Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kiedyś to się działo u tej braci kamperowej....
Autor Wiadomość
CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Piwa: 566/755
Wysłany: 2019-03-25, 20:39   

janusz napisał/a:
MECENAS napisał/a:
Janusz , co tak zblazowałeś

Bo ja z domu do Kościeliska 301 km osobówką 10 godzin jadę. :odjazd:

To znaczy że jedziesz wolno i tylko tyle to znaczy , trasa prawie pokrywa sie z moją .
Postaw piwo autorowi tego posta

MAREKH 
weteran

Twój sprzęt: LMC na DUKATO
Piwa: 257/71
Wysłany: 2019-03-26, 22:25   

Janusz - to człowiek poważny, do tego dziadziuś swoich wnucząt, i ma nogę lekką. :bajer
I ja go rozumiem, też tak jeżdżę. :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=gat7m3z_BVk
https://www.youtube.com/watch?v=11BlqFL8t2c
https://www.youtube.com/watch?v=xV91EI-M1tk

Wyświetl szczegóły
kalinin 
weteran
mirek@kalinin.pl

Twój sprzęt: Laika Kreos 4012
Nazwa załogi: Kalinka
Piwa: 400/483
Wysłany: 2019-03-27, 09:01   

Misio napisał/a:
Zlotów jest coraz mniej z powodów ekonomicznych. Ludki zapisują się na zloty a później nie przyjeżdżają. Organizator używa swojego samochodu, dzwoni, używa komputera, czyli ponosi koszty. Nikt mu za to nie zwróci pieniędzy. To nie są małe koszty. Przykre ale życiowe. :-/

Zgadzam sie z Misiem. Są organizowane dwa typy Zlotów, te które przynoszą dochód organizatorowi i te które organizowane są "po kosztach". Te pierwsze umierają śmiercią naturalną, gdyż coraz mniej frajerów chcących płacić za samo spotkanie. Drugie wymagają dużo zaangażowania bez patrzenia na jej ekonomię. Zlot musi być atrakcyjny dla kamperowców, którzy maja coraz wyższe wymagania jakościowe a szukanie sponsora jest coraz trudniejsze. Zloty powinny być tematyczne by były atrakcyjne. Zlot dla samego Zlotu już nie ma wielkiego sensu.
Misio napisał/a:
Ludki zapisują się na zloty a później nie przyjeżdżają
Jak mówi jeden znajomy " Za długo się znamy, żebyśmy mogli sobie ufać"
Ostatnio zmieniony przez kalinin 2019-03-27, 15:57, w całości zmieniany 1 raz  

zbyszekwoj 
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Piwa: 330/226
Wysłany: 2019-03-27, 12:32   

No tak. Ale zloty te towarzyskie były po 100zł albo i tansze ( Radawa) , a jak zobaczono ze tematyczny z atrakcjami jest za 250, no to sru spotkanko za 260 , dlaczego nie przyciac? :diabelski_usmiech Ludziska dostali 500+, a teraz emerytura + to i mnie bedzie stać. :aniolek

kalinin 
weteran
mirek@kalinin.pl

Twój sprzęt: Laika Kreos 4012
Nazwa załogi: Kalinka
Piwa: 400/483
Wysłany: 2019-03-27, 16:11   

Wierz mi Zbyszku, Cafe Jazz Festiwal sponsoruje miasto Radom w wysokości 100 tyś PLN, (wykonawcy, scena z nagłośnieniem, hotele dla artystów, itp.), (w przeliczeniu na każdego kampera "dotacja" wynosi 1000 zł.) Stowarzyszenie CJF do wspólnego budżetu musi wnieść dodatkowo - 30% tej kwoty ( na pokrycie kosztów energii, toj-toj, wody, dzierżawy za wynajem placu, ochrony, transportu, itp.). Modle się, żebym tylko na końcu nie musiał dopłacić z własnej kieszeni.

Wojciechu 
Kombatant

Twój sprzęt: był - ducato frankia,jest- burstner t603
Nazwa załogi: marwoj
Piwa: 159/151
Wysłany: 2019-03-27, 16:43   

kalinin napisał/a:
" Za długo się znamy, żebyśmy mogli sobie ufać"

tego nie znałem - podoba mi się ;)

Jesteśmy jedyni i niepowtarzalni, pamiętajmy tylko że niedoskonali…

Misio 
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Toskana 1,9 TD
Nazwa załogi: MisioKot
Piwa: 807/1231
Wysłany: 2019-03-27, 18:18   

kalinin napisał/a:
Wierz mi Zbyszku, Cafe Jazz Festiwal sponsoruje miasto Radom w wysokości 100 tyś PLN, (wykonawcy, scena z nagłośnieniem, hotele dla artystów, itp.), (w przeliczeniu na każdego kampera "dotacja" wynosi 1000 zł.) Stowarzyszenie CJF do wspólnego budżetu musi wnieść dodatkowo - 30% tej kwoty ( na pokrycie kosztów energii, toj-toj, wody, dzierżawy za wynajem placu, ochrony, transportu, itp.). Modle się, żebym tylko na końcu nie musiał dopłacić z własnej kieszeni.

Dobrze Mirku że to napisałeś, bo diabeł jak zwykle tkwi w szczegółach. My się bawimy nie znając ilości zabiegów, znajomości, kosztów ukrytych, wykonanych telefonów, przejechanych kilometrów, godzin wysiedzianych przed komputerem etc, etc. ze strony organizatora. :oops:

Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą...ks.Jan Twardowski

Waldek00x 
doświadczony pisarz
Waldek00x

Twój sprzęt: Fiat Ducato 1.9 TD/Granduca
Nazwa załogi: Grandusie
Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2019-03-27, 18:20   

zbyszekwoj napisał/a:
No tak. Ale zloty te towarzyskie były po 100zł albo i tansze ( Radawa) , a jak zobaczono ze tematyczny z atrakcjami jest za 250, no to sru spotkanko za 260 , dlaczego nie przyciac? :diabelski_usmiech Ludziska dostali 500+, a teraz emerytura + to i mnie bedzie stać. :aniolek

Zbyszku ja mam jedno pytanie do Ciebie masz kampera dbasz o niego wymieniasz mu olej kupujesz nowe opony jeżdzisz do mechanika i masz koszty tak samo jest z właścicielami kempingów i ośrodków wczasowych którzy o swój dobytek też muszą dbać by to funkcjonowało .

Misio 
Kombatant

Wysłany: 2019-03-27, 18:35   

Waldek00x napisał/a:
zbyszekwoj napisał/a:

Zbyszku ja mam jedno pytanie do Ciebie masz kampera dbasz o niego wymieniasz mu olej kupujesz nowe opony jeżdzisz do mechanika i masz koszty tak samo jest z właścicielami kempingów i ośrodków wczasowych którzy o swój dobytek też muszą dbać by to funkcjonowało .

A jakie jest pytanko ?

Waldek00x 
doświadczony pisarz
Waldek00x

Twój sprzęt: Fiat Ducato 1.9 TD/Granduca
Nazwa załogi: Grandusie
Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2019-03-27, 19:46   

Misio napisał/a:
Waldek00x napisał/a:
zbyszekwoj napisał/a:

A jakie jest pytanko ?

A pytanie jest proste czy za 100 -wke ogarnie kampera przeglądy itd. :spoko

Tadeusz 
Administrator
CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Piwa: 1608/2337
Wysłany: 2019-03-27, 20:48   

Misio napisał/a:
kalinin napisał/a:

Dobrze Mirku że to napisałeś, bo diabeł jak zwykle tkwi w szczegółach. My się bawimy nie znając ilości zabiegów, znajomości, kosztów ukrytych, wykonanych telefonów, przejechanych kilometrów, godzin wysiedzianych przed komputerem etc, etc. ze strony organizatora. :oops:

To wysłuchajcie jakie problemy miewam starając się zrobić coś dla kolegów, miłośników turystyki karawaningowej.
Miesiąc temu ogłosiłem zapisy na zlot przy Motor Show na MTP. Już po 13 godzinach miałem nadkomplet zgłoszeń. Mimo to uznałem te nadkompletowe kampery i ogłosiłem zamknięcie zapisów. Przeprosiłem grzecznie i zaprosiłem za rok.

Teraz zaczął się dla mnie prawdziwy tor przeszkód. Codziennie oprócz aktualizowania listy na podstawie wpłat musiałem odpowiadać na maile tym, którzy mimo zamknięcia listy nadal zgłaszali swoje załogi.
Cierpliwie odpowiadałem. Tłumaczyłem się ze szczupłości miejsca na MTP Nie omieszkałem również o słowie - przepraszam.
Takich maili było dotychczas 51.

Ale dziś dostałem maila nr. 52. Grzecznie odpowiedziałem, zaprosiłem za rok.
Za chwilę przyszedł drugi ten sam adres) z prośbą o mój numer telefonu. Nadawca - kobieta- uzasadniła tę prośbę tym, że mąż chciałby zamienić kilka słów.

I mąż zadzwonił.

Myślicie, że po usłyszeniu, iż niestety nic nie mogę poradzić na zupełny brak miejsca na zlocie, rozmówca podziękował za rozmowę i przeprosił za natręctwo?

Teraz dopiero się zaczęło. Pan zażądał wręcz przyjęcia na zlot! Dowiedziałem się, że jest pracownikiem posła na sejm i żąda miejsca dla posła, który raczy przyjechać kamperem na Motor Show.
Usłyszałem, że jeśli go nie przyjmę to nie będę już organizował zlotów na MTP. Zresztą Pan nad Pany zwróci się do dyrekcji Motor Show i poseł i tak przyjedzie.

Usłyszał ode mnie, że pan poseł może sobie przyjechać osobówką, zamieszkać w hotelu i zwiedzać targi do woli, a na zlot go nie przyjmę, bo odmawiając tak wielkiej liczbie załóg, nieetyczne jest przyjmowanie w ostatniej chwili, przy absolutnym braku miejsca, kogoś, kto szczególnie powinien rozumieć co jest etyczne i słuszne.

I wtedy zaczęły się następne groźby. Jak się domyślacie, nie uległem. Zażądałem podania nazwiska posła oraz przedstawienia się mojego rozmówcy.

Nazwisko posła podał ale swego nie raczył.

Wyłączył się. To było po trzecim jego telefonie.

Sprawdziłem w spisie posłów. Nie ma na liście posła o podanym nazwisku.

Smaczku dodaje fakt, że mail od którego to się zaczęło zgłaszał dwie załogi o zupełnie innych nazwiskach niż ten niby poseł, obie z tego samego miasta - Wrocławia.

Tak zakończyłem przygotowania do zlotu.

Jutro z samego ranka ruszam do Poznania aby dopilnować szczegółów i radzić sobie z trudnościami rozmieszczenia kamperów.

Dotychczas ruszałem zawsze radośnie na spotkanie z Kolegami, pełen szczęścia, że wykonałem pożyteczną robotę dla naszego środowiska, a zapłatą były dla mnie uśmiechnięte twarze uczestników.

Obawiam się, że jutro nie będę jechał w tak pogodnym nastroju.

Co o tym myślicie? :bajer

Czy starczy mi jeszcze zapału na przyszłość??? :roll:
Ostatnio zmieniony przez Tadeusz 2019-03-27, 21:13, w całości zmieniany 3 razy  

Wyświetl szczegóły
gryz3k 
Kombatant

Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Piwa: 569/306
Wysłany: 2019-03-27, 21:04   

A czy ten pan podał z jakiej partii? Bo jakoś mi jedną opcją zajeżdża...

slawwoj 
Kombatant

Twój sprzęt: Laika x695 Ford
Piwa: 142/308
Wysłany: 2019-03-27, 21:10   

Jakis cwaniak spoza forum. Przecież Twoj nr telefonu jest w awatarze. Naczytal sie w internecie jak dziennikarze robią prowokacje. A tu dupa chlup.

Nie z naszym Tadeuszem takie numery.

mrsulki 
weteran
w średnim wieku

Twój sprzęt: Knaus BoxStar Street 600
Nazwa załogi: SULAKI
Piwa: 44/22
Wysłany: 2019-03-27, 21:14   

Tadeusz cóż napisać. Przykro po prostu po ludzku i tyle. Ale cóż w każdym środowisku są normalni ludzie i .. no właśnie kto? Trudno określić by nie użyć słów niecenzuralnych które się cisną na klawiaturę :gwm :zastrzelic . Nic to, nos do góry i do rychłego zobaczenia na targach :spoko

Misio 
Kombatant

Wysłany: 2019-03-27, 21:21   

Takiego obrotu sprawy bym się nie spodziewał. Nie sądzę żeby ten pan asystent się otworzył, bo dużo ryzykuje. A Ty Tadziu dasz sobie radę, znając Twoją dyplomację i opanowanie. :spoko :lol:

Odpowiedz do tematu