Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Ducato 1988 r. 2,5
Autor Wiadomość
baja02 
weteran
"Mała Karawana" CT-Pomorze

Twój sprzęt: Fiat Ducato LMC
Nazwa załogi: baja
Piwa: 39/4
Wysłany: 2013-04-18, 12:55   

Mam podobnego, z zabudową LMC z 1988 r jeżdżę nim 13 lat i chwalę sobie.

WINNICZKI 
Kombatant

Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Piwa: 76/86
Wysłany: 2013-04-18, 22:16   

Od środka nic , nie będzie widać jestem pewien. To taki sam burstner jak mój tylko starszy,i w gorszym stanie. W burstnerach tak pęka poszycie ,widziałem już w wielu. Sprawdź kolego w tym aucie jaki jest sztywny stopień wejściowy,czyli rozłóż metalowy stopień i stań na nim, jak zacznie się mocno uginać to może być zgnity. A tak na marginesie jak podoba Ci sie taki camper to pisz na PW,noszę sie z zamiarem sprzedaży. :spoko

Piter____K 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Pug J5 lub analogiczny w planach
Wysłany: 2013-04-21, 21:47   

Stopień się uginał ale... myślałem, źe tak ma być. Czyli auto krótko mówiąc nie jest takie rewelacyjne.
Postaw piwo autorowi tego posta

sławek w. 
stary wyga

Twój sprzęt: Fiat Ducato Dethleffs
Nazwa załogi: Sławek W
Piwa: 10/1
Wysłany: 2013-04-22, 21:14   

Piter____K napisał/a:
Stopień się uginał ale... myślałem, źe tak ma być. Czyli auto krótko mówiąc nie jest takie rewelacyjne.

Moja rada - nie pakuj się w ten samochód, naprawa pęknięcia to wymiana poszycia i nie wiadomo co pod spodem, jeśli woda zaczęła już cieknąć do środka to również wymiana konstrukcji. Widziałem w warsztacie tak rozebranego kampera cała tylna ściana i połowa boku oraz podłoga 1/3, dopiero jak zdjęto poszycie okazało się, że pod spodem zgnity. Wstępna kalkulacja - same materiały min. 5000 zł + robocizna. :gwm Chyba, że sam jesteś w stanie to naprawić.
Poszukaj czegoś w lepszym stanie.

Piter____K 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Pug J5 lub analogiczny w planach
Wysłany: 2013-05-03, 12:19   

Ciekawym, że wnętrze w super stanie. Nie zmieniane, czyste. Widać, że nie czyszczone, szafeczki równe, niepołamane, pojedyncze drobne usterki. To samo kibelek, piec itp. Ot dylemat :)

WINNICZKI 
Kombatant

Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Piwa: 76/86
Wysłany: 2013-05-03, 21:17   

Jedź do najbliższego punktu obsługi kamperów,niech sprawdzą go pod względem suchości zabudowy. Niech sprawdzi go mechanik zajmujący się naprawą zabudów kamperów. Jak nie będzie za bardzo miał się do czego przyczepić.Uzna ,że podłoga sucha,sprzęty działają wszystkie poprawnie,lub wyszczególni co do naprawy i za ile,a cena będzie Ci odpowiadać to bierz GO. zawsze możesz przyjąć zasadę że na początek coś starszego w dobrym stanie,a za parę lat zmiana na bardziej Ci odpowiadającego,nowszego,młodszego,szybszego itd,itp. Ja jeżdżę podobnym Burstnerem z 90 roku,zrobiłem 20 tysięcy i chwalę sobie taki samochód.Realia podpowiadają abym sprzedał go,zrobię to z żalem Burstnery to trwałe auta. Zawsze będę go mile wspominał,myślę że jak okaże się wszystko w porządku Ty też będziesz maił takie zdanie o Swoim autku.

Odpowiedz do tematu