Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Bagażnik na rowery, rampa, miejsce na kufer ....
Autor Wiadomość
bogdanpiotr 
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Talento EURA MOBIL
Postawił 10 piw(a)
Wysłany: 2014-10-26, 21:02   Moja skrzynka z bagażnikiem na rowery

A ja mam takie cacko kupione u Niemca w 2009 roku

DSC01897.JPG
Plik ściągnięto 2073 raz(y) 154,54 KB

Postaw piwo autorowi tego posta

TURTL 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 1,9 TD Burstner
Nazwa załogi: TURTL
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2014-10-26, 21:11   

Pisząc Niemcy miałem na myśli ogólnie zagranicę, jak będą się chcieli przyczepić to do wszystkiego się można zahaczyć. Osobiście nie mam nic do Niemców a nawet zauważa się wręcz rosnącą sympatię do nas. Mieszkam przy samej granicy i zdarza się że w sklepie Niemiecka kasjerka podziękuje po polsku a i komunikaty pisane i głoszone coraz częściej. Po prostu idę za uwagą kolegów, pierwszy sezon z tym czymś jeździłem i nie miałem żadnych problemów. Z innego źródła wiem że są punkty, które wykonują tabliczki znamionowe na żądanie i pod dyktando. Konstrukcja jest tak silna że śmiało wytrzyma mały skuter, skakałem po tym bagażniku i żadnych odkształceń a ważę troszkę więcej niż przeciętnie. Będę z tym się poruszał dopóki nie będzie żadnych kłopotów prawnych ale mimo wszystko chcę zamontować hak, na którym zawiśnie "oryginalny" co by to nie znaczyło bagażnik rowerowy ...

TURTL 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 1,9 TD Burstner
Nazwa załogi: TURTL
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2014-10-26, 21:18   

Kolega bogdanpiotr pokazał kufer zrobiony przez Niemca i założę się że nikt nie będzie wnikał jak to jest zamontowane. Bagażniki takie jak omawiane nie naruszają konstrukcji auta (uwaga diagnosty) i przy jakiejkolwiek kolizji nie są brane pod uwagę. Oczywiście prawidłowe oświetlenie tak. Problemy mogą się zacząć gdyby taki samorób odpadł w czasie jazdy i narobił bigosu ale widziałem kilka podobnych konstrukcji i raczej są wykonane na zapas w stosunku do fabrycznych ...

Odpowiedz do tematu