Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Fotoradar to czy żart jakiś ???
Autor Wiadomość
Tolo-Digli 
weteran

Twój sprzęt: Fiat Dukato
Piwa: 29/5
Wysłany: 2012-10-12, 18:07   

No name napisał/a:
aaaaaaaaaa bo ma takie malutkie oponki z przodu , które muszą nadrabiać i nabijają mu tą prędkość na liczniku ..... Tolo nawet jadąc do kiosku po gazetkę ma stówkę na rondzie
cwaniaczku pogadamy jak na siedmiu w karawanie ,wyjmą cię na radar jako trzeciego ,to trzeba umieć bo to Janusz wspomina ,oj działo się nawet przez radio nie zdążyli mnie ostrzec :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2012-10-12, 18:18   

No name napisał/a:
Widać małe znajomości w komunikacji :szeroki_usmiech ….

Insynuacja :-P
Ale miałem prawo się pomylić, prawda?

YAN 
weteran

Twój sprzęt: Trafic 2,0 115 dci 2007
Piwa: 36/27
Wysłany: 2012-10-12, 18:23   

Na tej 40-tce w Białym Borze http://www.tvn24.pl/pomor...ngi,280904.html
Postaw piwo autorowi tego posta

kazbar 
weteran

Piwa: 36/4
Wysłany: 2012-10-12, 21:32   

Mój znajomy na fotoradary ma prostą metodę. Jeździ z tablicami: :haha:

młoda para.jpeg
Plik ściągnięto 3263 raz(y) 9,51 KB

Droga do....jpeg
Plik ściągnięto 3263 raz(y) 10,77 KB

Yekater 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Home made
Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2012-10-13, 10:36   

Dyskusja o propagacji fal radiowych nie ma sensu. Jeśli sędzia rozpatrujący sprawę przekroczenia prędkości będzie miał podstawową wiedzę z fizyki w zakresie szkoły podstawowej sprawę wyrzuci do kosza, w innym przypadku narazi się na ośmieszenie podobnie jak autorzy wpisów o omylności radaru wykorzystującego zjawisko propagacji fal radiowych. Prawo jazdy nie oznacza że kierowca musi być wykształcony, matoł też może powozić furą jak dawniej stangret. Przez to mamy najwięcej idiotycznych wypadków w kraju bo każdy matoł próbuje dostosować ustawowe prawo do stopnia swojej wyimaginowanej inteligencji i mądrości internetowej.

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Piwa: 563/753
Wysłany: 2012-10-13, 12:20   

już nowe nadeszło ...lasery ... ale te trzeba umieć obsługiwać i w tym jest problem :mrgreen:

jacenty 
trochę już popisał

Twój sprzęt: VW T4 Syncro -wyprawowy
Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2012-10-13, 16:48   

Po obejrzeniu filmu widzę e mamy materiał dowodowy na niesłusznośc wystawianych przez tą jednostke mandatów . Radar może być umieszczany tylko w homologowanej obudowie (maszt ,lub specjalistyczny kosz ) . Umieszcenie radaru w samochodzie jest mozliwe ,ale na drodze pomiaru nie może być żadnej niechomologowanej osłony czy szyby.
A pomiar przez szybę ,często z powłoką i zawierający paski metalu (ogrzewanie ) jest bez wartości , chyba że straż miejska ma pełną homologacje na tak zabudowany zestaw (radar + samochód z zamknieta szybą ).Ale tego żaden szanujacy się instytut nie wyda. Na podstawie tego filmu można domniemywać błędnego pomiaru i rządać dokumentacji fotograficznej właściwego posadowienia radaru w dniu pomiaru.
Jeśli radar był w samochodzie w taki sposób ,lub nie ma dokumentacji to na drzewo (znaczy do sądu ).
Z systemem trzeba walczyć . :mrgreen:

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2012-10-13, 17:52   

Masz całkowitą rację , tyle , że nigdy nie otrzymasz takiej informacji gdzie było urządzenie w chwili zrobienia Tobie fotki ... to jest granda w biały dzień i nikt z tym nic nie robi a filmiki są ....

http://regiomoto.pl/porta...com-czy-legalne

http://24kurier.pl/Aktual...trazy-Miejskiej

Ja już swoje stanowisko w sprawie wysłałem :zastrzelic
Ostatnio zmieniony przez CORONAVIRUS 2012-10-13, 18:15, w całości zmieniany 2 razy  

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2012-10-13, 18:03   

MAWI napisał/a:
No name napisał/a:
MAWI napisał/a:
W te wakacje jadąc do Mielna z JAWĄ i GĄTKAMI ,miałem aż try fotki .Jechałem jako ostatni ,na jednym zdjęciu miałem przekroczenie o 11km/h. Najciekawsze jest to że jechaliśmy jeden za drugim i tylko mi błyskało. :shock: skorzystałem z opcji ;nie wiem kto prowadził i płacę.(mimo że było mnie widać jak na dłoni nikomu to nie przeszkadzało,wzięli kasę i koniec.

Wiesiu ... 11 przekroczenia to mogłeś biorąc błąd pomiaru najlepszego urządzenia zejść do 9 km co by Ciebie ustawiło w najniższej skali przekroczenia prędkości 6-10 ..... a to już tylko 50 zł i zero pkt ....oddając walkowerem pewnie o te punkciki 2 Ci chodziło i zapłaciłeś 200 .... szkoda , kupią za to nowy radar 8-)

Mazsz racje Adamie ,pisałem im o tym błędzie i wogóle.Odpisali ,że w Białym Borze w tym miejscu wolno jechać 40 km/ha nie 51 i tyle gdybym jechał 49 to by nie było sprawy . końcu utargowałem na 50 zł bz punktów .Tylko dlatego ,że nie chciało mi się z nimi gadać.Nierar tak jest lepiej. Po prostu po sprawie.

Wiesiu ...a kiedy odbierzesz swoją firmówkę ? Wymieniłem już części za 6700 netto , dalej wymieniać ?

Nasa1074.jpg
Plik ściągnięto 122 raz(y) 173,64 KB

janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2012-10-13, 19:56   

No name napisał/a:
to jest granda w biały dzień

Może by tak podjąć jakaś akcję w internecie " nie damy się złapać". Dwa trzy miesiące jazdy przepisowo i kolesie radarowcy lezą. Kupa kasy w plecy.
http://www.hotmoney.pl/ar...toradar-2-25185

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2012-10-13, 20:17   

Podoba mi się to zdanie ....

... Generalna Inspekcja Transportu Drogowego, która w lipcu ub.r. przejęła od GDDKiA oraz policji sieć fotoradarów i obiecała podnieść ich wydajność...

Może jakieś propozycje , np , powycinać znaki z ograniczeniem prędkości na początek ....

Inspekcja dostała zabawki , uczy się ale zapomnieli jej dać uprawnień do przechowywania danych , więc praktycznie ich foty są nielegalne ....

Janusz .... TVBigos , osmiesza , wytyka , ma w dooopie to co sobie pomyślą i zrobią zarabiacze kasy z SN i co dalej .... ?

Nie jestem za likwidacją fotoradarów , niech będą ich tysiące , więcej ludzi będzie miało szanse dotrwania do emerytury ale niech to będzie robione prawidłowo a nie preparowanie dowodów jak w Karlinie .... nękanie kierowcy karetki za to , że zap...do szpitala i akurat fotka nie pstryknęła w chwili błysku koguta ( oooooooo sorki :hide: ) ... że ja miałem szczęście trafić na właśnie tego komendanta :shock:

kimtop 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Piwa: 143/44
Wysłany: 2012-10-13, 20:31   

No name napisał/a:
Może jakieś propozycje , np , powycinać znaki z ograniczeniem prędkości na początek ....

A może wystarczy się do nich stosować?

Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2012-10-13, 20:35   

Marek ...to była żartobliwa propozycja pomocy by ITD podniosła skutecznosć fotoradarów ... :spoko

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2012-10-14, 10:54   

... mam kumpla , który na tablicy ma ciągle przyklejony jakiś papierek , który zasłania część tablicy .... kilka razy już policja zwracaa mu na to uwagę ale nigdy nie karała , zawsze wychodziło na to , że nieświadomie w trakcie jazdy coś się przyklejało ..... co ciekawe kumpel jeździ jak uczeń , więc można go posądzić o wszystkie wykroczenia ale nie przekroczenie prędkości .... każdy ma jakiegos fioła :haha:

Te zasłonki to przeginka na max .... ostatnio w porcie zatrzymali cały kontener z Chin z tym produktem myśli racjonalizatorskiej :lol:

kazbar 
weteran

Piwa: 36/4
Wysłany: 2012-10-14, 19:59   

W zeszłym tygodniu odwiedziłem braci Słowaków. Tam fotoradary, to rzadkość. Nagminne natomiast są w strefach z ograniczoną prędkością (głównie teren zabudowany) elektroniczne tablice (nie wiem jak to nazwać?) pokazujące prędkość samochodu z jednoczesną informacją, w przypadku jej przekroczenia...spomal (zwolnij). I powiem szczerze...zawsze zwalniam i trzymam sie przepisowych 50 km/h. Nie dlatego, że być może za rogiem natknę się na "pokutę" (mandat) od dziarskich stróżów prawa, ale dlatego, że ktoś nie traktuje mnie jak z góry upatrzonego przestępcę, lecz przypomina i prosi o trzymanie się przepisów.

W Polsce przed znanym mi na drodze radarem zawsze zwalniam. Gdy przestanie mnie jednak "widzieć", daję po garach. To taka moja zabawa: Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie
:haha:

Odpowiedz do tematu