|
|
|
alle integral |
| Autor |
Wiadomość |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/86 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2012-02-02, 23:06
|
|
|
| miciurin napisał/a: | natomiast nie lubię jak ktoś nazywa mnie kłamcą | Bardzo proszę zacytuj mi takie stwierdzenie w mojej wypowiedzi |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Cze 2011 Piwa: 366/745 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2012-02-02, 23:06
|
|
|
integral fajna żecz, ale poniżej 100000 ciężko coś fajnego kupić ,no chyba że do remontu a to moze też 100000 i lepiej kosztować ,może alkowe jednak , za 50000dyszek malutką fajną, by chyba znaleść już można, jak się człowiek spręży to i coś wyszuka, dasz radę obserwuje twoje poszukiwania i dopinguje |
_________________ komplet |
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Piwa: 51/50 Skąd: PSL z nad Warty
|
Wysłany: 2012-02-03, 07:18
|
|
|
komplecik ty naprawde tak myslisz- 100000 . chyba przesadzasz |
_________________ ----------------------------------------------------------
gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........
--------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
|
Wysłany: 2012-02-03, 09:25
|
|
|
nie przesadzam, które to takie idealne do 100000 ,dobry motor ,spanie ,wygląd,i jakie takie miejsce na graty wakacyjne masz, zawsze trzeba wybrać kompromis ,i wysoko postawioną poprzeczkę połamać i realnie popatrzeć na sprawę
(zaznaczam nie mowimy o kolekcjonerach bo te samochody przy nakladzie ogromnej pracy powinny kosztować.) pozdrawiam cieplusio nio |
| Ostatnio zmieniony przez Komplecik 2012-02-03, 09:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
papamila
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Cze 2007 Piwa: 121/5 Skąd: Trójmiasto i okolica
|
Wysłany: 2012-02-03, 09:33
|
|
|
| Komplecik napisał/a: | | może alkowe jednak , za 50000dyszek |
no jak to
za takie pieniądze to już super nowego integrala sobie sprawisz,
lub hamerykańca każesz sprowadzić z ameryki
50000 (dyszek) czyli x 10 = 500.000 |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
|
Wysłany: 2012-02-03, 09:40
|
|
|
oooooo papamilo oooooooooooo |
|
|
|
 |
matro
weteran musi być twardy!Tylko co piąta noc na campingu:)

Twój sprzęt: Ducato II Rimor
Nazwa załogi: Robert, Kamila, Amelia, Hubert
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lip 2008 Piwa: 71/111 Skąd: Trzcianka/Piła/Wlkp
|
Wysłany: 2012-02-03, 10:37
|
|
|
| WINNICZKI napisał/a: | | miciurin napisał/a: | natomiast nie lubię jak ktoś nazywa mnie kłamcą | Bardzo proszę zacytuj mi takie stwierdzenie w mojej wypowiedzi |
...coście się tak przyczepili, tyle jechaliśmy, siedziałem w przedziale mieszkalnym ale kamper to jakby ktoś nie zauważył nie dom 100metrowy i w ciągu dwóch sekund można spojrzeć na licznik...ale nich będzie;) zdążyłem przyzwyczaić się do tego, że wierzysz winniczku zazwyczaj tylko w to co TY mówisz
...Skorpion i pawel-m zadali pytanie po co komu 130km/h w kamperze... dla szybkiego poruszania się? Pisaliśmy o testach i o poznaniu możliwości auta, i dziwię się że zostało to uszczypliwie podkreślone. Osobiście twierdzę, że dobrze znać możliwości auta, ponieważ zwiększa to bezpieczeństwo na drodze o którym często jest mowa na forum...poza tym moje autko "cywilne" wyciąga 175km/h, co zupełnie nie przeszkadza mi aby poruszać się nim 90km/h... nie pisałem o tym co się lubi , z jaką prędkością, ale o możliwościach auta a to różnica
...Ci co mają zwykłe silniki 2,5D (czyli ja również) nigdy nie uwierzą, że można ducato odjechać sporo od "setki"- uwierzą jak się przejadą ...tak jak ja |
|
|
 |
MAWI
Kombatant

Twój sprzęt: Carthago E-line L55 Yachting
Pomógł: 17 razy Dołączył: 19 Sty 2010 Piwa: 100/17 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2012-02-03, 10:55
|
|
|
| Jak widać mróz daje się we znaki wszędzie,pewnie stąd taka zaogniona atmosfera. |
_________________ Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy.
MARZENKA i WIESIEK |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/86 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2012-02-03, 10:57
|
|
|
| sys napisał/a: | | że wierzysz winniczku zazwyczaj tylko w to co TY mówisz | Mam pełne prawo poddać pod wątpliwość każdą informację,która nie potwierdza się w praktyce. Przejechałem ponad 20000 kilometrów własnie takim samochodem i moge nie wierzyć komuś co dopiero kupił tego typu auto. A ,że mam odwagę to napisać,a nie tylko poklaskiwać tak jak inni , no cóż nigdy nie bałem się powiedzieć prawdę w oczy, ani na forum publicznym .Taki jestem i pozostanę , a czy ktoś przez to będzie mnie cenił , czy nienawidził to już jego sprawa. |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
Bogusław i Ewa
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato HYMER PREMIUM 678 TRAMP
Nazwa załogi: EB
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Kwi 2010 Piwa: 75/27 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2012-02-03, 11:04
|
|
|
Nie kumam o co ten spór.Mam 2,5 D 75KM.Jeżdżę 3lata z prędkością podróżną 80-90/h.Średnia wychodzi ok.70.Jazda jest przyjemna,bezpieczna,bez mandatowa.Nawyk spokojnej jazdy przekłada się na osobówkę.Same zalety!Jeśli ktoś chce śmigać kamperkiem jak 3,5l BMW to jego sprawa.Podobno cena paliwa zabija camperowanie.Zużycie jest związane z prędkością.Autostrady są nudne,drogie i niekoniecznie szybsze(korek). |
|
|
|
 |
matro
weteran musi być twardy!Tylko co piąta noc na campingu:)

Twój sprzęt: Ducato II Rimor
Nazwa załogi: Robert, Kamila, Amelia, Hubert
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lip 2008 Piwa: 71/111 Skąd: Trzcianka/Piła/Wlkp
|
Wysłany: 2012-02-03, 11:28
|
|
|
| WINNICZKI napisał/a: | | sys napisał/a: | | że wierzysz winniczku zazwyczaj tylko w to co TY mówisz | Mam pełne prawo poddać pod wątpliwość każdą informację,która nie potwierdza się w praktyce. Przejechałem ponad 20000 kilometrów własnie takim samochodem i moge nie wierzyć komuś co dopiero kupił tego typu auto. A ,że mam odwagę to napisać,a nie tylko poklaskiwać tak jak inni , no cóż nigdy nie bałem się powiedzieć prawdę w oczy, ani na forum publicznym .Taki jestem i pozostanę , a czy ktoś przez to będzie mnie cenił , czy nienawidził to już jego sprawa. |
...mam tak samo jak Ty tylko akurat to nie ma nic wspólnego z odwagą którą należy podkreślać ...ale do tego potrafię czasem przyznać się do błędów...
... i wiem też, po doświadczeniach w innych poza kamperowych zainteresowaniach , że nie każdy rutyniarz ma monopol na wiedzę i dobre rady
| MAWI napisał/a: | | Jak widać mróz daje się we znaki wszędzie,pewnie stąd taka zaogniona atmosfera. |
...myślisz, że to przez te -13 stopni i pierwszy śnieg w tym sezonie w moim mieście?
Pozdrawiam |
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 246/618 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2012-02-03, 23:12
|
|
|
| sys napisał/a: | | Pisaliśmy o testach i o poznaniu możliwości auta, i dziwię się że zostało to uszczypliwie podkreślone. Osobiście twierdzę, że dobrze znać możliwości auta, ponieważ zwiększa to bezpieczeństwo na drodze o którym często jest mowa na forum... |
Dobrze pisaliście o testach- żeby testy Wasze były pełne to napisz w jakim czasie i na jakim odcinku drogi dochodziliście od prędkości 90km/h do 130km/h. Osobiście swoje bezpieczeństwo na drodze zwiększam wymieniając w kamperze o dług. 5,5m silnik z 1.9TD- 82KM na 2.8jdTD- 122KM |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
miciurin
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato S.E.A A640
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Sie 2011 Piwa: 17/83 Skąd: ja to wiem?
|
Wysłany: 2012-02-16, 22:36 Re: alle integral
|
|
|
| gazownik napisał/a: | zakrzyczany ze chce nie wiem co za grosze postanowilem poszukac cos lepszego i choc nadal mazy mi sie maly hymer za stosunkowo male pieniadze to szukam dalej
|
Coś takiego się pojawiło na aledrogo, może Cię zainteresuje :
http://allegro.pl/show_item.php?item=2122556890 |
_________________ Fiat Ducato 1,9 TD, 1989r, zabudowa Fendt 560 SK - był
Fiat Ducato 2,2 MultiJet, 2007r, zabudowa S.E.A A640 - był
Na pewno będzie kolejny kamper
 |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Piwa: 51/50 Skąd: PSL z nad Warty
|
Wysłany: 2012-02-17, 13:01
|
|
|
dzieki ,widzialem , jednak podkowa z tylu to nie bardzo z 2 malych dzieci . koniecznie ma byc ze stolikiem za kierowca
ps. oczy juz mnie bola od internetu ale za to obcykalem sobie taki system przeszukiwania ogloszen ze hoho
ps2. tak sie rozczulilem ze za pamiec o hymerku kolega otrzymuje kufelek |
_________________ ----------------------------------------------------------
gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........
--------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
makdrajwer
weteran Artur,Ola,Zosia,Zuzia

Twój sprzęt: Bezdomny
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2011 Piwa: 50/75 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2012-02-17, 13:40
|
|
|
| Ja też szukałem ze stolikiem a kupiłem z podkową. Może te 2 metry odległości od dzieci to nie będzie taki zły pomysł ? |
_________________ keep calm and dance
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|