|
|
zbiornik ciśnieniowy wyrównawczy |
Autor |
Wiadomość |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 330/226 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2021-02-18, 20:36
|
|
|
Halicz napisał/a: | Koledzy, bardzo dziękuję za odpowiedzi i porady. Rozglądam się za nowym zbiornikiem ciśnieniowym. |
W sklepie kamperowym za kilkadziesiat zlotych. Oczywiscie nie identyczny,bo to zabytek. |
|
|
|
 |
Halicz
trochę już popisał

Twój sprzęt: ford tranzit
Dołączył: 23 Lip 2018 Otrzymał 30 piw(a) Skąd: Krzycko Wielkie
|
Wysłany: 2021-02-19, 11:11
|
|
|
zbyszekwoj napisał/a: | Oczywiscie nie identyczny,bo to zabytek. |
tak jak prawie cały mój kamperek...
Jeszcze jedno pytanie mam - pewnie nie raz tu się pojawiało, ale może mnie nie zbanujecie..., jaką powinna mieć wydajność pompa wody w kamperze? tzn. ile litrów na min.? bo są tak różne, że nie mam pojęcia, jakie powinna mieć parametry... |
|
|
|
 |
marek230482
stary wyga

Twój sprzęt: Transit VII Challenger
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Sty 2020 Piwa: 11/1 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 2021-02-19, 11:16
|
|
|
Wydajność będzie miała wpływ na szybkość podawania wody. W kamperze uważam, że im mniejsza tym lepiej bo będzie oszczędnie :D
Jak miałem w przyczepie zanurzeniową która miała bardzo małą wydajność to mi wody na więcej starczało. Teraz mam ciśnieniową i woda z kranu wylatuje znacznie szybciej. A wcale tego nie potrzebuję a woda szybciej się kończy |
_________________ Dethleffs Nomad->Transit IV Pilote -> Transit VII Challenger
 |
|
|
|
 |
Halicz
trochę już popisał

|
Wysłany: 2021-02-19, 11:31
|
|
|
marek230482 napisał/a: | Wydajność będzie miała wpływ na szybkość podawania wody. W kamperze uważam, że im mniejsza tym lepiej bo będzie oszczędnie :D
|
Na pewno masz rację, ale właśnie dlatego pytam Was, którzy mają już "nie jedną pompę w życiorysie", jaka według Was, pompa jest najbardziej optymalna? (mam na myśli pompę ciśnieniową) |
|
|
|
 |
marek230482
stary wyga

Twój sprzęt: Transit VII Challenger
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Sty 2020 Piwa: 11/1 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 2021-02-19, 13:57
|
|
|
Nie mam ogromnego doświadczenia ale zamiast na wydajność to zwróć uwagę na głośność. Nie wiem jaką masz teraz pompkę ale żeby była względnie cicha to będzie bardzo droga to jest jedna z niewielu rzeczy do kampera którą nie tyle warto co trzeba kupić dobrej firmy i cichą. |
_________________ Dethleffs Nomad->Transit IV Pilote -> Transit VII Challenger
 |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2021-02-19, 21:48
|
|
|
Sama pompa trzymana w ręku, każda jest cicha, gorzej po zamontowaniu, rezonanse itd - tu nie ma recepty bo każdy kamper jest inny. Jakbym miał stosować przed zakupowe kryteria, to głównym byłaby możliwość korekty ciśnienia wyłączania. Wydajność to aby tylko z prysznica prysznicowo woda leciała a nie ciurkiem kapociurkało |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
 |
Halicz
trochę już popisał

|
Wysłany: 2021-02-19, 22:31
|
|
|
Mam nadzieję, że stara pompa jeszcze trochę wytrzyma, ale fakt - jest dość głośna. Jeszcze raz dziękuję za pomoc. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|