|
|
Kupię silnik zaburtowy |
Autor |
Wiadomość |
gryz3k
Kombatant
Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Wrz 2010 Piwa: 568/306 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 2022-12-21, 14:56
|
|
|
Socale napisał/a: | Aleśmy wjechali w temat "krzakowi", jakiś owoc z tego dojrzeje z korzyścią dla gospodarza ogłoszenia.
Gryzku, widzę szansę na odciążenie mojego kampera bo mój ponton waży około 80kG a silnik Mercury 9,9KM zaledwie 37kG więc ten zostaje do czasu nabycia lżejszego.
Z samym pontonem warto mi myśleć bo to jednak ciężki bagaż obowiązkowy latem - tam.
Plan roszadowy nawet z udziałem silnika też nie wykluczam, jeśli miało by to wyjść wyraźnie korzystnie wagowo.
Model/rocznik/symbol Twojego pontonu i silnika zapodaj proszę bo warto mi ten temat potraktować poważnie. |
Ponton to YAM 340 S a silnik Yamaha 9,9 Całość chyba z 2019 roku. Raczej mało używana. W zeszłym sezonie ani razu. Silnik po przeglądzie. |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2022-12-21, 22:02
|
|
|
Doszperałem się tutaj na stronie 11 specyfikację modelu https://www.yamaha-motor....ables_PL-PL.pdf
340 to 40cm krótszy od mojego i tyleż sądzę jest krótsza podłoga choć jej wymiarów nie podają. Klasę morską C też nie podają a internety nie wiedzą
Mój jest Info-Media 380 HSD na twardej ciężkiej podłodze z morską C
Kurde, to 2 dosyć różne pontony.
.
Wiem że masz teraz fajny okręt, znam relację i ponton jest Ci zbędny lecz on nie spełnia chyba moich oczekiwań, chyba że coś źle szperam nt Twojego. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
 |
niebieski-n2
doświadczony pisarz
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Lut 2017 Piwa: 2/14 Skąd: Łomianki
|
Wysłany: 2022-12-22, 07:47
|
|
|
YAN napisał/a: | A może coś takiego ? Rib 350 Honda 20KM z dwudziestoma paroma godzinami, kupiona 09.20. z salonu ,papiery. |
A jaka cena? |
|
|
|
 |
gryz3k
Kombatant
Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Wrz 2010 Piwa: 568/306 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 2022-12-22, 08:57
|
|
|
Socale napisał/a: | Doszperałem się tutaj na stronie 11 specyfikację modelu https://www.yamaha-motor....ables_PL-PL.pdf
340 to 40cm krótszy od mojego i tyleż sądzę jest krótsza podłoga choć jej wymiarów nie podają. Klasę morską C też nie podają a internety nie wiedzą
Mój jest Info-Media 380 HSD na twardej ciężkiej podłodze z morską C
Kurde, to 2 dosyć różne pontony.
.
Wiem że masz teraz fajny okręt, znam relację i ponton jest Ci zbędny lecz on nie spełnia chyba moich oczekiwań, chyba że coś źle szperam nt Twojego. |
Klasa to C. Podłoga twarda aluminiowa. |
|
|
|
 |
YAN
weteran

Twój sprzęt: Trafic 2,0 115 dci 2007
|
Wysłany: 2022-12-22, 22:23
|
|
|
[quote="niebieski-n2"] YAN napisał/a: | A może coś takiego ? Rib 350 Honda 20KM z dwudziestoma paroma godzinami, kupiona 09.20. z salonu ,papiery. |
A jaka cena?[/quote
Próbowałem wysłać PW ale odrzuca. |
_________________ Yan
Mam swój mały świat hen za morzem smutków, za górami marzeń tam.
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=11537 |
|
|
|
 |
Robert-4
stary wyga
Twój sprzęt: Burstner TravelVan T690
|
Wysłany: 2022-12-22, 22:26
|
|
|
[quote="YAN"] niebieski-n2 napisał/a: | YAN napisał/a: | A może coś takiego ? Rib 350 Honda 20KM z dwudziestoma paroma godzinami, kupiona 09.20. z salonu ,papiery. |
A jaka cena?[/quote
Próbowałem wysłać PW ale odrzuca. |
Jak się nie wstydzisz wyślij tutaj - może ktoś się skusi |
_________________ Pozdrawiam
Robert |
|
|
|
 |
YAN
weteran

Twój sprzęt: Trafic 2,0 115 dci 2007
|
Wysłany: 2022-12-23, 13:02
|
|
|
Robert-4 napisał/a: |
Jak się nie wstydzisz wyślij tutaj - może ktoś się skusi |
Riba miałem wcześniej z mniejszym silnikiem obecną Hondę kupiłem przed Covidem /09.20/ były fajne plany tylko życie to brutalnie zweryfikowało. Powikłania i wiek sprawił że do tego już się nie nadaję i to powód pozbycia się jednostki. Silnik krótka stopa z rozrusznikiem i ładowaniem obecnie sterowanie manetką ale jest do niego rumpel który zdemontowałem. Obecna cena tego modelu silnika ponad 17 tyś. a ja chcę tyle za zestaw. Gdyby ktoś był chętny zapraszam na PW. Zestaw nigdzie nie był wystawiany w ofercie. |
_________________ Yan
Mam swój mały świat hen za morzem smutków, za górami marzeń tam.
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=11537 |
|
|
|
 |
krzlac
Kombatant

Twój sprzęt: EBAC Traveler na Boxerze L3H2 2,2 120KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 13 Paź 2011 Piwa: 137/5 Skąd: Gowarzewo k/Poznania
|
Wysłany: 2023-03-06, 11:11
|
|
|
Silnik kupiłem. Yamaha F9,9 FMHS. Teraz będę próbował "dokleic" rozrusznik elektryczny.
Silnik kupiłem ze zbiornikiem 23 l. Zbiornik jest dla mnie za duży. Chętnie sprzedam.
Tu ogłoszenie |
_________________ WYPRAWY NIE TYLKO WĘDKARSKIE
http://www.wilex.com.pl
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|