|
Kto jedzie do Chorwacji początek Lipca |
| Autor |
Wiadomość |
SIERŻANT
trochę już popisał
Twój sprzęt: Elnagh 550L 2,2 HDI
Nazwa załogi: KOMANDOR
|
Wysłany: 2013-06-25, 18:18 odp. dla elert 1 i wszystich na dziko chorwacja
|
|
|
| nie neguje ze można stać na dziko na granicy czy na jakimś parkingu bo w drodze też mi się to zdarza ale proszę spróbować nad morzem w szczycie sezonu i jeszcze wystawić stolik lub rozwinąć roletę i jak z wakacji po zapłaceniu kary robi się koszmar jednak każdy robi co chce ja też wolałbym na dziko ale nie lubię spać jak zając i jak on uciekać między bruzdami pozdrawiam sierżant |
|
|
|
 |
SIERŻANT
trochę już popisał
|
Wysłany: 2013-06-25, 18:53
|
|
|
http://www.cro.pl/kempingi-w-chorwacji-t17886.html na tej stronie Janusz Bajcer podaje większość kampingów chorwacji ja osobiście objechałem ją kilka razy z prawej i lewej strony ale trudno komuś coś polecić bo każdy ma inne gusty np. zatoka diwna za Trpanji to totalne zadu....
ale bardzo ładnie oprócz kampingu na który , trudno wjechać bo są tam nisko położone drzewa jest też bardzo tani parking z boku kampingu gdzie nieraz stoją kampery ( porking równo w linji brzegowej z morzem prosto z kampera można wychodzić do morza ale bez cienia) jeśli przejrzycie stronę www.Cro.pl to na pewno coś wybierzecie ja nikomu nie polecam bo z jednego za Orebiczem uciekłem ze względu na dużą ilość polaków którzy nieraz wieczorami nie dają spać a moi znajomi często tam jadom bo im to nie przeszkadza dla nich liczy się tylko duży wiat i knajpy w Orebic jednak za tym molochem jest mniejszy kamping gdzie jest cisza ale tam trzeba do plaży przejść przez drogę po której prawie nic nie jeździ i tak bez końca można pisać proponuje wypisać ze strony www.Cro.pl kampingi i jechać po koleji i zaglądać bo w sezonie jest tam ciasno a i jeszcze kursują tam tanie taksówki wodne na Korcule pozdrawiam sierżant |
|
|
|
 |
Robert66
trochę już popisał
Twój sprzęt: LMC Explorer Liberty
Nazwa załogi: R&E
|
Wysłany: 2013-06-25, 20:52 chorwacja
|
|
|
śmigamy 01/07/ w poniedziałek , jak zapakujemy autko, prawdopodobnie przez CZ i A,
planowany postój na termach w Ptuju, póżniej J Plitvickie , i dalej - najprawdopodobniej Dalmacja i okolice , może ktoś będzie jechał podobnym szlakiem ?
robert. |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 221/168 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2013-06-25, 20:53
|
|
|
| SIERŻANT napisał/a: | | ................. proponuje wypisać ze strony www.Cro.pl kampingi i jechać po koleji i zaglądać bo w sezonie jest tam ciasno a i jeszcze kursują tam tanie taksówki wodne na Korcule pozdrawiam sierżant |
Dodaj tylko ,że pobyt na kampingu poniżej siedmiu nocy jest promowany...............20% zwyżką |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2013-06-25, 21:06 Re: chorwacja
|
|
|
| Robert66 napisał/a: | śmigamy 01/07/ w poniedziałek , jak zapakujemy autko, prawdopodobnie przez CZ i A,
planowany postój na termach w Ptuju, póżniej J Plitvickie , i dalej - najprawdopodobniej Dalmacja i okolice , może ktoś będzie jechał podobnym szlakiem ?
robert. |
Byłem kiedys na termarch w Ptuj .Troche te termy były drogiei autokamp również. |
|
 |
SIERŻANT
trochę już popisał
|
Wysłany: 2013-06-26, 07:26 odp.MILUS dopłata 20%
|
|
|
| To właśnie stało się na campie Małe Ciste w Żivogostie \ Drvenik i nie poniżej 7 dni lecz powyżej10, bodajże trzy lata temu taki numer wyciął mi właściciel campingu doliczył mi 20% zwyżki za stanie w pierwszej linii brzegowej i po kłótniach pokazał mi cennik gdzie na dole małymi literami było napisane 20% zwyżka za pierwszą linie brzegową (czego nigdy nie doliczał stałym gością) a obiecał mi zniżkę za dłuższe stanie i ściągnięcie innych kamperów dlatego twierdze że im się w dup....... po przewracało w tamtym roku za siatką na campie Cist u Mladena płaciłem ze żniszką 100 kuna a nie jak obok 160 jednak zapomniałem poinformować swoich znajomych którzy wjechali pewnie trzema kamperami na małe ciste i jak przyszło do zapłaty to szok i dlatego teraz zanim wjadę na camp chce mieć ustaloną cenę na kartce i to co oni proponują to z tej ceny zawsze umiejętnie można zejść a i jeszcze jedno to były ceny ze września .pożdrawiam sierżant |
|
|
|
 |
vincent
zaawansowany

Twój sprzęt: Carthago
|
Wysłany: 2013-06-26, 20:09
|
|
|
No to trzeba się nastawić na targowanie dobrze że w handlu robię to nie powinno być z tym problemu |
_________________ pozdrawiam
vincent - Paweł z załogą |
|
|
|
 |
KrzysF
zaawansowany

Twój sprzęt: "Hyniek" - Hymermobil 540 1978r
|
Wysłany: 2013-06-26, 21:17
|
|
|
| My ruszamy w sobotę (29.06) rano z Tychów. Jedziemy do miejscowości Omis za Splitem. Jeden nocleg po drodze. 2 dorosłych + 2 chłopaków (15 i 11 lat). Może ktoś akurat wtedy zamierza ruszać ... |
_________________ Pozdrawiam, Krzysiek
...milczenie jest głupie, jeśli jesteśmy mądrzy, ale mądre, jeśli jesteśmy głupi...(Charles Caleb Colton)
 |
|
|
|
 |
Robinson_44
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Błękitek Ducato 3,0 H3L3 177 KM
Nazwa załogi: RobinSony
|
Wysłany: 2013-06-26, 23:15
|
|
|
Czy ktoś z forumowiczów może podzielić się wiedzą (namiarami) na fajne (niedrogie) kempingi na Istrii, zaczynając od Umag, a kończąc na Puli ? Słowa wdzięczności z góry nieopisane
P.S.
KrzysF szerokości życzę. |
_________________ Robinson_44
Idąc przed siebie nie oglądaj się wstecz, patrz dokąd zmierzasz, zawsze pamiętaj skąd przychodzisz.
 |
|
|
|
 |
sylvinha
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.5 Diesel 93r.
Nazwa załogi: 2 + 2 córy
|
Wysłany: 2013-06-27, 20:26
|
|
|
Byłam w Omisu! Super jest! Pięknie. Ale to był czas kiedy nie miałam dzieci i pojechałam do Chorwacji autostopem z namiotem;).
A my ruszamy jutro wieczorem do Chorwacji. Camper. Ja , mąż , kochanka męża do opieki nad dziećmi;), i dwie córy - Blanka 3, 5 roku i Rita - 8 miesięcy...
Ale sie ciesze...
Niestety nadmiar pracy i zmeczenie nie pozwoliły mi dobrze opracować trasy, więc nie wiem gdzie ik kiedy stajemy po drodze. na pewno w sobote połazimy po Budapeszcie. W Chorwacji celujemy na wyspę KRK. |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2013-06-27, 21:42
|
|
|
| sylvinha napisał/a: | Byłam w Omisu! Super jest! Pięknie. Ale to był czas kiedy nie miałam dzieci i pojechałam do Chorwacji autostopem z namiotem;).
A my ruszamy jutro wieczorem do Chorwacji. Camper. Ja , mąż , kochanka męża do opieki nad dziećmi;), i dwie córy - Blanka 3, 5 roku i Rita - 8 miesięcy...
Ale sie ciesze...
Niestety nadmiar pracy i zmeczenie nie pozwoliły mi dobrze opracować trasy, więc nie wiem gdzie ik kiedy stajemy po drodze. na pewno w sobote połazimy po Budapeszcie. W Chorwacji celujemy na wyspę KRK. | Jak będziecie na KRK to fajna piastyczna plaża jest w miejscowosci Klimno .
namiary gps -40,35,00 E 14,35,58 N
WARTO sie zatrzymac z dziecmi bo to raj dla maluszków .Płyciutko że można nawet iśc z dzieckiem dwu letnim i jest pod kolana.Niestety najbliszszy kamping to w Silo. My czasami zatrzymujemy sie tam zaraz przy plaży aby zażyc kąpieli błotnych bo tam takie własnie są i jedziemy dalej.Jest super zwłaszcza jak sie obrzucicie błotem (leczniczym) kAMPERA WIDZICIE Z WODY BO DROGA PRZEBIEGA DWA METRY OD WODY OCZYWIŚCIE BEZ OPŁAT. |
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2013-06-27, 21:46
|
|
|
| Robinson_44 napisał/a: | Czy ktoś z forumowiczów może podzielić się wiedzą (namiarami) na fajne (niedrogie) kempingi na Istrii, zaczynając od Umag, a kończąc na Puli ? Słowa wdzięczności z góry nieopisane
P.S.
KrzysF szerokości życzę. | CIĘŻKO ZNALEŻC NIE DROGI AUTOKAMP NA ISTRI |
|
 |
sylvinha
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.5 Diesel 93r.
Nazwa załogi: 2 + 2 córy
|
Wysłany: 2013-06-27, 21:53
|
|
|
| artanek dzięki! Tym sposobe postawiłam pierwszego na tym forum browarka;).Skorzystamy na bank! |
|
|
|
 |
AGAiPIOTR
stary wyga

Twój sprzęt: ford transit 2,5D 1994r zabudowa elnagh
Nazwa załogi: aga i piotr
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Cze 2009 Piwa: 32/109 Skąd: Granica
|
Wysłany: 2013-06-28, 07:20
|
|
|
| Robinson_44 napisał/a: | Czy ktoś z forumowiczów może podzielić się wiedzą (namiarami) na fajne (niedrogie) kempingi na Istrii, zaczynając od Umag, a kończąc na Puli ? Słowa wdzięczności z góry nieopisane
P.S.
KrzysF szerokości życzę. |
te były tańsze:
Runke
Tasalera
Porton Biondi
zajrzyj tu http://pl.camping.info/chorwacja/kempingi
a darmowy katalog z aktualnymi cenami i opisami kempingów można zamówić w Instytucie Chorwackim
|
_________________ pozdrowienia
Agnieszka i Piotrek |
|
|
|
 |
Wildens
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Dethleffs
|
Wysłany: 2013-06-28, 11:27
|
|
|
Dzięki za rady, jednogłośnie stwierdziliśmy, że w takim razie na dziko sobie odpuszczamy. Trudno, trzeba będzie 'po cywilizowanemu' spędzić dwie noce.. |
|
|
|
 |
|
|