|
|
Wysuwanie rowerów z tyłu busa, prowadnica teleskopowa 120cm? |
Autor |
Wiadomość |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 241/606 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2018-08-10, 15:15
|
|
|
wlodo napisał/a: | A...to dla czystej zabawy, |
moskit napisał/a: | ja podaje tylko tańsze i łatwiejsze w wykonaniu rozwiązanie |
No i dlatego dostaliście po |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
wlodo
weteran

Nazwa załogi: wlodo
Pomógł: 12 razy Dołączył: 20 Sie 2014 Piwa: 67/68 Skąd: Witaszyce
|
|
|
|
 |
andi at
Kombatant
Twój sprzęt: szukam H1L2
Pomógł: 15 razy Dołączył: 20 Lis 2008 Piwa: 80/38 Skąd: wieden
|
Wysłany: 2018-08-10, 21:21
|
|
|
A jak konstrukcja nie wypali , to się sprzeda kampera |
|
|
|
 |
DigitalNomad
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Ducato L4H2 - minimalizm
|
Wysłany: 2018-08-12, 09:50
|
|
|
wlodo napisał/a: | Jeśli wymarzyłeś sobie wysuwaną półkę, to realizuj, ale...po co ?
Włożenie roweru do bagażnika pod łóżko nie sprawia problemu, on sam wjeżdża na tylnym kole. Zdejmujesz przednie, mocujesz widełki w uchwycie, dodatkowo łapiesz gdzieś u góry i gotowe. Chwila roboty, niewielkie koszty i 100 % pewne mocowanie, i masa kasy i kg zaoszczędzone.
Ja mocuję tylko za główkę ramy JEDNYM paskiem i stoją jak zamurowane |
To zakłada, że łóżko jest oddzielone tak? https://obrazki.elektroda.pl/6466830800_1533898513_thumb.jpg
W mojej wersji łóżko jest otwarte, bez przegrody, po otwarciu tylnych drzwi ma być dostęp.
Rowery mają wejść "pod" łóżko. Bez wysuwania trochę ciężko je było by wyciągnąć. |
|
|
|
 |
moskit
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-C LINE
Nazwa załogi: moskit
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2014 Piwa: 117/43 Skąd: Ożarów Maz.
|
Wysłany: 2018-08-12, 16:28
|
|
|
Sławku dzięki za szkło rozumiem że to dla motywacji |
_________________ Wielkie rzeczy nie powstają w wyniku impulsu, a w wyniku poskładania małych rzeczy w jedną całość
Vincent Van Gogh |
|
|
|
 |
wlodo
weteran

|
Wysłany: 2018-08-13, 16:16
|
|
|
Nie, łóżko nie jest oddzielone, rowery są pod łóżkiem. Nie mam teraz ich ze sobą to Ci nie pokażę, 16 08. będę w domy to mogę pstryknąć fotkę. Ja nie zdejmuję przednich kółek, bo z założenia miały tam być wkładane rowery składane na pół. U Ciebie, po zdjęciu przedniego dł. całego będzie podobna, wtedy mocowanie widelca przedniego przy podłodze + złapanie gdzieś u góry załatwia sprawę. |
_________________ Moja budowa: http://www.camperteam.pl/...der=asc&start=0 |
|
|
|
 |
DigitalNomad
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Ducato L4H2 - minimalizm
|
Wysłany: 2018-08-17, 22:06
|
|
|
wlodo napisał/a: | Jeśli wymarzyłeś sobie wysuwaną półkę, to realizuj, ale...po co ?
Włożenie roweru do bagażnika pod łóżko nie sprawia problemu, on sam wjeżdża na tylnym kole. Zdejmujesz przednie, mocujesz widełki w uchwycie, dodatkowo łapiesz gdzieś u góry i gotowe. Chwila roboty, niewielkie koszty i 100 % pewne mocowanie, i masa kasy i kg zaoszczędzone.
Ja mocuję tylko za główkę ramy JEDNYM paskiem i stoją jak zamurowane |
Przeczytałem Twój post jeszcze raz, no i jakoś lepiej to pojąłem. No to racja, super proste rozwiązanie, dla jednego roweru to już wogóle chyba bez problemu?
Próbowałeś tą metoda wrzucić dwa rowery obok siebie?
Cytat: |
mocujesz widełki w uchwycie,
|
Gdzie takie uchwyty znajdę? Chwilę szukam, znajduję gotowe belki z mocowaniami, ale nigdzie samych mochowań. Na zagranicznych forach / Amazonie można coś wybrać: `bike fork mount`, ale tutaj nic podobnego nie widze. |
Ostatnio zmieniony przez DigitalNomad 2018-08-17, 23:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
wlodo
weteran

|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|