|
|
Przesunięty przez: Świstak 2019-07-18, 07:59 |
Budowa kampera na bazie Jumper L3H2 |
| Autor |
Wiadomość |
necik
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2022-02-20, 18:31
|
|
|
| @rviru jak zabudowa? Pochwal się nowymi fotkami. |
|
|
|
 |
rviru
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Citroen Jumper L3H2 3.0 HDI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Cze 2019 Piwa: 4/5 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 2022-06-10, 12:02
|
|
|
Witam, szmat czasu tu nie bywałem i wątek mojej budowy się jakby urwał, i to przez moje zaniedbanie .
Jako że aktualnie wprowadzam zmiany w postaci nowego malowania wewnątrz. Stare nie było finalne teraz wiem co chcę . W każdym bądź razie projekt jest ukończony. Wszystkie techniczne aspekty są zakończone i przetestowane.
Nie mam aktualnych zdjęć ale popełniłem na szybko filmik przed zmianą barw więc mniej więcej możecie zobaczyć jak finalnie prezentuje się wnętrze:
https://youtu.be/vrnc1WIycMs
Generalnie z całości jestem zadowolony, nie widzę elementów które bym zmienił czy zupełnie inaczej wykonał. Największą zmianą a w sumie ulepszeniem było dodanie drugiego obiegu grzewczego z dodatkową nagrzewnicą i nadmuchem. Poprzednie rozwiązanie podłogówka i nagrzewnica na tyle samochodu na jednym obiegu sprawdzała się ok jeśli się siedziało w zimie dłużej w samochodzie. Jednak podczas szybkich i krótkich wypadów uwydatniła się wada z zbyt długim nagrzewaniem wyziębionego wnętrza, podłogówka odbierała ciepło i zanim nagrzewnica dmuchnęła ciepłem trochę minęło. Generalnie pół godziny do nagrzania . Teraz dzięki dodatkowemu obiegowi już po paru minutach nagrzewnica dmucha gorącym powietrzem.
Do ulepszeń doliczyć musze jeszcze nie zamontowane ale zakupione już rolety dometica do kabiny na boczne i przednie szyby . No i na pewno muszę dodać dodatkowe światło cofania, te standardowe jest tragiczne zwłaszcza w jakichś chaszczach i w nocy, to w sumie mi najbardziej przeszkadza ale łatwo to poprawić.
Po zakończeniu zmian w designie postaram się o jakąś dokładniejszą relację itd.
Na chwilę obecną chciałem podziękować wszystkim dobrym ludziom z tego forum którzy pomagali świadomie bądź nie (namiętnie czytałem relacje i czerpałem z innych rozwiązań), w szczególności Toscanerowi za inspiracje. Dzięki jego relacji powstał zarys mojego projektu, no i Reaven-owi za pomoc w technicznych szczegółach, jego relacja była dla mnie codzienna lekturą, i musze się przyznać że bezwstydnie "zrzynałem" co się dało . Bez tego forum i tych ludzi mój projekt na pewno by wyglądał i zapewne działał tragicznie.
Także jeszcze raz wielkie dzięki.
Ps. sorry za jakość wykonania filmu |
_________________ Moja budowa: https://www.camperteam.pl...pic.php?t=33411 |
|
|
|
 |
reaven22
weteran
Pomógł: 25 razy Dołączył: 19 Mar 2018 Piwa: 124/14 Skąd: WGM
|
Wysłany: 2022-06-10, 16:20
|
|
|
Super wyszło !! Gratulacje Łazienka większa i ładniejsza niż w niejednym **** hotelu
Musimy się kiedyś spotkać i oblukać na żywo |
|
|
|
 |
rviru
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2022-06-11, 08:48
|
|
|
| reaven22 napisał/a: | Super wyszło !! Gratulacje Łazienka większa i ładniejsza niż w niejednym **** hotelu
Musimy się kiedyś spotkać i oblukać na żywo |
Podziękował
Sądzę że okazja do spotkania na pewno się nadarzy. Aktualnie nigdzie się nie wybieram, przygotowuję się na wrzesień, wtedy pomyślimy. |
|
|
|
 |
MisioKRAK
weteran

Twój sprzęt: Ducato Dethleffs A-642DB 1992r
Nazwa załogi: Misio i spółka zoo
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Cze 2013 Piwa: 27/15 Skąd: Kraków
|
|
|
|
 |
rviru
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2022-06-14, 21:47
|
|
|
| MisioKRAK napisał/a: | Piękna robota !!
A może w Sączu można Cie odwiedzić i oglądnąć na żywo Twojego Vana?
Łazienka na medal !! |
Dziękuję , odnośnie łazienki to od początku miała być mini wersją domowej. I w sumie reaven ma rację w niektórych hotelach są mniejsze . Jak ktoś korzystał z ibis budget ten wie.
Jeśli chodzi o oglądanie to tak jak pisałem aktualnie przemalowuję wnętrze i tak rozgrzebanego wnętrza wolę nie pokazywać. Będzie gotowe na wrzesień, to wtedy się ponownie pochwalę. Zapewniam wnętrze wizualnie zmieni się bardzo, będzie to zupełnie nowa odsłona. A że urlop planuję na wrzesień to pomalutku działam.
Z zewnątrz nic nie robię, wygląd białego niepozornego blaszaka, jakich wiele mi odpowiada. Jak pokazuje doświadczenie nikt nie zwraca na niego uwagi, i tak ma być. |
|
|
|
 |
MisioKRAK
weteran

Twój sprzęt: Ducato Dethleffs A-642DB 1992r
Nazwa załogi: Misio i spółka zoo
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Cze 2013 Piwa: 27/15 Skąd: Kraków
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|