|
|
Przesunięty przez: gino 2015-01-19, 15:04 |
Przeróbka blaszaka Ducato 2005 r. na kampera |
Autor |
Wiadomość |
Misio
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Toskana 1,9 TD
Nazwa załogi: MisioKot
Pomógł: 7 razy Dołączył: 15 Maj 2010 Piwa: 799/1217 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-02-19, 13:58
|
|
|
Remistenes napisał/a: | Yekater napisał/a: | Na mebelkach zaprojektowanych w 3D możemy wyłącznie posiedzieć koło domu na podwórzu.
|
I teraz, jak rozważymy zakup 3-4 letniego blaszaka plus ok 15.000zł na początek przebudowy - to na drugim końcu rozrachunku wychodzi, ilu letniego kampera i w jakim stanie za takie pieniądze byśmy kupili.
Może się okazać, że będzie to kamper pełnoletni - i też do remontu. Więc rozważania są warte uwagi - ale dla odważnych z warsztatem i zapleczem, bo 4-ro letni przykładowo kamper kosztuje w Polsce przeziębione i przeszacowane pieniądze. A przecież można do tematu podejść jeszcze bardziej ekonomicznie - kupić 10-cio letniego grata, zrobić remont kapitalny, i tak samo wyposażyć. Auto stare, ale wyposażenie nowe, a przede wszystkim auto będzie czyste, bez grzybów, pleśni itd... Warte rozważenia. |
Właśnie mieliśmy ten sam problem! Jednak zdecydowaliśmy się na wariant z przebudową blaszaka, i jak na razie jesteśmy zadowoleni. Koszty są nie współmiernie niższe, ale roboty, przemyśleń jest co nie miara. A ponad to jaka wielka satysfakcja, że to dzieło naszych rąk! |
_________________ Pozdrawiamy - Danusia-Kotek i Henio-Misio
Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą...ks.Jan Twardowski
 |
|
|
|
 |
aras777
trochę już popisał
Twój sprzęt: DETHLEFFS PREMIUM CLASS na FIACIE DUCATO
|
Wysłany: 2012-02-19, 19:01
|
|
|
Podpinam się pod ten super ciekawy wątek |
|
|
|
 |
małakalliope
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Ducato <3
Nazwa załogi: Budka Dudka
|
Wysłany: 2012-03-07, 13:34
|
|
|
Wow! Świetnie się czyta, tą historię budowy. I do tego to tempo! Gratuluje pomysłu, wytrwałości i zdolności.
A gdzie dalsza część tej wspaniałej historii?!?! Nie mogę się odczekać kontynuacji!
Wszyscy czekamy! |
|
|
|
 |
peregrin
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Chausson C656
|
Wysłany: 2012-04-25, 20:07
|
|
|
małakalliope napisał/a: | A gdzie dalsza część tej wspaniałej historii?!?! Nie mogę się odczekać kontynuacji!
Wszyscy czekamy! |
Cześć! Rzeczywiście jakoś długo nie zaglądałem na forum... Sorki!
No, ale na usprawiedliwienie mam to, że zima w tym roku jest wspaniała i sezon narciarski w pełni!
Kamperek praktycznie gotowy, brakuje tylko lodówki (jakoś są pilniejsze wydatki póki co) i właściwie cały czas w trasie
Był już kilkanaście razy w Tatrach oraz zdążył odwiedzić polskie morze w Kołobrzegu
tak sprawował się kamperek podczas ostatniego weekendu:
Szczyrbskie Pleso - Szatania Przełęcz - Furkotna
Jak zrobię jakieś usprawnienia to znowu wrzucę jakieś fotki, a póki co - NA NARTY!!!
P.S. Chyba nazwę go Biały Express
pzdr i dzięki za wszystkie miłe słowa! |
|
|
|
 |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

Twój sprzęt: Chausson S697 GA
Nazwa załogi: NICKT
Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Gru 2010 Piwa: 82/77 Skąd: świętokrzyskie
|
|
|
|
 |
peregrin
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2012-05-26, 08:30
|
|
|
Cześć Cirrustravel!
Tak, to ja sprzedaję! Tak mi się sprawy niestety pokomplikowały, że trochę "muszę" sprzedać
Ale jak złapię wiatr w żagle i się poodbijam - to startuję z budową nowego za kilka miesięcy
Nie zwróciłem uwagi, że robiłeś podobną wizualizację - to przyciemnienie trochę samo się narzuca jako maskowanie bardzo odróżniającego się okna. A jako grafik z wykształcenia wymyśliłem sobie coś takiego - jak widać nie jako pierwszy Chociaż są spore różnice, bo ja zrobiłem linie po prostej w poziomie, mniej obłości i krótsza ta linia maskująca zamek w drzwiach
Cenę auta mam skalkulowaną w ten sposób: 28tys auto+12tys materiały+5tys robocizna i inne koszta (przerejestrowanie, przegląd etc.). Razem to 45tys.+VAT daje 55tys. Fakturę muszę wystawić bo auto mam na firmę zarejestrowane. A jeszcze wypada, żebym coś z tego Jankowi dał za pomoc (bo na obiecane wakacje raczej nie pojedzie tym autem)
Jakby ktoś chętny byłby - to zapraszam do oglądania!
pzdr! |
|
|
|
 |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

Twój sprzęt: Chausson S697 GA
Nazwa załogi: NICKT
Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Gru 2010 Piwa: 82/77 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: 2012-05-26, 12:02
|
|
|
Witaj, mamy podobne autka, tylko Ty trochę młodsze. Obserwowałem na forum budowę i zaskoczyłeś mnie sprzedażą, no ale sytuacje życiowe są różne. Szkoda... fajne autko |
_________________ Mariusz
www.cirrus-travel.pl
 |
|
|
|
 |
dyha
zaawansowany
|
Wysłany: 2012-05-26, 14:46
|
|
|
Jeruna! Peregrin tuż czamu go sprzedowosz ? nie poradzisz se inaczyj? Ledwoch Cie poznoł na tym forum; skuli Ciebie żech ta moja blaszanka tak gibko rychtowoł, boch se myśloł, że kajś w gorolowicach sie cylnymy na kerymś zlocie.Ale jest nadziejo ,bo godosz że sie bedziesz chytoł inkszej przebudowy.Tuż przaja Ci fest co by to było tak gibko jak z tym pierwszym blaszokiem
Pyrsk |
|
|
|
 |
peregrin
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2012-05-26, 15:15
|
|
|
Hej Dyha! Takie jedne Chachary urzędowe naliczyły mi fura jakichś pierońskich łopłat. Janosiki pierońskie!
Ale jak wiadomo "co nie zabija, to wzmacnia"! Ja już mam w głowie plan następnego Kamperosa - niech no tylko się trochę odkuję
No, ale w tym roku sezon kamperowy stracony raczej...
pzdr! |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|