|
|
|
Ducato 1988 r. 2,5 |
| Autor |
Wiadomość |
baja02
weteran "Mała Karawana" CT-Pomorze

Twój sprzęt: Fiat Ducato LMC
Nazwa załogi: baja
|
Wysłany: 2013-04-18, 12:55
|
|
|
| Mam podobnego, z zabudową LMC z 1988 r jeżdżę nim 13 lat i chwalę sobie. |
_________________ O wiele lepiej spotkać się na szczycie niż nad brzegiem przepaści. |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/86 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2013-04-18, 22:16
|
|
|
Od środka nic , nie będzie widać jestem pewien. To taki sam burstner jak mój tylko starszy,i w gorszym stanie. W burstnerach tak pęka poszycie ,widziałem już w wielu. Sprawdź kolego w tym aucie jaki jest sztywny stopień wejściowy,czyli rozłóż metalowy stopień i stań na nim, jak zacznie się mocno uginać to może być zgnity. A tak na marginesie jak podoba Ci sie taki camper to pisz na PW,noszę sie z zamiarem sprzedaży. |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
Piter____K
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Pug J5 lub analogiczny w planach
|
Wysłany: 2013-04-21, 21:47
|
|
|
| Stopień się uginał ale... myślałem, źe tak ma być. Czyli auto krótko mówiąc nie jest takie rewelacyjne. |
|
|
|
 |
sławek w.
stary wyga

Twój sprzęt: Fiat Ducato Dethleffs
Nazwa załogi: Sławek W
|
Wysłany: 2013-04-22, 21:14
|
|
|
| Piter____K napisał/a: | | Stopień się uginał ale... myślałem, źe tak ma być. Czyli auto krótko mówiąc nie jest takie rewelacyjne. |
Moja rada - nie pakuj się w ten samochód, naprawa pęknięcia to wymiana poszycia i nie wiadomo co pod spodem, jeśli woda zaczęła już cieknąć do środka to również wymiana konstrukcji. Widziałem w warsztacie tak rozebranego kampera cała tylna ściana i połowa boku oraz podłoga 1/3, dopiero jak zdjęto poszycie okazało się, że pod spodem zgnity. Wstępna kalkulacja - same materiały min. 5000 zł + robocizna. Chyba, że sam jesteś w stanie to naprawić.
Poszukaj czegoś w lepszym stanie. |
|
|
|
 |
Piter____K
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Pug J5 lub analogiczny w planach
|
Wysłany: 2013-05-03, 12:19
|
|
|
Ciekawym, że wnętrze w super stanie. Nie zmieniane, czyste. Widać, że nie czyszczone, szafeczki równe, niepołamane, pojedyncze drobne usterki. To samo kibelek, piec itp. Ot dylemat |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/86 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2013-05-03, 21:17
|
|
|
| Jedź do najbliższego punktu obsługi kamperów,niech sprawdzą go pod względem suchości zabudowy. Niech sprawdzi go mechanik zajmujący się naprawą zabudów kamperów. Jak nie będzie za bardzo miał się do czego przyczepić.Uzna ,że podłoga sucha,sprzęty działają wszystkie poprawnie,lub wyszczególni co do naprawy i za ile,a cena będzie Ci odpowiadać to bierz GO. zawsze możesz przyjąć zasadę że na początek coś starszego w dobrym stanie,a za parę lat zmiana na bardziej Ci odpowiadającego,nowszego,młodszego,szybszego itd,itp. Ja jeżdżę podobnym Burstnerem z 90 roku,zrobiłem 20 tysięcy i chwalę sobie taki samochód.Realia podpowiadają abym sprzedał go,zrobię to z żalem Burstnery to trwałe auta. Zawsze będę go mile wspominał,myślę że jak okaże się wszystko w porządku Ty też będziesz maił takie zdanie o Swoim autku. |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|