Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2015-05-06, 23:16
CamperTeam'ki - DYSKUSJA
Autor Wiadomość
Camper Diem 
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Piwa: 59/73
Wysłany: 2013-05-03, 05:57   

TomekM napisał/a:
Zły marketing! Żyjemy w świecie informacji i codziennie zasypuja nas ich tysiące. Aby temat był zauważony MUSI być w jakiś sposób kontrowersyjny.

Jeśli ktoś się poddaje informacyjnej papce- zapewne tak. Zakładam mimo wszystko, że nie jest ze społeczeństwem tak źle...

Camper Diem 
Kombatant

Wysłany: 2013-05-03, 06:13   

No name napisał/a:
wszystkie propozycje powinny być brane pod uwagę ... nie ustrzeżemy się kolesiowania ale ustrzeżemy się przed niedopuszczeniem relacji , która dla kogoś zainteresowanego opisanymi stronami świata , była w ubiegłym roku tą najważniejszą i jedyną za którą oddanym głosem chciało by się podziękować ...

Nie zgadzam się z Tobą. Prestiż jakiejkolwiek nagrody wiążę się z selekcją, powinniśmy wybierać najlepsze z najlepszych, precz z polityczną poprawnością ;)

Kolesiostwo? Po co doszukiwać się kantów w zabawie. Ja od początku mam zaufanie do organizatorów. Zastrzeżenia mam w tym roku do zbytniej demokratyzacji, ale dzięki temu zdemaskowany został brak aktywności i, niestety, zainteresowania nagrodami.
Przepraszam, ale jeśli to ma być konkurs organizowany dla małej grupki zainteresowanych to ranga samej nagrody będzie niewielka :(
Postaw piwo autorowi tego posta

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Piwa: 563/753
Wysłany: 2013-05-04, 09:49   

Krzysiu ....chyba jeszcze nie poznałeś do końca realiów na CT ... :-P

Jeśli będą wybierane najlepsze z najlepszych to już nie zabawa ale poważne zawody ... tu poważne zawody się nie sprawdzają :bajer ludzie ambicjonalnie podchodzą do sprawy zapominając właśnie o zabawie ... ja już się o tym przekonałem i zdanie mam wyrobione ... :)

Tadeusz 
Administrator
CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Piwa: 1610/2356
Wysłany: 2013-05-04, 11:08   

No name napisał/a:
ludzie ambicjonalnie podchodzą do sprawy zapominając właśnie o zabawie ... ja już się o tym przekonałem i zdanie mam wyrobione ...

Oj tak, Adamie, oj tak! Niektórzy nawet śmiertelnie poważnie, wręcz koturnowo podchodzą do zwykłej zabawy, a lekceważąco do całkiem poważnie traktowanych nagród.

Zgadzam się z Krzysztofem, że w przypadku typowania do nagród należy wybierać prace naprawdę najlepsze z najlepszych, kierując się kryteriami artystycznymi (styl, jakość fotografii, forma literacka), ale też umiejętność zainteresowania opisywaną podróżą, wartością poznawczą opisu i jej innymi walorami i przydatnością dla naszej wcale nie tak dużej, społeczności karawaningowej.

Zbytnia demokracja uniemożliwia wybór prac najwartościowszych z kilku powodów, a o najważniejszym wszyscy wiemy - w ankietach nader często głosuje się na swe sympatie, bez czytania lub tylko po pobieżnym przejrzeniu prac.
Jeśli ranga naszej nagrody ma być naprawdę wysoka i nobilitująca to wyboru winni dokonywać wybrani Koledzy, tacy, którzy już udowodnili swoje wysokie umiejętności, oraz profesjonaliści, którzy w naszym gronie również są ( np. Jurek (slajd) - profesjonalny fotograf z duszą artysty).

W tym kontekście, powołanie Akademii CamperTeamków należy uznać za dobre posunięcie.

Reasumując: pod ogólne głosowanie można poddawać niektóre kategorie, ale nie relacje z podróży, od których możemy i powinniśmy wymagać pewnego poziomu, choćby przez szacunek dla nas samych.
O szacunku dla autorów i ich wysiłku oraz wkładzie pracy dla naszego wspólnego dobra już rozmawialiśmy.

Po tym, co powyżej wyartykułowałem, dodać mogę tylko tyle - nie przejmujmy się ilością głosujących.
Starajmy się bawić tak, byśmy mieli z tego satysfakcję. Podróżnik atrakcyjnie dzielący się swymi doświadczeniami spełnia się do końca, wszak dzielenie się z bliźnimi jest większą frajdą niźli tylko branie.

Czyż nie? :szeroki_usmiech

Komplecik 
Kombatant

Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Piwa: 375/773
Wysłany: 2013-05-04, 11:23   

? jak oddać głos w pozostałych kategoriach ja ciemny jestem ;) na relacje zagłosowałem :hello dalej nie wiem jak to zrobić i gdzie :bukiet: pomocy plis

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2013-05-04, 17:53   

Komplecik napisał/a:
? jak oddać głos w pozostałych kategoriach ja ciemny jestem ;) na relacje zagłosowałem :hello dalej nie wiem jak to zrobić i gdzie :bukiet: pomocy plis

się nie da :-P :-P :-P

zbychu 
weteran

Twój sprzęt: Arca M699GLT Fiat
Piwa: 19/9
Wysłany: 2013-05-04, 19:06   

Jak się nie da , to po co zawracacie głowę żeby głosować :stop:

Komplecik 
Kombatant

Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Piwa: 375/773
Wysłany: 2013-05-04, 20:52   

No name napisał/a:
Komplecik napisał/a:

się nie da :-P :-P :-P

Nie no jaja sobie ze mnie bidnego ciemnego krakuska robisz :roll:

WINNICZKI 
Kombatant

Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Piwa: 76/86
Wysłany: 2013-05-04, 21:56   

:spoko
Ostatnio zmieniony przez WINNICZKI 2013-05-05, 23:09, w całości zmieniany 1 raz  

Camper Diem 
Kombatant

Wysłany: 2013-05-05, 07:08   

CT Awards juz po raz trzeci. Przed glosowaniem jest zawsze regulamin. Nominacje. Wybor laureatow, a w tym roku nawet glosowanie. Elwood wszystko oglasza, tylko okazuje sie, ze nikt tego nie czyta :(

http://www.camperteam.pl/forum/viewforum.php?f=162

Tak trudno, nawet w tej chwili, cofnac sie i przeczytac regulamin?

http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=15024

Wyświetl szczegóły
CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2013-05-07, 14:15   

Rozwalinda w tych tematach timków jest wielka :-P

Elek , odnośniki do dyskusji są pozamykane , wyników głosowania na zagraniczną nigdzie nie ma , głosowanie miało być do 04-maja ... mamy już 07 maja a na stronie głównej zachęcanie do głosowania bo jeszcze dwa dni do końca ... to jak to jest ? głosowanie się zakończyło czy dalej trwa ???

Czy ktoś nad tym panuje ? :shock: :shock: :shock:

Camper Diem 
Kombatant

Wysłany: 2013-05-07, 14:40   

Adam, częściowo się z Tobą zgadzam, bo baner na górze wprowadza w błąd, ale myślę, że to raczej nie jest "wina" Elwooda i myślę, że dobrze zdajesz sobie z tego sprawę :evil:

Natomiast pytanie o wyniki głosowania świadczy, że nie przeczytałeś regulaminu :-P

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2013-05-07, 17:12   

Jasne .... jest ANKIETA i są wyniki ankiety ...tylko by się z nimi zapoznać trzeba przeczytać regulamin timków ... ja nie o regulaminie tylko o ankiecie , która jak się kończy to wynikiem ...którego nie widać ...

Nie napisałem też , że Elek jest odpowiedzialny za latający baner ... zadałem pytanie czy ktoś nad tym panuje :spoko

Camper Diem 
Kombatant

Wysłany: 2013-05-07, 19:02   

No name napisał/a:
ja nie o regulaminie tylko o ankiecie , która jak się kończy to wynikiem ...którego nie widać ...

http://www.camperteam.pl/...p=343504#343504

przeczytaj dokładnie pierwszy post Elwooda, jeśli nie zrozumiesz, przeczytaj jeszcze raz, aż do skutku :spoko

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2013-05-07, 19:18   

teraz zrozumiałem , że to jest tajemnica do zlotu :) SUPER :-P

Odpowiedz do tematu