|
|
|
na dziko do grecji,od 2 czerwca-moze ktos tez leci? |
| Autor |
Wiadomość |
erikson
stary wyga Przyjaciel Billa W
Twój sprzęt: MB T1 ARNOLD,85r. N126E
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Maj 2008 Piwa: 11/1 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 2012-05-26, 18:47
|
|
|
| z tego co widze to najlepiej na krakow i dalej chyzne -slowacją na budapesz , i tak lecisz przez wawe wiec mi wszystko jedno czy czekać na ciebie i ruszamy jeszcze kawałek do przodu, czy lecieć samemu do jakiegoś punktu. |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Cze 2011 Piwa: 390/780 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2012-05-26, 18:57
|
|
|
| erikson napisał/a: | | krakow i dalej |
Też wybieramy się do Grecji końcem czerwca, będę celował w miejsca waszego pobytu, napewno się spotkamy i wypijemy |
_________________ komplet |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 351/396 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2012-05-26, 22:22
|
|
|
| Erikson dobrze planuje,jedna strona serbia i macedonia/tankowanie do pelna/powrot przez Albanie.Ale mysle ze Albania juz nie jest tak atrakcyjna jak 3 lata temu,wycwanili sie i zaszynaja oszukiwac np,na wymianie placac w euro.Polecam wam plaze w Kanali na daiko,duzo campow sie zatrzymuje.Godna uwagi jest przy powrocie wyspa Lefkada,jest most nieplatny.No i plazowanie na najpiekniejszej plazy Porto katsiki/dojazd kreta droga,ale takie sa tez i na Peloponezie/,duzy parking i turkus wody.Zdjecia w relacji and 123.My wrocilismy teraz po 25 dniach,Bibione,Istria,baseny Wegier i Slowacji bez jednego kempingu.A angela,zmienila termin i trase.Erkson,niestety ja rowniez i w Grecji zauwazylam naplyw /tak mowila jedna niemka w Tolo/pakistanow,niepracujacych ,musialam sobie po ich pobyciu przy plazy pasprzatac,tak nabalaganili popijajac caly dzien.pozdrawiam,Barbara Muzyk |
|
|
|
 |
erikson
|
Wysłany: 2012-05-27, 07:52
|
|
|
aby juz nie zaśmiecać watek sprawami technicznymi takimi jak np miejsce i godz spotkania itd. piszemy na PW.
Czy ktos sie wie czy sa trudności z płaceniem kata visa na stacjach benz. w Serbii i Macedonii. Czy opląty za autostrade za dostawczaka i kampera to kat 2.C czy 3 ? |
| Ostatnio zmieniony przez erikson 2012-05-27, 11:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
angela_camp
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Peugeot J5 Challenger
|
Wysłany: 2012-05-27, 11:53
|
|
|
| Zbigniew Muzyk napisał/a: | | Erikson dobrze planuje,jedna strona serbia i macedonia/tankowanie do pelna/powrot przez Albanie.Ale mysle ze Albania juz nie jest tak atrakcyjna jak 3 lata temu,wycwanili sie i zaszynaja oszukiwac np,na wymianie placac w euro.Polecam wam plaze w Kanali na daiko,duzo campow sie zatrzymuje.Godna uwagi jest przy powrocie wyspa Lefkada,jest most nieplatny.No i plazowanie na najpiekniejszej plazy Porto katsiki/dojazd kreta droga,ale takie sa tez i na Peloponezie/,duzy parking i turkus wody.Zdjecia w relacji and 123.My wrocilismy teraz po 25 dniach,Bibione,Istria,baseny Wegier i Slowacji bez jednego kempingu.A angela,zmienila termin i trase.Erkson,niestety ja rowniez i w Grecji zauwazylam naplyw /tak mowila jedna niemka w Tolo/pakistanow,niepracujacych ,musialam sobie po ich pobyciu przy plazy pasprzatac,tak nabalaganili popijajac caly dzien.pozdrawiam,Barbara Muzyk |
Tak zmienilismy trase mielismy zaczac europe od Francjii i Hiszpanii, ale jakos nas naszlo na Grecje na poczatke ;- )) |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2012-05-27, 19:33
|
|
|
| jest drugie planowanie wyjazdu do Grecji,pisze tam affa.Pisalam,tam w Serbii nie ma problemu z placeniem karta visa,natomiast w Macedoni chca tylko gotowke.Pobralismy z bankomatu. |
|
|
|
 |
pagand
weteran

Twój sprzęt: Hymer BC 584
|
Wysłany: 2012-05-27, 19:52
|
|
|
A ja w Macedonii bardzo zwykle płaciłem kartą, ale... po pierwsze zwykle nie ma żadnych informacji na temat tego, że karty są akceptowalne (nie ma naklejek)... po drugie zwykle pytałem czy będę mógł zapłacić kartą i jak usłyszałem, że nie to im dziękowałem i mówiłem, że jadę gdzie indziej i...zwykle wyskakiwali za mną bym u nich jednak zatankował...
Natomiast inna uwaga... zdarza się, że np. nie chce przyjąć np. Visy to dobrze mieć tez Mastercard (albo na odwrót, bo różnie z tymi terminalami bywa).
Najważniejsze to pytać przed tankowaniem... |
_________________ Rzuć mnie wilkom na pożarcie,
a wrócę dowodząc watahą.
 |
|
|
|
 |
pagand
weteran

Twój sprzęt: Hymer BC 584
|
Wysłany: 2012-05-27, 20:05
|
|
|
| erikson napisał/a: | aby juz nie zaśmiecać watek sprawami technicznymi takimi jak np miejsce i godz spotkania itd. piszemy na PW.
Czy ktos sie wie czy sa trudności z płaceniem kata visa na stacjach benz. w Serbii i Macedonii. Czy opląty za autostrade za dostawczaka i kampera to kat 2.C czy 3 ? |
Temat opłat za autostrady w Serbii był już wielokrotnie poruszany... Sam pisałem do Serbskiego Towarzystwa Motoryzacyjnego (odpowiednik naszego PZMotu) w tej sprawie... Pisałem o tym tutaj |
|
|
|
 |
Jary70
stary wyga

Twój sprzęt: Ford Transit GiottiVan 60FT
Nazwa załogi: DOJARKA
|
Wysłany: 2012-05-28, 06:13
|
|
|
Z tym tankowaniem w Serbii to nie wychodzi tak dobrze: ON ok 6,20zł za litr, podobnie Węgry, Macedonia 5,10zł i to już mnie się podoba
Trzeba będzie jakoś dociągnąć do Macedonii na oszczędnościach:roll: |
_________________ Zawsze w stronę słońca
 |
|
|
|
 |
erikson
|
Wysłany: 2012-05-28, 06:29
|
|
|
według strony serbskiej
http://www.putevi-srbije....mid=585&lang=en to kategoria 2C ,wydrukowałem sobie ta strone aby im pokazywać na bramkach,może coś to da,a jak dojdziemy z resztą ekipa do wniosku ze sie nie opłaca bo nas będą jednak liczyć za 3kat -42euro(podwójnie wychodzi jak za 2kat-21E. Czy w tych krajach wrescie przestana legalnie oszukiwać?,mnie to tak zniechęca bo już się odzwyczaiłem od takich praktyk) to cześć przejazdu można pokonać Rumunia (chociaż tańsze paliwo jest)
Ja możne dociągnę jakos do macedoni,na baku przejeżdżam okolo 700 + 250 na dodatkowym paliwie z banki
Mam jeszcze jedną koncepcje trasy-Warszawa-Ksice(słowacja)-Oradea-Arad-Timisoara-Kovin(serbia) i droga 24 przez dunaj do Ralja,potem juz nadół do macedonii. Opłaty wyjda 6E winieta w RO i potem jakies autostradowe w serbii- wszystko zależy od jakiego odcinka wskoczy sie na autostradę,lub nieplatymi . |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2012-05-28, 21:20
|
|
|
| mysle ze wszystko zalezy od limitu czasu jakim dysponujemy?Droga w Sserbi nad dunajem widokowo piekna i asfalt ok.A w Skopje starowka pelna urokow,a jakie jedzenie? |
|
|
|
 |
erikson
|
Wysłany: 2012-06-03, 05:15
|
|
|
| Jestesmy w drodze,w serbi autostrady place jako druga taksa. |
|
|
|
 |
Kuba L.
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs Nomad 490BLF/Audi Q5 40TDI 204PS
Nazwa załogi: 2kubusie
|
Wysłany: 2012-06-03, 08:24
|
|
|
| erikson napisał/a: | | Jestesmy w drodze,w serbi autostrady place jako druga taksa. |
o kurcze, to chyba dobra informacja! |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 59/73 Skąd: Gdańsk-Wrzeszcz
|
Wysłany: 2012-06-03, 08:42
|
|
|
| Kuba L. napisał/a: | | o kurcze, to chyba dobra informacja! |
raczej neutralna - dobra byłaby, gdyby i mnie tak skasowali
pow 3,5t to już bez naciągania kategoria 3 ale raz w roku można zapłacić |
_________________ Camper Diem! |
|
|
|
 |
Kuba L.
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs Nomad 490BLF/Audi Q5 40TDI 204PS
Nazwa załogi: 2kubusie
|
Wysłany: 2012-06-03, 09:27
|
|
|
Jak jechałem tamtędy dwa lata temu to płaciłem w trzeciej grupie, dobrze to pamietam a DMC mojego to 3100kg...
czy ja dobrze rozumiem, że w tym roku liczą inaczej??? tzn. normalnie |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|