|
|
Bagażnik na rowery, rampa, miejsce na kufer .... |
Autor |
Wiadomość |
bogdanpiotr
zaawansowany
Twój sprzęt: Fiat Talento EURA MOBIL
|
Wysłany: 2014-10-26, 21:02 Moja skrzynka z bagażnikiem na rowery
|
|
|
A ja mam takie cacko kupione u Niemca w 2009 roku
DSC01897.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 2073 raz(y) 154,54 KB |
|
|
|
|
 |
TURTL
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 1,9 TD Burstner
Nazwa załogi: TURTL
Dołączył: 18 Paź 2010 Postawił 1 piw(a) Skąd: Przeżdziedza / Wleń
|
Wysłany: 2014-10-26, 21:11
|
|
|
Pisząc Niemcy miałem na myśli ogólnie zagranicę, jak będą się chcieli przyczepić to do wszystkiego się można zahaczyć. Osobiście nie mam nic do Niemców a nawet zauważa się wręcz rosnącą sympatię do nas. Mieszkam przy samej granicy i zdarza się że w sklepie Niemiecka kasjerka podziękuje po polsku a i komunikaty pisane i głoszone coraz częściej. Po prostu idę za uwagą kolegów, pierwszy sezon z tym czymś jeździłem i nie miałem żadnych problemów. Z innego źródła wiem że są punkty, które wykonują tabliczki znamionowe na żądanie i pod dyktando. Konstrukcja jest tak silna że śmiało wytrzyma mały skuter, skakałem po tym bagażniku i żadnych odkształceń a ważę troszkę więcej niż przeciętnie. Będę z tym się poruszał dopóki nie będzie żadnych kłopotów prawnych ale mimo wszystko chcę zamontować hak, na którym zawiśnie "oryginalny" co by to nie znaczyło bagażnik rowerowy ... |
|
|
|
 |
TURTL
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 1,9 TD Burstner
Nazwa załogi: TURTL
Dołączył: 18 Paź 2010 Postawił 1 piw(a) Skąd: Przeżdziedza / Wleń
|
Wysłany: 2014-10-26, 21:18
|
|
|
Kolega bogdanpiotr pokazał kufer zrobiony przez Niemca i założę się że nikt nie będzie wnikał jak to jest zamontowane. Bagażniki takie jak omawiane nie naruszają konstrukcji auta (uwaga diagnosty) i przy jakiejkolwiek kolizji nie są brane pod uwagę. Oczywiście prawidłowe oświetlenie tak. Problemy mogą się zacząć gdyby taki samorób odpadł w czasie jazdy i narobił bigosu ale widziałem kilka podobnych konstrukcji i raczej są wykonane na zapas w stosunku do fabrycznych ... |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|