|
|
|
budowa nowszego kampera |
| Autor |
Wiadomość |
tom-cio
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Sty 2014 Piwa: 68/144 Skąd: Bytom
|
|
|
|
 |
Fanatyk
trochę już popisał
|
Wysłany: 2016-11-24, 01:06
|
|
|
albo jeszcze lepiej, poliuretanem! Ale to droższa zabawa |
|
|
|
 |
AdamH
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Land Rover D2, Mercedes Sprinter LaStrada
|
Wysłany: 2016-11-28, 20:55
|
|
|
| tom-cio napisał/a: | | dzisiaj na drodze ustrzelilem,obciac pod katem tyl i na kampera jak znalazl.Az zdjecie zrobilem |
Widziałem ostatnio podobne ducato na drodze
Jest tego trochę na allegro http://allegro.pl/listing...-5-aut-1-2-1025
Tylko to nie 4x4 |
|
|
|
 |
Darek Szczecin
Kombatant
Twój sprzęt: JUMPER BLACK 205PS, VW T5 4Motion Seikel
Nazwa załogi: Darek&Anita&Maja
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Wrz 2014 Piwa: 112/162 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2016-11-29, 10:38
|
|
|
| Fanatyk napisał/a: | albo jeszcze lepiej, poliuretanem! Ale to droższa zabawa |
Raptor łatwy w nakładaniu i daje radę. Ja kuż gdzieś pisałem jestem jego fanem. Nie mogąc dopasować pasującego brodzika, namalowałem sobie go Raptorem 3 warstwy i jest ok |
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Sty 2014 Piwa: 68/144 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2017-07-09, 20:06
|
|
|
Dobra Panowie,temat wraca na tapete i to calkiem powaznie
Zona wczoraj na komisie kamperowym w Przyszowicach weszla do nieschman -bischopa z 1998 roku za 85 patykow i stwierdzila ze go chce.dzieki bogu ma on rejestracje na tylko 4 miejsca wiec odpada w przedbiegach,ale po dlugich negocjacjach doszlismy do wniosku ze zacYnam budowe drugiego.Ma docelowo wygladac jak te z pierwszych stron tego watku albo tak jak ten co go wrzuce na zdjeciu.Nawet ten ostatni jest blizszy zbudowania,bo alkowa dobra zecz by byla.
Wiec jako ze na ducato zeby juz prawie zjadlem a zmerola zielony jestem to potrzebuje kilku rad
Pierwsza-czy kupujac wersje doka mozna jej bezkarnie obciac kabine za siedeniami 1 rzedu?Czy toto ma rame pod caloscia?
Druga-celuje w auto 1996-2005 juz nie 4x4 ,bo,chyba za drogie,ale naped tyl ,Opony AT,wciagarka przod,wskazana blokada mostu.Jakie oznaczenie to najsilniejsza wersja(auto MUSI umiec chwilowo rozpedzic sie do 150gps i utrzymac bez trudu predkosc 125-135 na autostradzie przez klika godzin)
No i tym razem to juz nie gdybanie,to powazne pytanie o baze ,naprawde mam zamiar zaczac budowe osiola nr 2.Pierwszy idzie potem w dobre rece a moze w niedobre,zalezy kto sie trafi A i nadmieniam doniesc ,ze od wymiany silnika 2 tygodnie temu dzisiaj mam juz nalatane 2100km ,wiec nowy tez latwo miec nie bedzie
phoca_thumb_l_Sprinter4x4_SLW_1.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 17 raz(y) 78,98 KB |
|
_________________ moja budowa http://www.camperteam.pl/...hlight=bud%BFet |
|
|
|
 |
AdamH
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Land Rover D2, Mercedes Sprinter LaStrada
|
Wysłany: 2017-07-11, 22:17
|
|
|
Polecam silnik 2,9 .Mam integrę na bazie blaszanki Sprintera z 98 i śmiga aż miło. Właśnie nawinęliśmy nim 5,5tys km w Norwegii.
O prędkości przelotowej którą podajesz w wersji 4x4 możesz raczej zapomnieć, bo układ napędowy nie jest do tego przystosowany.
Skontaktuj się z Norką. On jest specem w Sprinterach 4x4. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|