Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
alle integral
Autor Wiadomość
silny 
Kombatant
czlonek KBP

Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Piwa: 51/50
Wysłany: 2012-01-31, 22:10   alle integral

zakrzyczany ze chce nie wiem co za grosze postanowilem poszukac cos lepszego i choc nadal mazy mi sie maly hymer za stosunkowo male pieniadze to szukam dalej
sprawa wyglada tak

http://moto.allegro.pl/de...2082376285.html

wiem ze cena wysoka , jednak stan z opisu sugeruje najwyzsza dbalosc i oryginalnosc , inna sprawa ze to juz kres moich mozliwosci finansowych i w tym przedziale cenowym czuje sie nieswojo ;) wrodzona oszczednosc buntuje sie troche :roll:
moze ktos obeznany w dethleffsach sie wypowie :spoko

gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........

--------------------------------------------------------
Postaw piwo autorowi tego posta

WINNICZKI 
Kombatant

Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Piwa: 76/84
Wysłany: 2012-01-31, 22:16   

1,9td podobno słabszy w praktyce niż 2.5 wolnossący.A bryki do ciągnięcia kawałek :-/ Masz podobno dość ryku silnika wewnątrz,a ten silnik siedzi w środku auta :) :)

przemo.d 
zaawansowany

Twój sprzęt: FORD 2.0 CI
Nazwa załogi: Przemo.D
Piwa: 24/113
Wysłany: 2012-01-31, 22:20   

Straszny żółtek jak za takie pieniądze i do tego długo się sprzedaje...
Te 1.9 to będzie strasznie emerycka jazda, szukaj dalej ;)
Z przodu nie spasowana maska w narożniku a z tyłu jakiś poobijany na dachu może po gradobiciu...? tak czy siak na żywo będzie tylko gorzej ;(
Pozdro.
Ostatnio zmieniony przez przemo.d 2012-01-31, 22:26, w całości zmieniany 2 razy  

BŁĘKITNY Team 
zaawansowany
BŁĘKITNY - Tomasz

Twój sprzęt: Fiat Ducato Sunlight A70
Nazwa załogi: Be Young Team
Piwa: 24/12
Wysłany: 2012-01-31, 22:22   

Wyglada nieźle, jezeli jest faktycznie ze szwajcarii to jakość uzytkowa podzespołów jezdnych będzie w bardzo dobrym stanie. Troszeczkę za mały przebieg (chyba ze potwierdzony przegladami - Szwajcarzy są skrupulatni.
Według mnie problemem jest silnik tzn mała pojemność a samochód wyglada na dość cięszki. Mała moc będą problemy z wyprzedzaniem ciężarówek i pójdzie w spalanie.

Pozdrawiam
Tomasz

Skorpion 
Kombatant
Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Piwa: 273/1279
Wysłany: 2012-01-31, 22:26   

No dobra tez mam swojego mula 2,4 i tylko 48Kw i co z tego jest powolny i glosny w srodku ale jest moj.Mialem go sprzedac ale jednak tego nie zrobie ,bo juz nigdy bym nie byl w stanie kupic innego. :spoko :spoko

Tadeusz
Byle do przodu

makdrajwer 
weteran
Artur,Ola,Zosia,Zuzia

Twój sprzęt: Bezdomny
Piwa: 50/75
Wysłany: 2012-01-31, 22:28   

a próbowałeś to :
http://tablica.pl/oferta/...ony-IDtSZX.html

cena , hmmm...

wbobowski 
Kombatant
moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Piwa: 354/135
Wysłany: 2012-01-31, 22:28   

Wg mnie za wysoka cena w stosunku do rocznika. Ja na Twoim miejscu szukalłbym dalej.

Nasze kamperki

Bim 
Kombatant
Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Piwa: 134/101
Wysłany: 2012-01-31, 22:52   

Skorpion napisał/a:
No dobra tez mam swojego mula 2,4 i tylko 48Kw i co z tego jest powolny i glosny w srodku ale jest moj.Mialem go sprzedac ale jednak tego nie zrobie ,bo juz nigdy bym nie byl w stanie kupic innego.
:haha: :haha:
Tadziu teraz to prawdę jak na spowiedzi napisałeś.

Wreszcie Ci mróz głupoty z główki wymroził :spoko

silny 
Kombatant
czlonek KBP

Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Piwa: 51/50
Wysłany: 2012-02-01, 06:39   

ogloszenie tego z tablicy widzialem , jakos nie zchodzi mimo miesiecy wiszenia , ale to nie argument.
odnosnie dethleffsa i ceny to wlasciciel elastyczny i to bardzo , moze wie ze przesadzil , a wyposazenie maxymalne jak sie da. rozmawialismy kilka razy , zaproponowalem 4 dychy i mysli .
silnik to nie problem mam na placu 2.8 rozbitka , lezy juz ze 3 lata
zaciekawilo mnie to niespasowanie maski i dzieki za zwrucenie uwagi na przebieg - papiery musi miec skoro taki dbany , spytam

ps. rownoczesnie pertraktuje z michalem , wlascicielem bodzia z forum . nie te lata , nie ta cena , ale stan wydaje sie adekwatny do opisu . dostalem zdjecia , ladny
szkoda ze tak daleko :spoko

gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........

--------------------------------------------------------

MrTommy 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fendt Diamant 650
Nazwa załogi: Tommy's Family
Piwa: 3/1
Wysłany: 2012-02-01, 08:12   

Jeszcze we Wrześniu, gościu winszował sobie za niego 57 000, teraz znacząco zjechał z ceny, albo coś nie tak, albo poszedł po rozum do głowy ;)
Fakt, 1,9 to straszny mół, 90/h będzie szczytem marzeń na płaskim terenie.

krzysioz 
weteran

Twój sprzęt: Zefirek
Piwa: 68/69
Wysłany: 2012-02-01, 08:38   

"Fakt, 1,9 to straszny mół, 90/h będzie szczytem marzeń na płaskim terenie."

"1,9td podobno słabszy w praktyce niż 2.5 wolnossący.A bryki do ciągnięcia kawałek Masz podobno dość ryku silnika wewnątrz,a ten silnik siedzi w środku auta "

Fakt - rakieta to nie jest aczkolwiek z moich osobistych doswiadczen wynika, ze 1,9 td lepiej sie zbiera od 2.5 wolossacego i w razie naglej potrzeby mozna jechac i 110km/h nawet alkowa - ale gdzies jest osobny temat. Mysle ze rzetelna informacja bedzie bardziej pomocna przy zakupie od spekulacji.
:spoko

WINNICZKI 
Kombatant

Wysłany: 2012-02-01, 10:26   

2.5 D wolnossący pójdzie na dobrym paliwie i 116 a z lekkiej górki 120 (czas rozpedzania ok 15 minut) też piszę o alkowie. Z tym ,że naturalnym jest ,ze mniejsza pojemność wymaga wyższych obrotów aby osiągnąc te same wyniki i to nie jest żadna spekulacja tylko własna praktyka. :-/ W związku z tym,że ta generacja fiatów jest z założenia głośna,na tak słabym silniczku rozpędzanie takiego kloca będzie bardzo zmudnym zajęciem. Integral nie posiada tak szczelnej grodzi między silnikiem ,a kabiną.Kolega Gazownik kiedys napisał mi ,ze z racji wykonywanego zawodu serdecznie ma dość ryku Fiata I,wierze mu i w związku z tym przestrzegam,że jak coś ma areodynamikę cegły,to w tym przypadku odpowiadać jako pojazd mu nie będzie.
krzysioz210 napisał/a:
Mysle ze rzetelna informacja bedzie bardziej pomocna przy zakupie od spekulacji
Trudno nazwać spekulacją ,wyciaganie wniosków z już do sc długiej obserwacji poszukiwań kol. Gazownika kampera. Wiem w przeciwieństwie kol.krzysioz210, Jakie priorytety kol.Gazownik ma. Miłego dnia :) :)

krzysioz 
weteran

Twój sprzęt: Zefirek
Piwa: 68/69
Wysłany: 2012-02-01, 15:44   

Co do preferencji gazownika to na pewno masz Winniczku racje. Co do silniczkow juz nie koniecznie. W linku ponizej podana jest maksymalna moc motorkow przy konkretnych obrotach. Liczby sa bezwzgledne i mowia same za siebie. Prawde mowiac nigdy nie probowalem rozpedzic swej dawnej rakiety do kresu mozliwosci ,ale po 110 jezdzilem czasami.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Fiat_Ducato

Moze temat posluzy komus jeszcze. :spoko

matro 
weteran
musi być twardy!Tylko co piąta noc na campingu:)

Twój sprzęt: Ducato II Rimor
Nazwa załogi: Robert, Kamila, Amelia, Hubert
Piwa: 71/111
Wysłany: 2012-02-01, 22:09   

krzysioz210 napisał/a:
"Fakt, 1,9 to straszny mół, 90/h będzie szczytem marzeń na płaskim terenie."

"1,9td podobno słabszy w praktyce niż 2.5 wolnossący.A bryki do ciągnięcia kawałek Masz podobno dość ryku silnika wewnątrz,a ten silnik siedzi w środku auta "

Fakt - rakieta to nie jest aczkolwiek z moich osobistych doswiadczen wynika, ze 1,9 td lepiej sie zbiera od 2.5 wolossacego i w razie naglej potrzeby mozna jechac i 110km/h nawet alkowa - ale gdzies jest osobny temat. Mysle ze rzetelna informacja bedzie bardziej pomocna przy zakupie od spekulacji.
:spoko

krzysioz210 ma rację...te powyższe wpisy na temat 1.9td wypływają chyba z niewiedzy... miałem okazję podczas testów (szukać jak miciurin kampera kupował) przejechać się jako pasażer przedziału wypoczynkowego dukato z tym motorkiem - doznałem szoku i przyznam że przez chwilę popadłem w kompleks że chyba z moim (2,5D) jest coś nie tak - auto przyspieszało nad wyraz żwawo, momentalnie osiągnęło setkę, 110...130km/h :shock: potem doznałem jeszcze większego jak okazało się że to "tylko" 1,9 z turbo - tyle że ma kilka koni więcej od mojego. :spoko
...mój z silnikiem 2,5D jak osiąga 100km/h jestem wniebowzięty a gdy na części lotniska uzyskałem 110 uznałem to za przejście w nad-świetlną... :haha:

...można na pewno dyskutować nad tym silnikiem pod względem zużycia paliwa przy takich prędkościach, oraz jego wytrzymałości, dbania o turbinę... :roll:

...może i integra bardziej przypomina dom za to alkowa bardziej przypomina kamper... ! ;)

WINNICZKI 
Kombatant

Wysłany: 2012-02-01, 22:45   

sys napisał/a:
momentalnie osiągnęło setkę, 110...130km/h
A z pod maski dobywał sie jedynie szmer silnika (możliwe ,że był to nowszy TD 1.9 z ducato 2 z 90 konnym silnikiem w to uwierzę) 130 z alkową 82 konnym silnikiem można między bajki włożyć. Jeszcze jedna możliwość auto miało koła 14-stki a skrzynia biegów była od 16'' i licznik przekłamywał. inaczej ja nie wierzę w te 130 :bajer :bigok Fabryczna prędkość max blaszanki jest 116km/h.

Odpowiedz do tematu