|
|
alle integral |
Autor |
Wiadomość |
silny
Kombatant czlonek KBP
Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Piwa: 51/50 Skąd: PSL z nad Warty
|
Wysłany: 2012-01-31, 22:10 alle integral
|
|
|
zakrzyczany ze chce nie wiem co za grosze postanowilem poszukac cos lepszego i choc nadal mazy mi sie maly hymer za stosunkowo male pieniadze to szukam dalej
sprawa wyglada tak
http://moto.allegro.pl/de...2082376285.html
wiem ze cena wysoka , jednak stan z opisu sugeruje najwyzsza dbalosc i oryginalnosc , inna sprawa ze to juz kres moich mozliwosci finansowych i w tym przedziale cenowym czuje sie nieswojo wrodzona oszczednosc buntuje sie troche
moze ktos obeznany w dethleffsach sie wypowie |
_________________ ----------------------------------------------------------
gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........
--------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/84 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2012-01-31, 22:16
|
|
|
1,9td podobno słabszy w praktyce niż 2.5 wolnossący.A bryki do ciągnięcia kawałek Masz podobno dość ryku silnika wewnątrz,a ten silnik siedzi w środku auta |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
przemo.d
zaawansowany
Twój sprzęt: FORD 2.0 CI
Nazwa załogi: Przemo.D
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Gru 2011 Piwa: 24/113 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 2012-01-31, 22:20
|
|
|
Straszny żółtek jak za takie pieniądze i do tego długo się sprzedaje...
Te 1.9 to będzie strasznie emerycka jazda, szukaj dalej
Z przodu nie spasowana maska w narożniku a z tyłu jakiś poobijany na dachu może po gradobiciu...? tak czy siak na żywo będzie tylko gorzej ;(
Pozdro. |
Ostatnio zmieniony przez przemo.d 2012-01-31, 22:26, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
BŁĘKITNY Team
zaawansowany BŁĘKITNY - Tomasz

Twój sprzęt: Fiat Ducato Sunlight A70
Nazwa załogi: Be Young Team
|
Wysłany: 2012-01-31, 22:22
|
|
|
Wyglada nieźle, jezeli jest faktycznie ze szwajcarii to jakość uzytkowa podzespołów jezdnych będzie w bardzo dobrym stanie. Troszeczkę za mały przebieg (chyba ze potwierdzony przegladami - Szwajcarzy są skrupulatni.
Według mnie problemem jest silnik tzn mała pojemność a samochód wyglada na dość cięszki. Mała moc będą problemy z wyprzedzaniem ciężarówek i pójdzie w spalanie.
Pozdrawiam
Tomasz |
_________________ Najważniejsze to być po właściwej stronie własnego kamperka!
 |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 273/1279 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-01-31, 22:26
|
|
|
No dobra tez mam swojego mula 2,4 i tylko 48Kw i co z tego jest powolny i glosny w srodku ale jest moj.Mialem go sprzedac ale jednak tego nie zrobie ,bo juz nigdy bym nie byl w stanie kupic innego. |
|
|
|
 |
makdrajwer
weteran Artur,Ola,Zosia,Zuzia

Twój sprzęt: Bezdomny
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2011 Piwa: 50/75 Skąd: Bielsko-Biała
|
|
|
|
 |
wbobowski
Kombatant moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Piwa: 354/135 Skąd: Lublin - Dąbrowica
|
Wysłany: 2012-01-31, 22:28
|
|
|
Wg mnie za wysoka cena w stosunku do rocznika. Ja na Twoim miejscu szukalłbym dalej. |
_________________ Włodek i Ela
Nasze kamperki
 |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 134/101 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2012-01-31, 22:52
|
|
|
Skorpion napisał/a: | No dobra tez mam swojego mula 2,4 i tylko 48Kw i co z tego jest powolny i glosny w srodku ale jest moj.Mialem go sprzedac ale jednak tego nie zrobie ,bo juz nigdy bym nie byl w stanie kupic innego. |
Tadziu teraz to prawdę jak na spowiedzi napisałeś.
Wreszcie Ci mróz głupoty z główki wymroził |
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Piwa: 51/50 Skąd: PSL z nad Warty
|
Wysłany: 2012-02-01, 06:39
|
|
|
ogloszenie tego z tablicy widzialem , jakos nie zchodzi mimo miesiecy wiszenia , ale to nie argument.
odnosnie dethleffsa i ceny to wlasciciel elastyczny i to bardzo , moze wie ze przesadzil , a wyposazenie maxymalne jak sie da. rozmawialismy kilka razy , zaproponowalem 4 dychy i mysli .
silnik to nie problem mam na placu 2.8 rozbitka , lezy juz ze 3 lata
zaciekawilo mnie to niespasowanie maski i dzieki za zwrucenie uwagi na przebieg - papiery musi miec skoro taki dbany , spytam
ps. rownoczesnie pertraktuje z michalem , wlascicielem bodzia z forum . nie te lata , nie ta cena , ale stan wydaje sie adekwatny do opisu . dostalem zdjecia , ladny
szkoda ze tak daleko |
_________________ ----------------------------------------------------------
gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........
--------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
MrTommy
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fendt Diamant 650
Nazwa załogi: Tommy's Family
|
Wysłany: 2012-02-01, 08:12
|
|
|
Jeszcze we Wrześniu, gościu winszował sobie za niego 57 000, teraz znacząco zjechał z ceny, albo coś nie tak, albo poszedł po rozum do głowy
Fakt, 1,9 to straszny mół, 90/h będzie szczytem marzeń na płaskim terenie. |
_________________ Come fly with me.................
Zamieniłem Kampera na przyczepę, cieszyć sie czy płakać?
 |
|
|
|
 |
krzysioz
weteran

Twój sprzęt: Zefirek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Kwi 2009 Piwa: 68/69 Skąd: Płóczki Dolne
|
Wysłany: 2012-02-01, 08:38
|
|
|
"Fakt, 1,9 to straszny mół, 90/h będzie szczytem marzeń na płaskim terenie."
"1,9td podobno słabszy w praktyce niż 2.5 wolnossący.A bryki do ciągnięcia kawałek Masz podobno dość ryku silnika wewnątrz,a ten silnik siedzi w środku auta "
Fakt - rakieta to nie jest aczkolwiek z moich osobistych doswiadczen wynika, ze 1,9 td lepiej sie zbiera od 2.5 wolossacego i w razie naglej potrzeby mozna jechac i 110km/h nawet alkowa - ale gdzies jest osobny temat. Mysle ze rzetelna informacja bedzie bardziej pomocna przy zakupie od spekulacji.
|
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
|
Wysłany: 2012-02-01, 10:26
|
|
|
2.5 D wolnossący pójdzie na dobrym paliwie i 116 a z lekkiej górki 120 (czas rozpedzania ok 15 minut) też piszę o alkowie. Z tym ,że naturalnym jest ,ze mniejsza pojemność wymaga wyższych obrotów aby osiągnąc te same wyniki i to nie jest żadna spekulacja tylko własna praktyka. W związku z tym,że ta generacja fiatów jest z założenia głośna,na tak słabym silniczku rozpędzanie takiego kloca będzie bardzo zmudnym zajęciem. Integral nie posiada tak szczelnej grodzi między silnikiem ,a kabiną.Kolega Gazownik kiedys napisał mi ,ze z racji wykonywanego zawodu serdecznie ma dość ryku Fiata I,wierze mu i w związku z tym przestrzegam,że jak coś ma areodynamikę cegły,to w tym przypadku odpowiadać jako pojazd mu nie będzie. krzysioz210 napisał/a: | Mysle ze rzetelna informacja bedzie bardziej pomocna przy zakupie od spekulacji | Trudno nazwać spekulacją ,wyciaganie wniosków z już do sc długiej obserwacji poszukiwań kol. Gazownika kampera. Wiem w przeciwieństwie kol.krzysioz210, Jakie priorytety kol.Gazownik ma. Miłego dnia |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
krzysioz
weteran

Twój sprzęt: Zefirek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Kwi 2009 Piwa: 68/69 Skąd: Płóczki Dolne
|
Wysłany: 2012-02-01, 15:44
|
|
|
Co do preferencji gazownika to na pewno masz Winniczku racje. Co do silniczkow juz nie koniecznie. W linku ponizej podana jest maksymalna moc motorkow przy konkretnych obrotach. Liczby sa bezwzgledne i mowia same za siebie. Prawde mowiac nigdy nie probowalem rozpedzic swej dawnej rakiety do kresu mozliwosci ,ale po 110 jezdzilem czasami.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Fiat_Ducato
Moze temat posluzy komus jeszcze. |
|
|
|
 |
matro
weteran musi być twardy!Tylko co piąta noc na campingu:)

Twój sprzęt: Ducato II Rimor
Nazwa załogi: Robert, Kamila, Amelia, Hubert
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lip 2008 Piwa: 71/111 Skąd: Trzcianka/Piła/Wlkp
|
Wysłany: 2012-02-01, 22:09
|
|
|
krzysioz210 napisał/a: | "Fakt, 1,9 to straszny mół, 90/h będzie szczytem marzeń na płaskim terenie."
"1,9td podobno słabszy w praktyce niż 2.5 wolnossący.A bryki do ciągnięcia kawałek Masz podobno dość ryku silnika wewnątrz,a ten silnik siedzi w środku auta "
Fakt - rakieta to nie jest aczkolwiek z moich osobistych doswiadczen wynika, ze 1,9 td lepiej sie zbiera od 2.5 wolossacego i w razie naglej potrzeby mozna jechac i 110km/h nawet alkowa - ale gdzies jest osobny temat. Mysle ze rzetelna informacja bedzie bardziej pomocna przy zakupie od spekulacji.
|
krzysioz210 ma rację...te powyższe wpisy na temat 1.9td wypływają chyba z niewiedzy... miałem okazję podczas testów (szukać jak miciurin kampera kupował) przejechać się jako pasażer przedziału wypoczynkowego dukato z tym motorkiem - doznałem szoku i przyznam że przez chwilę popadłem w kompleks że chyba z moim (2,5D) jest coś nie tak - auto przyspieszało nad wyraz żwawo, momentalnie osiągnęło setkę, 110...130km/h potem doznałem jeszcze większego jak okazało się że to "tylko" 1,9 z turbo - tyle że ma kilka koni więcej od mojego.
...mój z silnikiem 2,5D jak osiąga 100km/h jestem wniebowzięty a gdy na części lotniska uzyskałem 110 uznałem to za przejście w nad-świetlną...
...można na pewno dyskutować nad tym silnikiem pod względem zużycia paliwa przy takich prędkościach, oraz jego wytrzymałości, dbania o turbinę... |
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
|
Wysłany: 2012-02-01, 22:45
|
|
|
sys napisał/a: | momentalnie osiągnęło setkę, 110...130km/h | A z pod maski dobywał sie jedynie szmer silnika (możliwe ,że był to nowszy TD 1.9 z ducato 2 z 90 konnym silnikiem w to uwierzę) 130 z alkową 82 konnym silnikiem można między bajki włożyć. Jeszcze jedna możliwość auto miało koła 14-stki a skrzynia biegów była od 16'' i licznik przekłamywał. inaczej ja nie wierzę w te 130 Fabryczna prędkość max blaszanki jest 116km/h. |
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|