Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dziękuję wszystkim za gównoburzę...
Autor Wiadomość
krimar
Kombatant

Twój sprzęt: Euramobil 460 - Mitsubishi L300 - DAHAK
Nazwa załogi: Poszukiwacze Zagininej Dyszy
Piwa: 58/6
Wysłany: 2020-08-28, 14:14   

grzegorz_wol napisał/a:
Nie mogłem sobie przypomnieć nazwy leasingu o który chodziło

ruina piramidy (rzeczywistej, nie finansowej) Centrum Leasingu i Finansów do dziś straszy przy ul. Połczyńskiej w W-wie https://warszawa.naszemiasto.pl/piramida-na-bemowie-skad-wziela-sie-tajemnicza-konstrukcja/ar/c3-4881728

Jest tak jak mówi krimar.

Brat napisał/a:
(...) mogę z pełnym przekonaniem potwierdzić, że rzeczywiście "jest tak, jak mówi krimar" ... ;)
Postaw piwo autorowi tego posta

makaronek 
doświadczony pisarz

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2020-08-30, 01:07   

wg mnie to jest tak, że tutaj dla niektórych zakup kampera za gotówkę oznacza życiowe spełnienie i sukces, i nie ma znaczenia jakich się argumentów użyje w kategorii leasingu, nikt nikogo nie przekona. Jak taki człowiek sobie przez dekadę od ust odejmował żeby przyjechać z neseserem floty, która w trakcie "odkładania" straciła na inflacji 20% swojej wartości ;) , to nie ma co liczyć, że da sobie przetłumaczyć coś o leasingu - to by było jak w wieku lat 60ciu przyznać się żonie, że się jest gejem - dajta spokój.

Więc fajnie byłoby, gdyby kiedyś ktoś tu faktycznie napisał coś merytorycznie, bo najpierw są jakieś śmieszki na poziomie kabaretu koń polski, później osobiste wycieczki, później niektórzy biegną skarżyć i szukać moderatora - to nie jest żadna forumowa wojna panowie, to jest zabawa w wojnę niespełnionych zakompleksionych ludzi.

Ja się zastanawiam nad jedną rzeczą - sami starzy wyjadacze tutaj cisną tą swoją mierną szyderą, sami bogacze co to za gotówkę kupili kampery - ja bym chciał zapytać - co Wy, mając takie doświadczenie, takie wspaniałe samochody, takie bogactwa nieprzebrane, wiedzę i sukcesy, robicie na tym forum w środku wakacji?? Ryby Wam nie biorą, baby się odwracają na drugi bok, wstydzicie się podejść i pogadać z kolegą na kempingu? Co Wy tu robicie w ogóle? Ja rozumiem takie spędowiska jakiś pryszczatych małolatów, co to gadają o d.. Maryni i się nabijają z nowych kolegów, ale po co takie pierdoły popychają stare pryki z kamperami za pół bańki (gotówką!!!!) na forum KAMPEROWYM, to ja naprawdę nie umiem zrozumieć.

Jakbym ja był na Waszym miejscu, to bym tu wchodził w zasadzie żeby podpytać o coś jak się popsuje, komuś pomóc dla szczytnej idei, zarazić kogoś karawaningiem, podzielić się jakimś doświadczeniem, umówić na spot. Ale nie wydawać pieniądze życia ze skarpetki na jeżdżącą kawalerkę i siedzieć na forum dla śmieszkowania.

Naprawdę tak ciężko jest Wam przejść się po kempingu (bo zakładam, że chyba z tego kampera czasem korzystacie? czy w wakacje składujecie w nim grabie?) i sobie znaleźć partnera do kielicha, do grilla, do pogadania i pośmieszkowania, że musicie tutaj na forum rozwalać tematy ludziom, co chcą kupić kampera?

Cyryl 
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Piwa: 356/23
Wysłany: 2020-08-30, 05:21   

makaronek napisał/a:
wg mnie to jest tak, że tutaj dla niektórych zakup kampera za gotówkę oznacza życiowe spełnienie i sukces...

chyba odniosłeś złe wrażenie, bo pierwszego kampera kupiłem 12 lat temu i sam proces kupowania trwał około tygodnia, a jeździłem nim około 11 lat.
więc patrząc z perspektywy czasu samo kupowanie można pominąć.

drugiego kampera kupiłem w tamtym roku i samo kupowania trwał krótko, nie długo będzie rok posiadania i mam nadzieję jeździć nim długo.
jeżdżę kamperem cały rok, w każdy weekend i parę większych wyjazdów w sumie od 27tyś km do 18 tyś km rocznie.
i jakie to ma dzisiaj znaczenie za ile kupiłem kampera i w jakiej formie było kupno?

kupowanie jest tylko pewnym bardzo krótkim etapem do spełnienia, a tym jest turystyka kamperowa.
gdyby było tak jak Ty piszesz, to kupowanie trwało by rok lub dłużej, a nasze kampery stałyby w garażach lub na parkingach nieużywane, bo wszak życiowe spełnienie i sukces zostały osiągnięte.
a jednak te relacje z podróży ktoś pisze.

makaronek 
doświadczony pisarz

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2020-08-30, 18:02   

Cyryl napisał/a:
makaronek napisał/a:
wg mnie to jest tak, że tutaj dla niektórych zakup kampera za gotówkę oznacza życiowe spełnienie i sukces...

chyba odniosłeś złe wrażenie, bo pierwszego kampera kupiłem 12 lat temu i sam proces kupowania trwał około tygodnia, a jeździłem nim około 11 lat.

no też napisałem że dla niektórych :) ))

Odpowiedz do tematu