Twój sprzęt: Fiat Ducato Benimar 2.8 JTD rok 2002
Nazwa załogi: Transformers
Wysłany: 2019-10-23, 13:42
Znalazłem (wśród twoich) zdjęcie, które pokazuje prace drogowe przy tej pięknej dolinie, której poświęciłem sporo materiału filmowego. Nie mogłeś się tam zatrzymać. Pewno nawet nie wiedziałeś, że ją mijasz. Pewno tam zaopatrywali się w masę bitumiczną dla SH20 w 2018 roku. Widziałem na viewstreet w googlemaps (widok z satelity) Opisz cały wyjazd. Ludzie czytają ale nie zawsze piszą. Nie zmienia to faktu, że korzystają. Ja też stawiam piwko (-;
Twój sprzęt: Fiat Ducato/Hymer-Eriba 2.8iDtd
Wysłany: 2019-10-24, 12:02
Oki, no to jadymy
Dziękuję za pifka !!!
Może komuś się przyda... bo pewnie nie jeden stawał przed dylematem czy jechać prosto czy wskazanym objazdem, my pojechaliśmy objazdem Mowa o wyjeździe z Porto Katsiki
Twój sprzęt: 94 Autostar 2.5 td/ Weinsberg 700 DG 2019 r
Nazwa załogi: MIRKI
Wysłany: 2019-10-24, 20:59 pisać jeszcze raz pisać
Proszę pisać jak najwięcej bo kto wie może w przyszłym sezonie się tam zawitam. Wszelkie rady i opinie oraz spotkania jak najbardziej wskazane.
Pozdr. Mirek
Twój sprzęt: Frankia I 65 SD
Nazwa załogi: Taborygenii, fani Frani. Pomógł: 5 razy Dołączył: 03 Gru 2013 Piwa: 1366/338 Skąd: Opole
Wysłany: 2019-10-25, 04:01
Bylismy w podobnym czasie w Grecji, a nawet mamy wspolnych znajomych w osobach Ireny iTadeusza /IrTa/, z ktorymi spedzilismy kilka dni na ubieglorocznym i tym wyjeździe. Podobają mi się Twoje filmiki, dobrze ilustruja przejazdy przez greckie wsie i miasteczka. Za trud tworzenia, a znam ten "ból", nalezy się piwo. Serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia na trasie
Wysłany: 2019-10-25, 08:53
Witam, dzień dobry, cześć i czołem dziękuję za wpisy, miło, że jest zainteresowanie
ZbigStan - no powiem Tobie, że przejazdy przez miasteczka Lefkady ale nie tylko, w ogóle w Grecji to kamperem czasem hardcore, i to piszę ja, który ma półintegrę, relatywnie małą, a trudniej jest alkowenom i dużym integrom, z dużymi zwisami za tylnym kołem, bo zabierają co na bokach no i alkoweny po gałęziach się przeciskają.... Nasz dracula ładnie wywijał po tych dróżkach, w miarę mały, zwrotny a już dla nas wystarczająco pojemny i mocny.
MIREK1956, daro35,LukF, Anras, Jurek121175 - zachęcam do wizyty na Lefkadzie, jednak planujcie jeśli możecie albo tak jak my druga połowa września, albo druga połowa kwietnia, względnie pierwsza maja - widziałem filmiki z okresu pomiędzy, czyli w sezonie i nie było tak fajnie - ludu dużo więcej....
spanian - Tomku sam widzisz, - nie mogłem trafić na tę magiczną polanę a jej wypatrywałem, cóż dobrze, że Durmitor nas oczarował...
Oki, z Porto Katsiki jedziemy zachodnim wybrzeżem na inną plażę - Kathisma Beach , wyszukane na Park4night - polecam przy okazji wszystkim, którzy jeszcze nie mają zainstalować sobie na smartfona - wysoce przydatna! .
Na miejscu jest parking restauracji, - w uzgodnieniu z sympatycznym właścicielem w zamian za wizytę w jego lokalu można tam nocować. My jedliśmy obiad, ale myślę, że wypicie kawki też będzie ok w ramach współpracy . Na miejscu, na tyłach parkingu prowizoryczny zrzut kota - stoi muszla klozetowa w krzakach, jest woda, wąż, można kociaka spłukać dodatkowo, w godzinach otwarcia restauracji można bezpłatnie korzystać z toalet usytuowanych z boku budynku.
Parę obrazków stamtąd...
Na plaży lądują paralotniarze, no i tu spełniło się marzenie mojej żonki... Kobieta, która miała, ma? lęk wysokości miała marzenie polecieć czy to balonem, czy paralotnią ... no to spełniłem to jej marzenie, siedząc w restauracji przy obiedzie zapytałem kelnerki czy ma wiedzę ile taki lot tu kosztuje, dalej wszystko potoczyło się bardzo szybko
Wysłany: 2019-10-25, 10:15
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a:
Nikt nie pisze,że był przy latarni morskiej jeszcze za Porto Katsyki,oraz piękny wodospad od Nidri.
Basiu zgadza się, był plan, żeby tam jechać, ale cóż, czas goni nas...nieublagalnie , więc pewnie innym razem, może mi się uda wyprosic pracodawcę o trzy tygodnie urlopu, bo dwa to stanowczo za krótko na wakacje w Grecji 😉
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum