Wielkim znawcą też nie jestem... ale to według mnie...blues. Oba te utwory oparte są na trzech podstawowych akordach systemu harmonicznego dur-moll czyli bluesa.
Mogę się mylić ale rękę dał bym sobie jednak uciąć
Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
Wysłany: 2013-02-08, 20:42
Ciekawe co byłoby gdyby ktoś Mazurka naszego na rockowo zrobił. Prawdziwi Polacy by ukamienowali pewnie Edytka jakby wtedy w Polsce śpiewała to prawdziwi kibice roznieśli by stadion.
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy!
Mazurek to wspaniały gitarzysta. Z nikim i nigdy nie grało mi się tak dobrze jak z Leszkiem. Ma w sobie to "coś", co mówi by posłuchać wspaniałego brzmienia nie tylko jego głosu ale też harmonijki ustnej i akustycznej gitary brzmiącej lekko elektrycznie.
Twój sprzęt: Laika Kreos 4012
Nazwa załogi: Kalinka Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 400/484 Skąd: Jedlińsk k/Radomia
Wysłany: 2013-02-08, 22:30
kazbar napisał/a:
Oba te utwory oparte są na trzech podstawowych akordach systemu harmonicznego dur-moll czyli bluesa. Mogę się mylić ale rękę dał bym sobie jednak uciąć
Kaziu, blues jest najczęściej formą 12-taktową. Opiera się na trzech podstawowych akordach systemu harmonicznego; tonice, subdominancie i dominancie, z możliwością interpretacji w zapisie obniżonymi o pół tonu III, V, VII stopniem skali majorowe. Wykonywany był zwykle na gitarze, pianinie, harmonijce lub wokalnie bez instrumentow.
_________________ Rozum przychodzi z wiekiem, najczęściej jest to wieko trumny.
Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 356/23 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-02-09, 16:46
cholera zapomniałem o tym gościu, a to była jedna z moich bardziej ulubionych płyt. dawno temu.
a jeżeli chodzi o rodzimego bluesa, czy ktoś pamięta jeszcze taką grupę blusową Gramine, miałem ich płytę, nawet fajnie grali ale najlepsze mieli teksty.
ktoby wpadł aby napisać tekst piosenki o maszynie parowej lub do doświadczeniu z półkulami magdeburskimi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum