Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Bezpieczny nocleg w mieście
Autor Wiadomość
WINNICZKI 
Kombatant

Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Piwa: 76/86
Wysłany: 2010-02-19, 22:09   

Oskar, To Forum to ogromna skarbnica wiedzy. Możliwe , że troche trudno szukać , ale wierz mi prawie wszystko już tu było omawiane. Wejdż do tematu Kraków - miejsca na noclegi kamperkiem. Jest tam wspólna praca moja i KOCZORA na temat takich miejsc w Krakowie wraz z namiarami GPS i zdjęciami tych miejsc. Masz podane wszystko na tacy. :ok :spoko :spoko

Oskar 
zaawansowany

Twój sprzęt: T4 Multivan
Piwa: 3/7
Wysłany: 2010-02-19, 23:02   

WINNICZKI napisał/a:
Możliwe , że troche trudno szukać , ale wierz mi prawie wszystko już tu było omawiane. Wejdż do tematu Kraków - miejsca na noclegi kamperkiem. Jest tam wspólna praca moja i KOCZORA na temat takich miejsc w Krakowie wraz z namiarami GPS i zdjęciami tych miejsc. Masz podane wszystko na tacy.

No cóż skoro tak to chyba niepotrzebnie się wychyliłem aczkolwiek są jeszcze małe miasta miasteczka i wsie które można by było opisać pod względem bezpiecznego kameralnego postoju
:niewiem
Postaw piwo autorowi tego posta

WINNICZKI 
Kombatant

Wysłany: 2010-02-19, 23:11   

Proponuje, żeby zebrać jak najwięcej takich miejsc. Po przez przeglądnięcie całego forum, camperparku, i tym podobnych opracowań potem poprosić admina o utworzenie odpowiedniego działu z tym tematem tak, zeby każdy bez problemu mógł przed wyjazdem sprawdzić gdzie może się na noc zatrzymać. Jak chcesz się tego podjąć to tylko Ci przyklasnę bo uważam to za świetny pomysł. Życzę owocnego przekopywania forum i wyłuskania wszystkich tego typu informacji. :spoko :spoko

Fux 
Kombatant

Piwa: 29/96
Wysłany: 2010-02-20, 07:43   

Ja sugeruję liste edytowac i doklejać w pierwszym poście...

WINNICZKI 
Kombatant

Wysłany: 2010-02-20, 12:07   

Fux napisał/a:
Ja sugeruję liste edytowac i doklejać w pierwszym poście...
A Ja sugeruje żeby FUX dodał do listy miejsca w swojej okolicy(ze zdjęciami i namiarami G.P.S.) :spoko :spoko :spoko

KOCZOR 
weteran

Piwa: 17/5
Wysłany: 2010-02-20, 13:05   

Oskar napisał/a:
chyba niepotrzebnie się wychyliłem

Bardzo dobrze, że się wychyliłeś. Nasze forum to nie tylko miłe pogaduchy, ale też potężna baza wiedzy. Wiedzy już napisanej, która w wielu aspektach jeszcze nie jest usystematyzowana, ale również potencjalnej, należy tylko znaleźć sposób wydobycia jej z "zasobów własnych" kolegów.
Jak pewnie zauważyłeś, mamy rozpoczęte kilka przydatnych wątków, które jednak umierają po kolei i to nie dlatego, że nie są potrzebne, a raczej dlatego, że niezwykle trudno zdobywa się informacje służące ich ciągłemu rozwijaniu.
Miejsc przyjaznych kamperom jest już dość dużo porozrzucanych w różnych wątkach, trzeba by je najpierw powyciągać i poukładać. Ja zrobiłbym to na mapie, bo od razu widać białe plamy, nad którymi należy się skupić, ale pomysł jest Twój i może masz lepszą wizję. :ok

Mam nadzieję, że Tobie uda się skutecznie poprowadzić temat, czego Ci życzę. Ze swojej strony mogę tylko obiecać, że jeśli znajdę miejsce warte polecenia, to podam je na pewno.

Świstak 
Kombatant

Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki
Piwa: 488/102
Wysłany: 2010-02-20, 13:18   

Ja już podaję - w czasie podróży A4 100 km na zachód od Wrocławia jest Świstakowe podwórko. Oświwtlone, z prądem i bieżącą wodą gratis. Dodatkowo - może ciut na wyrost - niedaleko jest restauracja Wiatrak (która jest już na mapie dobrego papu) która też udostępnia oświetlony trawiasty plac. W zeszłym roku każdy mógł nieodpłatnie przenocować. W tym roku również będzie nieodpłatnie, ale właściciel restauracji planuje poprawić standardy.

Milka - może ją spotkacie?

KOCZORKA 
Kombatant

Twój sprzęt: Adria
Pomogła: 1 raz
Piwa: 21/22
Wysłany: 2010-02-20, 13:28   

OSKAR, pomysł jest rewelacyjny. :bigok
Jednak wydaje mi się, że skupiać się na maleńkich miejscowościach czy wsiach nie ma potrzeby, bo akurat te są bardzo bezpieczne!!
Tak samo ma się ze stacjami benzynowymi, których mamy tyle w Polsce, że wymieniać je wszystkie, to tak jak podawać do miejsc papusiania w drodze - MC Donalda. :szeroki_usmiech
Raczej skupmy się na miejscach w miastach i większych miejscowościach, w których chcemy zatrzymać się np. żeby pozwiedzać.
Koczor z Winniczkiem podali fajne i bliskie rynku miejsca i namawiam gorąco innych do zrobienia tego samego. :bigok Ułatwi to nam życie.
OSKAR działaj. . :bukiet:

baja02 
weteran
"Mała Karawana" CT-Pomorze

Twój sprzęt: Fiat Ducato LMC
Nazwa załogi: baja
Piwa: 39/4
Wysłany: 2010-02-20, 14:46   

Oskar! Pomysł bardzo fajny i bardzo przydatny.
Twój pomysł, przemyśl sposób realizacji i realizuj. Takie miejsca są potrzebne bez względu czy to Kraków, Warszawa, czy Piciurkowo Dolne. Nie wszystkie CPN'y są przychylne tak jak i nie wszystkie miejsca na wsiach czy miasteczkach. Takich miejsc na Forum już było sporo wymienianych i tylko teraz trzeba je odszukać i umieścić na liście. Być może trzeba je będzie "poukładać" województwami, lub wg. innych kryteriów, ale wydaje mi się kardorazowo powinien byc podany namiar GPS.
Pozdrawiam i życzę wytrwałości. :brawo:

zbychu 
weteran

Twój sprzęt: Arca M699GLT Fiat
Piwa: 19/9
Wysłany: 2010-02-20, 14:55   mapa forumowiczów

Trzeba stworzyć mape jak poniżej
http://mucha.net.pl/gmaps/

JaWa 
Kombatant
Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Piwa: 367/234
Wysłany: 2010-02-20, 17:00   

Oskar zacznij od miejsc podanych na camperpark.pl i dodawaj nowe. Wpadłeś na świetny pomysł. ;)

Świstak 
Kombatant

Wysłany: 2010-02-20, 17:10   

Pomysł jest przedni i wydaje się być kontynuacją listy sos lub jej uzupełnieniem. Jako członek (choć krytykowany) klubu L4 - nie chce mi się szukać na forum tych miejsc, ale jako członek Klubu Aktywnych gotów jestem podjąć się stworzenia i uaktualniania tej mapy. Może najlepiej będzie rozwinąć już istniejącą mapę i dodawać punkty w innym kolorze...

http://mapy.google.pl/map...af628224d18d132

Wasz pracowity leniwiec - Świstak.

baja02 
weteran
"Mała Karawana" CT-Pomorze

Twój sprzęt: Fiat Ducato LMC
Nazwa załogi: baja
Piwa: 39/4
Wysłany: 2010-02-20, 18:11   

Te mapy są poprostu nieczytelne przy dużej ilości punktów. Gdyby punkty umieszczać na mapach województw - to co innego, można by się czegoś doszukać :idea

Świstak 
Kombatant

Wysłany: 2010-02-20, 18:14   

Po lewej stronie masz suwak który umożliwia przybliżenie/oddalenie, a po prawej masz prawo wyboru czy interesuje Cię mapa czy też zdjęcie satelitarne wybranego obszaru.
Jedyna wada to fakt że wszystkie te mapy są on-line

W związku z możliwymi kłopotami (prawa autorskie) usuwam obrazki z niniejszych postów. Ja k słusznie podpowiedział mi Janusz - Google może mieć do mnie uzasadnione pretensje o łamanie praw autorskich.

Ostatnio zmieniony przez Świstak 2010-02-26, 11:33, w całości zmieniany 1 raz  

Świstak 
Kombatant

Wysłany: 2010-02-20, 18:28   

A nawet istnieje możliwość trójwymiarowej reprezentacji miejsca gdzie jest ten punkt. Z ziemi, z satelity, z lotu ptaka...

W związku z możliwymi kłopotami (prawa autorskie) usuwam obrazki z niniejszych postów. Jak słusznie podpowiedział mi Janusz - Google może mieć do mnie uzasadnione pretensje o łamanie praw autorskich.

Ostatnio zmieniony przez Świstak 2010-02-26, 11:34, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu