|
|
|
Pomoc w zakupie Fiata Ducato |
| Autor |
Wiadomość |
Strzelec
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: OBECNIE: Renault Trafic GENERATION 1,9 dCI
Nazwa załogi: Strzelec
|
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2016-10-07, 10:31
|
|
|
Jakbyś poczytał ( to zajeło by to z miesiąc) , to byś wiedział, że to moim zdaniem iinnych . Badziew na zdjęciach ładnie wyglądający.
Nie idź tą drogą.
Wiatr, ulewa i pozamiatane. Trzeba wzmacniać i podpierać.
Zwykłą markizę, albo szybko zwiniesz, albo pasami i rozpórką wzmocnisz.
O drogich samozwijających, nie mówię.
Daszek to na "drut" pogodę. |
| |
|
|
|
 |
Janusszr
Kombatant
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 107/101 Skąd: Suwałki

|
Wysłany: 2016-10-07, 11:01
|
|
|
| Od kilku miesięcy szukam kampera dla siebie i nie pamiętam, aby chociaż jeden egzemplarz na którego zwróciłem uwagę, był pozbawiony markizy. Jest to przypadłość raczej nowych samochodów, a na taki nie mam funduszy. |
|
|
|
 |
Strzelec
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: OBECNIE: Renault Trafic GENERATION 1,9 dCI
Nazwa załogi: Strzelec
|
Wysłany: 2016-10-07, 17:46
|
|
|
To jeszcze was wykorzystam odnośnie silnika Fiata ducato 2.5 TD 95 KM. Czy one naprawdę należą do jednych z najlepszych, pytam dlatego że stosunkowo mało komentarzy znalazłem na jego temat w porównaniu do silnika 2,8 |
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Sty 2014 Piwa: 68/144 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2016-10-07, 18:15
|
|
|
A ja co do markizy powiem tak
Jak bedziesz podrozowac dzien i tydzien stac na kempie to markiza potrzebna.Jak kamper bedzie tak jak u mnie,do przejechania 1000km w weekend i zwiedzenia czego sie da podrodze,to czasu na jej rozwijanie miec nie bedziesz.Ja od momentu budowy mam namiastke markizy,taka rozwijana recznie na wzor omnistora do przyczep,wykonana samodzielnie.Przydala sie przez 2 lata moze 4 razy.Raz jak tydzien stalem w Cro to byla niezbedna
A co do silnika.Najlepsze mimo wszystko w starszych ducato 2,8 ivecowskie.Nie do zajechania i do naprawienia wszedzie i przez kazdego mechanika.No i bezawaryjne tak naprawde.Moj w ciagu dwoch lat u mnie zrobil juz okolo 90tysiecy(ogolnie przebieg pol milona)Mialem go ostatnio w czesciach i panewki glowne fabryczne lekko w 2 miejscach odbarwione.Rozbieralem ,bo sie rozszczelnil,na uszczelce miedzy lozem a blokiem.Dostal nowe glowne,nowe korbowodowe,jeszcze nastepne pol milona zrobi |
_________________ moja budowa http://www.camperteam.pl/...hlight=bud%BFet |
|
|
|
 |
miciurin
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato S.E.A A640
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Sie 2011 Piwa: 17/83 Skąd: ja to wiem?
|
Wysłany: 2016-10-07, 18:56
|
|
|
Ja w tym roku markizę rozwinąłem tylko RAZ i to jak padał deszcz, żeby można było sobie pogawędzić pijąc piwko przy kamperku. Ale ogólnie się przydaje |
_________________ Fiat Ducato 1,9 TD, 1989r, zabudowa Fendt 560 SK - był
Fiat Ducato 2,2 MultiJet, 2007r, zabudowa S.E.A A640 - był
Na pewno będzie kolejny kamper
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|