Twój sprzęt: Pathfinder
Nazwa załogi: An-To Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2012 Piwa: 26/3 Skąd: Szwecja
Wysłany: 2014-01-06, 17:12
Czy to te zlomowisko w Ryd mialo byc tym szokiem ? Kyrko mosse jest obecnie obiektem chronionym - czyms w rodzaju muzeum. W latach 90-tych miano je zlikwidowac ale w koncu stalo sie "historyczna wystawa zlomu". Takich zlomowisk jest zreszta wiecej. Prawdopodobnie miedzy 7 a 10 i wszystkie pochodza z lat 50 i 60 tych. Oprocz tego w Ryd odwiedzilem podobny cmentarz w Bastnäs(Värmland oraz Morklarla(Uppland)Mam tylko jedno pytanie - skad ci do glowy przyszla ta "wycofujaca sie armia amerykanska"
Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
Wysłany: 2014-01-06, 17:27
Den-tal napisał/a:
- skad ci do glowy przyszla ta "wycofujaca sie armia amerykanska"
Informacje od rdzennej ludności ... widać za mało jeszcze się "zeszwedziłeś " oczywiście w samych pozytywach bo jak by inaczej ...
Kolego , my już kiedyś tam wymieniliśmy się "wiadomościami " ... dla mnie wiedzy wystarczy z Twojej strony a nie sądzę bym ja mógł Ciebie czymś oświecić ... z założenia odpuszczam
Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
Wysłany: 2014-01-06, 23:00
Dziękuję za piwka ... nawet moderator Skandynawii
Informuję wszystkich zainteresowanych , że wklejam fotki z miejscówkami i namiarami GPS pod kolejnymi filmikami oprócz pierwszego kiedy to stacjonowaliśmy na prywatnym , rodzinnym , gruncie
Popatrzcie czy widzicie co trzeba , myślę , że tak będzie lepiej niż na końcu wszystko na raz czytelniej dla potomnych ... niestety google nie wszędzie dotarły jeszcze z kamerka ale i tak jestem bardzo zdziwiony bo kilka miejsc wydawało się dzikich a tu mamy jak na dłoni ... to wskazówka na przyszłość , można sprawdzić czy zakazów wjazdu nie ma
Twój sprzęt: Pathfinder
Nazwa załogi: An-To Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2012 Piwa: 26/3 Skąd: Szwecja
Wysłany: 2014-01-06, 23:26
martini44 napisał/a:
Den-tal, proszę podaj mi namiary na wszystkie "złomowiska" proszę
Namiary moge ci podac tylko na te ktore odwiedzilem w tym tysiacleciu bo wiem ze istnieja. O te zlomowisko w Ryd zapytaj sie experta od Szwecji bo nie chce go znow urazic( tam jest zreszta latwo trafic no i na Poludniu Szwecji). Najwieksze zlomowisko(okolo 1000 wrakow) jest w Bastnäs(uwaga to "a" jest z kolkiem na gorze) i lezy niedaleko granicy norweskiej( jedzie sie E18 do Töcksfors, nastepnie ca 25 km szutrem(Fagelviksvägen- chyba tak sie to nazywa)Namiar 59.367 275 11.834 929. Morklarla lezy na polnocny -wschod od Uppsali. Namiar 60.132 786 17.933 265. Bylem tam ostatni raz w 2009 roku i drogi niestety zbytnio nie pamietam tym bardziej ze bylem z kolega ktorego pasja jest fotografowanie starch wrakow(wydal nawet caly abum z takimi zdjeciami). Ale jak wiemy pasje sa rozne jedni fotografuja drogi szutrowe inni wraki samochodow i traktorow
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum