Przesunięty przez: janusz 2011-04-12, 11:52 |
Zawiedziony :( |
| Autor |
Wiadomość |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 638/977 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2011-04-12, 18:23
|
|
|
| janus napisał/a: | | Ja nikomu na zabraniam zmiany reguł działalności poza sezonem, ale o tym trzeba powiadomić |
http://www.kemping-nad-pilica.pl/index.php?pid=108
|
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2011-04-12, 18:28
|
|
|
Fajnie, o nieczynnym poza sezonem muzeum są dwie strony dyskusji. Co by było gdyby było czynne
Chyba muszę wymyślić wam jakaś nową zabawę, żebyście z nudów Warki nie rozłożyli na czynniki pierwsze. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
Roza
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato Eura Mobil 770 HB
Nazwa załogi: Camper Diem!
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 27 Mar 2010 Piwa: 103/18 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2011-04-12, 18:42
|
|
|
nie widze informacji, ze skladowanie sprzetow bedzie w budynku muzeum.
nie potrafie tez znalezc informacji na stronie kempingu czy dzialaja calorocznie czy sezonowo?
ceny tez nie sa zroznicowane pod tym katem, ale jest wzmianka, ze za prad nie licza w okresie jesienno-zimowym. Mozna to rozumiec, ze kemping dziala caly rok!
Jesli jade DO MUZEUM to zawsze sprawdzam na stronie www godziny urzedowania, ceny biletow. Do glowy nie przyloby mi wydzwaniac i pytac.
Z szacunku dla klientow informacja powinna byc pelna i aktualna. |
_________________ "...wszyscy jesteśmy Grekami na wygnaniu..." |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 345/86 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2011-04-12, 18:45
|
|
|
A właściwie od kiedy do kiedy jest czynne to muzeum , bo ja chyba czytać nie umiem
Na stronie "Kemping nad Pilicą" nie zauważyłem takiej informacji. Może warto uzupełnić stronę internetową w dodatkowe info.
|
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
Rockers
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT 28
Nazwa załogi: Rockersiki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Sie 2008 Piwa: 23/14 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2011-04-12, 18:54
|
|
|
Myślę że ja też bym nie zadzwonił, jedynie na stronie szukał informacji. Nie każdy posiadacz kamperka czy tez podróżujący czyta nasze forum, i myślę że też by nie zadzwonili.
Co do kempingu wiadomo że działają okresowo ale wybierając się do muzeum przyjął bym że działa cały rok. Tak więc myślę że poprostu prośba do Martesa niech plaśnie tych od robienia strony aby zamieszczali na niej przydatne informacje
Informacja iż na terenie kempingu jest przechowalnia nie jest równoznaczna z zamknięciem czy też wykorzystaniem pomieszczeń muzeum do innych celów. |
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 219/168 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2011-04-12, 18:57
|
|
|
Wybacz Grześ ale nie rozumiem o co teraz Ci chodzi...............
Zamieściłeś link w którym dokładnie................nic nie ma o tym ,że muzeum jest nieczynne po za sezonem czyli ................potwierdzasz wszystko to co było napisane w poprzednich postach
|
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
zbychu91
zaawansowany w imię złotego,euro i dolara

Twój sprzęt: fiat ducato hobby 600
Nazwa załogi: zbyszki
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Sty 2008 Piwa: 5/29 Skąd: olsztyn
|
Wysłany: 2011-04-12, 19:23
|
|
|
Ja dzwonie , nie tylko do muzeum (kiedyś zwyczajowo nie czynne w poniedziałki,teraz różnie),ale i na kempingi nawet w sezonie
A co do strony ,powinno być czynne od-do,ale wydaje mi się że gdzieś czytałem na forum że po sezonie bedą w tym budynku przechowywane kamperki,może się myle i tylko tak zrozumiałem |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

|
Wysłany: 2011-04-12, 19:24
|
|
|
Milusku drogi..i inni ludkowie...a nie zauważyliście ze info o PRZECHOWALNI jest w zakladce MUZEUM KARAWANINGU..
http://www.kemping-nad-pilica.pl/index.php?pid=108
czyli../dla mnie to logiczne/ przekwalifikowanie muzeum na przechowalnie....dotyczy MUZEUM nie KAMPINGU...
pomijam fakt...że przechowalnia pod gołym niebem..byłaby..bez sensu
ale..nie ważne....
jak to mówi OWSIAK...róbta co chceta
bo juz widze..że zaraz i mnie , Bogu ducha winnemu , tu zlinczujecie za to że muzeum było nieczynne...
ps.
a gdzie jest na stronie napisane ze.....w poprzedni week miało byc czynne... |
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
janus
weteran

Twój sprzęt: Pössl 4F 2,8 idTD "BILA DODAVKA"
Nazwa załogi: DorJanki
|
Wysłany: 2011-04-12, 20:03
|
|
|
| gino napisał/a: | (...)
ps.
a gdzie jest na stronie napisane ze.....w poprzedni week miało byc czynne... |
a gdzie jest na stronie napisane ze..... od jesieni jest nieczynne
P.S. Nic logicznego nie ma w umieszczeniu info w zakładce o muzeum. Może to przecież być inny budynek.
Bez tytułu.png
|
 |
| Plik ściągnięto 167 raz(y) 250,72 KB |
|
_________________ Pozdrawiamy:
Dorota i Janusz
www.pozadomem.y0.pl
Jeszcze sporo możemy, ale nic nie musimy! |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

|
Wysłany: 2011-04-12, 21:00
|
|
|
| janus napisał/a: | | a gdzie jest na stronie napisane ze..... od jesieni jest nieczynne | też nigdzie...dlatego..zadzwoniłbym i zapytał...
|
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/86 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2011-04-12, 21:10
|
|
|
Sorry Gino ,ludzie mają rację i nie ma uproś. Strona internetowa sugeruje ,że muzeum czynne cały rok. Brak odnośnika na "naszą" stronę CT zwalnia czytającego od poszukiwania w naszych info.ogłoszenia Martesa . Strona sama za siebie powinna przedstawiać pełną i rzetelną informację co,gdzie i kiedy. Inaczej jest do du...Tak trudno wpisać OD....DO....nieczynne. Ja jak szukam atrakcji w okolicach zwiedzanych opieram sie na stronach internetowych. Czesto siedzę nocami , nikt wtedy mi nie zawraca głowy. W związku z taką porą NIGDY nie dzwonię Jak gdzieś pocałuję klamkę to potem na forum odradzam.Szkoda muzeum,żeby straciło frekwencję z banalnego powodu....brak dokładnego info |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
Witold Cherubin
weteran

Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Mar 2007 Piwa: 81/48 Skąd: Warszawa-Międzylesie
|
Wysłany: 2011-04-12, 21:27
|
|
|
Czytając powyższe wypowiedzi zauważyłem, że "dyskutanci" nie wzięli pod uwagę, że "zawiedziony" to początkujący forumowicz, a wiec nie jest tak biegły w czytaniu nie tylko zakładek, ale i poszczególnych wątków (które się często przeplatają) jak stare wygi forumowe, nie mówiąc o weteranach.
Wydaje mi się, że jednak rację mają ci, którzy uważają, że podstawowe informacje dla potencjalnych klientów muszą być zawarte na stronach internetowych tych, którzy chcą tych klientów do siebie przyciągnąć.
Może jak kolega Zduniol stanie się doświadczonym forumowiczem, to będzie wiedział jak poruszać się po forum, żeby znaleźć potrzebne mu informacje, ale właściwie to dlaczego ma to robić ON - przecież to ON chciał zostawić kasę za zwiedzenie muzeum karawaningu
Dlaczego lansujemy tezę, że jak ktoś chce zapłacić za jakąś usługę to musi wykonywać dodatkowe telefony, szukać zakładek w informacjach na forum itd. - chyba to przeczy zdrowemu rozsądkowi.
To wszystko powinno być zawarte w informacji dla klienta na stronie tego, kto sprzedaje usługę - takie są moim zdaniem zasady marketingu i szanowania potencjalnych klientów. |
_________________ Witek |
|
|
|
 |
eler1
Kombatant

Twój sprzęt: kamper
Nazwa załogi: elerki
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 52/128 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2011-04-12, 21:40
|
|
|
| Witold Cherubin napisał/a: | Dlaczego lansujemy tezę, że jak ktoś chce zapłacić za jakąś usługę to musi wykonywać dodatkowe telefony, szukać zakładek w informacjach na forum itd. - chyba to przeczy zdrowemu rozsądkowi.
To wszystko powinno być zawarte w informacji dla klienta na stronie tego, kto sprzedaje usługę - takie są moim zdaniem zasady marketingu i szanowania potencjalnych klientów. | tylko muzeum jest za free
Nasz nowy kolega jak trochę pojeździ po kraju to się zorientuje że mamy bardzo krótki sezon od maja do końca sierpnia
ten przejazd 600km bez dodatkowego planu lub upewnienia się czy jest już czynne świadczy o braku wiedzy o kraju takie sytuacje, że coś jest zamknięte lub niedostępne w tym momencie kiedy my chcemy to nie jest nowość i nie raz nam się to przytrafiło tylko nigdy nie braliśmy tego tak ambicjonalnie do siebie chyba i nie oto w tym wszystkim chodzi
ps. dziwny ten temet mielenia pustego młynka do kawy całe szczęście że już niedługo wiosna |
_________________ Pierwsza MAŁA KARAWANA na CT
Życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiadomo na co się trafi.
 |
|
|
|
 |
airgaston
weteran

Twój sprzęt: Daimler Benz S650 i Ducato 2.5D HEKU
Nazwa załogi: misitaki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Piwa: 13/18 Skąd: stolica i okolica
|
Wysłany: 2011-04-12, 22:03
|
|
|
Muzeum jest prywatne i bezpłatne i nikt na tym nie zarabia. W sezonie jest obsługa i wszystko działa. Po sezonie Warka jest senym małym miasteczkiem. Fakt brak pewnych informacji na stronie może powodować takie sytuacje jak pocalowanie klamki. Ja tam zawsze dzwonie i nigdy nie mam problemu. Dzisiaj też tam byłem i pojutrze też będę ale po telefonie. Rozumiem że każdy ma swoje życie i jakieś plany i umiem się dopasować. A to że w martwym sezonie nasze kamperki mogą korzystać z gościnnego miejsca wśród zabytków to super.
Trudno przez cały rok trzymać wszystko pod parą. Prąd kosztuje, pracownik kosztuje, zimą bylo tam sniegu do pasa, trzeba odgarniać. Kto ma za to płacić?
Ja rozumiem ekonomie
Czy tramwaj wodny np z Gdyni na Hel pływa cały rok. Nie, bo się nie opłaca. W lipcu i sierpniu tylko wtedy kiedy sa turysci.
itd itd
A który kemping w Polsce jest czynny cały rok? W kurortach tak, ale w Warce? |
_________________ pozdrawiam
Jarek
przeciętny inaczej...O święty benzyniarzu który zapodajesz nam przenajświętszą benzynę -zmiłuj się nad nami
 |
|
|
|
 |
gryz3k
Kombatant
Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Pomógł: 7 razy Dołączył: 05 Wrz 2010 Piwa: 580/322 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 2011-04-12, 22:33
|
|
|
Ma prawo być nieczynne poza sezonem, ale na stronie powinna być informacja. Jeżeli jej nie ma tzn. jest czynne. To, że prywatne i bezpłatne nie ma w tym momencie znaczenia. Popatrzcie sobie na strony DINO Parków. Jest tam zwykle napisane, że są czynne np. od maja do października w godz. od do. I wszystko jasne
Chwała im za to co robią, szczególnie jeżeli jest bezpłatne, ale nie możemy wymagać od ludzi, żeby dowiadywali się wszystkimi możliwymi sposobami. Dojść możemy do konieczności potwierdzenia na piśmie ze stemplem |
|
|
|
 |
|
|