|
|
|
Znak drogowy D-40. Czy wszyscy wiemy o co chodzi? |
| Autor |
Wiadomość |
andreas p
Kombatant

Twój sprzęt: Bürstner Nexxo t690G
Nazwa załogi: ARKA:
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2008 Piwa: 15/43 Skąd: Bad Driburg
|
Wysłany: 2014-07-20, 20:58
|
|
|
| Rawic napisał/a: | | no, a niektórzy śmiali się, że radni są bezradni. |
Ale to jest prawda. |
_________________ Nadszedl czas .
zabawy i wypoczynku
 |
|
|
|
 |
BiG Team
Kombatant

Nazwa załogi: Beata I Grzegorz
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Gru 2007 Piwa: 53/40 Skąd: Karpacz
|
Wysłany: 2014-07-20, 21:14
|
|
|
| andreas p napisał/a: | | Rawic napisał/a: | | no, a niektórzy śmiali się, że radni są bezradni. |
Ale to jest prawda. |
zgadza sie, przez pół roku radny walczył o wycinkę drzewa obok mojej posesji, ja napisałem pismo do burmistrza i... po 30 dniach drzewa już nie było |
_________________ Najlepsze, co może nas spotkać to ludzie, których kochamy, miejsca, które oglądamy oraz wspomnienia, które nam pozostaną
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
andreas p
Kombatant

Twój sprzęt: Bürstner Nexxo t690G
Nazwa załogi: ARKA:
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2008 Piwa: 15/43 Skąd: Bad Driburg
|
Wysłany: 2014-07-20, 21:31
|
|
|
Grzes widzisz jak dobrze nie byc radnym |
_________________ Nadszedl czas .
zabawy i wypoczynku
 |
|
|
|
 |
BiG Team
Kombatant

|
Wysłany: 2014-07-20, 21:32
|
|
|
dlatego nie jestem |
_________________ Najlepsze, co może nas spotkać to ludzie, których kochamy, miejsca, które oglądamy oraz wspomnienia, które nam pozostaną
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2014-07-20, 21:44
|
|
|
| andreas p napisał/a: | | Rawic napisał/a: | | no, a niektórzy śmiali się, że radni są bezradni. |
Ale to jest prawda. |
Wybieramy sie do Gdyni za tydzien i
| Cytat: | Od kilku miesięcy parkowanie w centrum Gdyni to duży problem. .................................. Wszystkie parkingi zastawione są na amen. ....................................... urzędnicy wpadli na inny pomysł. Zamiast samochodów, staną tam...donice wielkości aut. Wielkie wanny blokują ruch pieszym i działają na nerwy kierowcom.
- .......................... Apelujemy do urzędników, żeby ruszyli się zza biurek i zobaczyli to co widzą wszyscy kierowcy, oprócz nich |
Tylko mandatów nie bedzie |
|
|
|
 |
oliko
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Dukato IV 2,3 Multijet
Nazwa załogi: DANUSIA OLEK
|
Wysłany: 2014-07-20, 22:06
|
|
|
Drodzy koledzy. Informacja o tym znaku wywołuje różne opinie. Proszę jednak czytać uważnie moje uwagi. Ten znak jakby reguluje prawa i spokój mieszkańców jak i nasze interesy. Czasem chcemy się przespać w kamperze w jakiejś miejscowości a tu kłopoty z mieszkańcami i problemy. A tu niespodzianka wiele miejsc oznaczonych znakiem "P" załatwia nam sprawę.
Informuję , że miejscowości nadmorskie wspaniale to rozwiązały. Parkingi usytuowane są w bardzo ładnych miejscach, można spokojnie się zatrzymać i odpocząć.
Podniosłem ten temat tylko dla tego , że znak ten jest ustawiany stosunkowo niedawno i nie wszyscy zwracamy na niego uwagę. A to czy jest nadużywany czy nie, to już nie nasza sprawa od tego są gminy. Ważne, że w miejscowościach nadmorskich stawiając ten znak i zamykając jakby dzikie parkowanie, zbudowano piękne parkingi w bezpiecznych miejscach. Przykładem może być Pustkowo gdzie praktycznie całe miasteczko już przy wjeździe jest oznakowane tym znakiem. Jednak po przejechaniu kilku dziesięciu metrów widzimy wspaniałe bezpłatne parkingi , zlokalizowane w pobliżu domów. Myślę , że nareszcie i my mamy gdzie się zatrzymać , jak i mieszkańcy nie mają intruzów.
Wracając do tego czy wszyscy znaliśmy ten znak , który jest od niedawna stosowany , to proszę mi uwierzyć , że na zapytanych 30 kierowców tylko jeden wiedział o czym mówimy. Postanowiłem więc poinformować kolegów na naszym forum. Odpowiedzi typu ,że kierowcy powinni znać przepisy nie są na miejscu. Wchodzą nowe znaki czasem nie nadążamy z poznaniem ich. Nie jesteśmy zawodowymi kierowcami. Forum jest po to aby dzielić się spostrzeżeniami , aby pomagać kolegom. |
_________________ "Carpe Diem " - a może Camper Diem ???
https://www.youtube.com/watch?v=gULy9Ix2pnY to były wakacje!
 |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
BiG Team
Kombatant

|
Wysłany: 2014-07-20, 22:17
|
|
|
| oliko napisał/a: | | Nie jesteśmy zawodowymi kierowcami. |
czyli przepisy mają znać tylko zawodowi kierowcy | oliko napisał/a: |
Forum jest po to aby dzielić się spostrzeżeniami , aby pomagać kolegom. |
zgadza sie |
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
YAN
weteran

Twój sprzęt: Trafic 2,0 115 dci 2007
|
Wysłany: 2014-07-21, 06:46 Re: Znak drogowy D-40. Czy wszyscy wiemy o co chodzi?
|
|
|
| oliko napisał/a: |
[b]zakaz postoju w strefie zamieszkania w innym miejscu niż wyznaczone w tym celu.
Z powyższego zapisu wynika, że w przypadku braku wyznaczonych miejsc do postoju pojazdów, parkowanie w strefie zamieszkania jest niedopuszczalne. |
Za obserwowałes czy miejscowi stosują sie do tych znaków ? Przed własnymi posesjami tez nie parkują ? |
_________________ Yan
Mam swój mały świat hen za morzem smutków, za górami marzeń tam.
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=11537 |
|
|
|
 |
Rawic
Kombatant

Twój sprzęt: Hymer Tramp CL 698
Nazwa załogi: Ewa,Karolina,Zbyszek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Wrz 2010 Piwa: 53/3 Skąd: Gorzkowice
|
Wysłany: 2014-07-21, 06:54
|
|
|
| BiG Team napisał/a: | | dlatego nie jestem |
| andreas p napisał/a: | | Grzes widzisz jak dobrze nie byc radnym | ale byłeś, prawda czy fałsz ? |
_________________ Stacja Kontroli Pojazdów przyjazna pojazdom specjalnym z przeznaczeniem kempingowym. |
|
|
|
 |
BiG Team
Kombatant

|
Wysłany: 2014-07-21, 07:04
|
|
|
| JJJB napisał/a: | | Za obserwowałes czy miejscowi stosują sie do tych znaków ? Przed własnymi posesjami tez nie parkują ? |
u mnie miejscowi nie parkują
="Rawic"]ale byłeś, prawda czy fałsz ?[/quote]
stare czasy |
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
Pioter
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Ducato Dethleffs
|
Wysłany: 2014-07-21, 07:17
|
|
|
Rozmawiając o znaku "strefa zamieszkania" warto pamiętać, że wyjeżdżając ze strefy jesteśmy włączającymi się do ruchu, o czym mało kto wie. A zdarzają się sytuacje kiedy opuszczając strefę na skrzyżowaniu jedziemy np. na wprost, a auto jadące z naprzeciwka skręca w lewo i to on ma w tej sytuacji pierwszeństwo. Włączający się do ruch ma obowiązek ustąpić pierwszeństwa wszystkim innym uczestnikom ruchu drogowego. |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 362/24 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2014-07-21, 07:44
|
|
|
we Wrocławiu ten znak jest na ulicy Biskupia/Oławska przed sklepem komputerowym Arest. klienci sklepu po 2 minutach postoju w strefie zamieszkania mają od razu na karku straż miejską i aby mandat się zwrócił muszą zrobić zakupy za co najmniej 1000zł.
co do mieszkańców: moja siostra ma wjazd do garażu ze ślepej ulicy oznaczonej jako strefa zamieszkania, jednak w dzień gdy nie wstawia auta do garażu stawia na jezdni, gdzie nie ma wyznaczonych miejsc, jak wszyscy mieszkańcy tej ulicy.
a ponieważ jak ja przyjeżdżam do siostry z wizytą również tam stawiam, więc nie wyprowadzam z niewiedzy ani siostry, ani jej sąsiadów. |
|
 |
Camp77
zaawansowany

Twój sprzęt: Chausson Fiat Ducato 1,9 TD, 1999r.
|
Wysłany: 2014-09-04, 08:53
|
|
|
Popieram OLIKO - informacja bardzo potrzebna i chwała Koledze, że o tym nam przypomniał (poinformował). |
_________________ Jeśli ktoś prosi nas o pomoc, to znaczy że jesteśmy jeszcze coś warci. (Paulo Coelho)
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|