|
|
|
Laika |
| Autor |
Wiadomość |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/469 Skąd: z Nienacka
|
Wysłany: 2010-11-12, 08:19
|
|
|
| adam180 napisał/a: | P.S : Widziałem dzisiaj jak dużo kamperków i przyczep przemykało przez Sandomierz !
Pozdrawiam ich szczególnie |
Dziękujemy!
I zapraszamy do odwiedzin! |
|
|
|
 |
koko
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Sty 2007 Piwa: 70/31 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2010-11-13, 12:12
|
|
|
Przed Lipskiem targowałem 2 lajki Roxoline 722 zadzwonił do mnie Tommar kolega z forum i podał mi adres w Ostrowie Wielkopolskim gdzie stała Lajka 721 i co się okazało:
Lajka ma szer.217cm jest na pojedyńczej ramie ma stopień między kabiną a resztą kabina jest jakaś mała jak w półintegralu.
A w ogóle to dziękuję wszystkim którzy zabrali głos w tym temacie z każdej wypowiedzi
płynie jakaś wiedza i wyrażają one gust i zdanie własciciela wypowiedzi a osobiste uwagi wzajemne są na pewno nie potrzebne jeszcze raz DZIĘKUJĘ |
_________________ KoKo
Piszę tylko merytorycznie.
Mądrzy ludzie wiedzą przed a nie po |
|
|
|
 |
neptyk
trochę już popisał
Twój sprzęt: Challenger Genesis 52
|
Wysłany: 2010-11-28, 15:13
|
|
|
Ja tez dorzuce ze dwa zdania...
Bez emocji, zarowno z jednej jak i z drugiej strony, osobiste wycieczki zadnej ze stron niepotrzebne....
Co do Carthago i Laiki - wydaje mi sie, ze - wbrew temu co pisze kolega Dakota - nie jest to jednak ta sama polka cenowa. Najdrozsze Laiki kosztuja tyle co tansze Carthago. Laika jako producent zaliczana jest jeszcze do producentow powszechnych, a Carthago przyznaje sie juz miano producenta tzw. Premiumklasse. Moim zdaniem produkty Carthago rzeczywiscie sa lepsze... nieco. Nieduzo...
Ponadto wydaje mi sie, ze trzeba dodac, iz od jakiegos czasu Laika jest wlasnoscia niejakiego Pana Erwina Hymera, tak, tak, tego z grupy Hymer. Ktos kto sledzi rozwoj rynku kamperow w ostatnich kilku latach wie jakie olbrzymie trudnosci ma obecnie Hymer. Zamknieta fabryka we Francji, zwolniona kupa ludzi, produkcja przyduszona. Nie mieli nawet kasy na Targi w Lipsku w tym roku no i wydaje sie tez, ze olewaja Ossis i Ostdeutschland. Oczywiscie oficjalna wersja brzmi inaczej...
A cienko im idzie bo produkty drogie, za to koszmarna fala krytyki od paru lat jesli chodzi o jakosc. Jak sie poczyta tutejsze fora i co ludzie pisza o Hymerach to wlosy staja deba... Chlopaki oszczedzaja na kazdym kroku, moim zdaniem to sie odbija m.in. rowniez na jakosci i to dotyczy spolek kupionych przez grupe Hymera rowniez. Moze w mniejszym stopniu Dethleffsa (znakomity serwis, ktory to wszystko potem potrafi uprzatnac, co sknocone) i Bürstnera. No ale to akurat marki w holdingu CMC gdzie pan Erwin Hymer ma tylko 50% udzialow i inni tez cos maja do powiedzenia.
Jak sie komus podoba Laika, uwazam ze jest b. godna polecenia, dosc ekslkuzywna, fajna technika (Doppelboden!!!) i piekny wloski design, Ogolnie raczej sie tu na Laiki nie narzeka, b. dobre samochody...
Jednak w klasie 90 000-100 000 euro mozna juz sie spokojnie rozejrzec za czyms innym dla porownania.
Chwilowo chlopcami do bicia na tut. rynku sa Hymer i Euramobil (koszmarna fala krytyki jesli chodzi o jakosc).
pzdr
neptyk |
|
|
|
 |
koko
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Sty 2007 Piwa: 70/31 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2010-11-28, 17:48
|
|
|
Dziękuje za twoje uwagi ale już pozamiatane zadatkowałem carthago c-line i 4.8 z 2009r
Po moim Knausie Laika wydawała się ciasna no to tyle. Jak piszą ludzie o moim nabytku
miło by było się dowiedzieć'
pzdr Konrad |
_________________ KoKo
Piszę tylko merytorycznie.
Mądrzy ludzie wiedzą przed a nie po |
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2010-11-28, 18:01
|
|
|
| eeik napisał/a: | Jako zimowy po prostu rewelacja , dla mnie zmarzlucha to bardzo ważny plus no i najfajniejsza sprawa nasz "napęd na 4 kółka" czyli jak to mówi Sławek Dehler "szpera" - genialnie rozwiązanie no ale tu wchodzimy na konika więc nasz fordek to ma
nie wiem czy ma to Iveco.
|
Tak dla uporządkowania to szpera jest mechanizmem, ktory ma za zadanie ograniczyc uślizg jednego z koł napędzanych!
Czym innym bedzie blokada mechanizmu różnicowego, gdyz wtedy oba kola na osi beda mialy przekazywany naped o takiej samej sile i nie będzie możliwa bezpieczna jazda po zakrętach tak dla pasażerow jak i dla mostu. |
|
|
|
 |
neptyk
trochę już popisał
Twój sprzęt: Challenger Genesis 52
|
Wysłany: 2010-11-28, 18:34
|
|
|
koko uau
super kamper, gorna polka, mnie sie widzi, ze bedziesz zadowolony
i powiadaja, ze dobry serwis, nie dyskutuja tylko naprawiaja jak trzeba
jak bym mial tyle eciepecie to tez bym zezowal w strone Carthago
pzdr
neptyk |
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2010-11-28, 18:44
|
|
|
| koko, przeleciała informacja o zakupie. Szacun! |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|