Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
monitring GPS
Autor Wiadomość
Notker 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: VW LT35
Piwa: 13/2
Wysłany: 2012-09-02, 20:14   

Witam, ja polecam autoalarm Albatross S1 który mam zamontowany u siebie. Jest to alarm z powiadomieniem GSM informującym o zdarzeniach na poszczególnych czujnikach. Np. po otwarciu drzwi mamy od razu esms z opisem zdarzenia oraz telefon z urządzenia podsłuchowego z pojazdu. Alarm ma również funkcję lokalizatora o ile operator GSM którego kartę SIM zastosowaliśmy w alarmie , udostępnia tą usługę.

Alarm ten uratował nas prawdopodobnie przed włamaniem na Węgrzech, bowiem chwilkę po dostarczeniu esms-a byliśmy przy pojezdzie obok którego byli domniemani rabusie testujący reakcję na alarm.Koszty esms-ów za granicą są znikome o ile mamy dobrze skalibrowane czujniki ruchu i lawetowania i nie wysyłające fałszywych alarmów.
Postaw piwo autorowi tego posta

HarryLey4x4 
weteran

Twój sprzęt: Elnagh Gigant Nissan Patrol rules
Piwa: 29/24
Wysłany: 2012-09-03, 07:18   

Albatross S1 to nie autoalarm tylko system powiadamiania (edit: jest chyba także autoalarm, ale to co piszę poniżej dotyczy samego powiadamiacza). Można go podłączyć do alarmu w pojeździe lub gdziekolwiek indziej i tam zdefiniować wszelkie zakresy na jakich ma pracować. Definiowalne są numery na jakie ma iść powiadomienie, można modyfikować komunikaty, podsłuch rzeczywiście się przydaje - miałem okazję parę razy sprawdzać czy nasz pies jest poddenerwowany ;-), ma także możliwość wysterowania na jakieś przekaźniki , czyli możliwość pobudzenia np. czujników, albo syreny. Bardzo fajny sprzęcik, tylko trzeba się wczytać w instrukcję.

antwad 
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs Advantage T5801
Piwa: 17/68
Wysłany: 2012-09-03, 07:41   

HarryLey4x4 napisał/a:
Albatross S1 to nie autoalarm tylko system powiadamiania.

To nie do końca tak. Jest cała rodzina urządzeń wykorzystujących system powiadamiania GSM.
I tak Albatross S1-I to urządzenie powiadamiania SMS, ale już Albatross S1-AP ma funkcje alarmu samochodowego z możliwością uzbrajania/rozbrajania przy pomocy pilotów, wejściami do zewnętrznych czujników, immobilizerem, załączaniem syreny itd oraz wszystkimi funkcjami powiadamiania SMS.
Jest jeszcze Albatross S1-ABO, który od powyższego różni się brakiem pilotów, a aktywacja/deaktywacja jest realizowana poprzez kartę zbliżeniową.
A poza tym sprzęt rzeczywiście godny polecenia.

Rysiek68 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2013-03-31, 14:18   

Mam go , dla mnie bardzo dobry i funkcjonalny sprzęt.

Odpowiedz do tematu