Przesunięty przez: paf 2010-02-28, 09:26 |
Co za kontrolka ? |
Autor |
Wiadomość |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 134/101 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2010-07-16, 21:36
|
|
|
klosiak1 napisał/a: | Wątek wskaźnika filtru paliwa dotyczy drugiego wskaźnika od prawej (ten u mnie się nie świeci) - mój "świecący" wskaźnik, to drugi od LEWEJ - ten za wskaźnkiem hamulca ręcznego. |
sorki rączki mi się pomieszały
najproście jest zadać pytanie rok typ rodzaj a jesze wcześniej coby nie zadać tego rodzaju głupawych pytań czym jeżdzisz itp uzupełnić avatr i przywitaj się w dziale powitań.
Rozumiem przygoniła cię do nas matka potrzeba staramy się Ci pomóc o czy mądrze?
to Ty oceniasz |
|
|
|
 |
lepciak
weteran
Twój sprzęt: FIAT Ducato 2,5TD Burstner
Nazwa załogi: lepciaki
Pomógł: 9 razy Dołączył: 14 Wrz 2008 Piwa: 61/39 Skąd: Gdańsk-Oliwa
|
Wysłany: 2010-07-16, 22:10
|
|
|
Sygnalizacja wskaźnika drugiego z lewej dotyczy czystości filtra powietrza - informuje o utrudnionym przepływie powietrza przez filtr. |
_________________ lepciak
''A najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy przeważnie nic nie mają do powiedzenia''
 |
|
|
|
 |
klosiak1
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-07-16, 22:27
|
|
|
lepciak napisał/a: | Sygnalizacja wskaźnika drugiego z lewej dotyczy czystości filtra powietrza - informuje o utrudnionym przepływie powietrza przez filtr. |
Bardzo serdeczne wszystkim dziekuję. Rzeczywiście przedmuchiwałem wczoraj filtr powietrza i miał widocznie prawo zgłosić, że za mało skutecznie to zrobiłem.. Teraz wiem, kupie nowy i przy najbliższej okazji wymienię.. Jeszcze raz wielkie dzięki.. (nie było z piwkiem, to wrzucam z kwiatkiem..)
A BIM oczywiście ma racje: przygnała mnie tu potrzeba, bo jutro chcę ruszyć w trasę, a tu nagle nieznana mi kontrolka... Obiecuję po powrocie się przywitać jak należy i przedstawić. A jakbyście gdzieś w trasie spotkali ducato na dwóch osiach z tyłu i z doczepionym motorkiem na zewnątrz - to ja - walcie śmiało, jestem każdemu z was winien duże zimne piwko.
pozdrawiam ciepło - klosiak |
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 79/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2010-07-19, 09:19
|
|
|
klosiak1 napisał/a: | A jakbyście gdzieś w trasie spotkali ducato na dwóch osiach z tyłu i z doczepionym motorkiem na zewnątrz - to ja - walcie śmiało, jestem każdemu z was winien duże zimne piwko.
pozdrawiam ciepło - klosiak |
LOOL - już zbankrutowałeś |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
dziwaczek
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato EuraMobil 625 1995r.
Nazwa załogi: dziwaczki
Pomógł: 17 razy Dołączył: 30 Sie 2010 Piwa: 58/18 Skąd: Osowiec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2010-09-18, 14:47
|
|
|
Czy mi może ktoś powiedzieć co jest z tą kontrolką na której jest "niby podgrzewana szyba" ostatnia po prawej na dole - przecież w kamperku nie ma podgrzewanej szyby? |
_________________ Dziwaczek II oraz Dziwaczek I
 |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 194/150 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2010-09-18, 21:28
|
|
|
dziwaczek napisał/a: | Czy mi może ktoś powiedzieć co jest z tą kontrolką na której jest "niby podgrzewana szyba" ostatnia po prawej na dole - przecież w kamperku nie ma podgrzewanej szyby? |
Przecież do camperków nie montuje się specjalnych tablic rozdzielczych . Są one ze zwykłych samochodów dostawczych w tym wypadku z Ducato.Bez względu na zabudowę są takie same . Chociaż u mnie są podgrzewane tylne szyby bo mam z tyłu drzwi .
PZDR> MILUŚ |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
dziwaczek
Kombatant

|
Wysłany: 2010-09-19, 07:41
|
|
|
Dzięki - tak się spodziewałem ale zapytać nigdy nie zaszkodzi. |
 |
|
|
|
 |
dziwaczek
Kombatant

|
Wysłany: 2010-10-04, 20:56
|
|
|
A może ktoś wie do czego jest ten przełącznik z ikon wynik że dotyczy akumulatorów.
Kontrolka po prawej mruga jak spada napięcie (w instrukcji jest że poniżej 11.6V)
???????
kontrolka.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 91 raz(y) 94,22 KB |
|
 |
|
|
|
 |
Świstak
Kombatant

Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Cze 2009 Piwa: 471/100 Skąd: Legnica
|
Wysłany: 2010-10-04, 22:44
|
|
|
Wybór który z akumulatorów będzie mierzony. 1 to rozruchowy, a II to nadwoziowy. |
_________________ "Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Milka - może ją spotkacie?
 |
|
|
|
 |
WODNIK
weteran

Twój sprzęt: HOBBY 600
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2009 Piwa: 54/223 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2010-10-04, 23:00
|
|
|
Pewnie przełącznik do kontroli stanu akumlatorów. |
_________________ --- B E S K I D N I K ---
Pozdrawiamy Bronia i Janek
 |
|
|
|
 |
NOWKRIS
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: FIAT DUCATO RIVA
Nazwa załogi: KRZYSZTOF IRKA
|
Wysłany: 2010-10-04, 23:55
|
|
|
Mam pytanie do kolegów czy do Fiata Dukato 1,9 d można wstawić silnik 2,5 td{czy się zmiesci na poduszkach na ramie i czy bedzie zgrany ze sprzegłem i skrzynią biegów}Prosze o szybka odpowiedz Krzysztof z pozdrowieniami |
|
|
|
 |
dziwaczek
Kombatant

|
Wysłany: 2010-10-05, 06:44
|
|
|
Świstak napisał/a: | Wybór który z akumulatorów będzie mierzony. 1 to rozruchowy, a II to nadwoziowy. |
Na logikę tak, ale jak przełączam ten pstryczek to nic się nie dzieję. Jak mi ostatnio padł aku. zabudowy to kontrolka mrugała jak przełączyłem "teoretycznie" na ten silnikowy nic się nie stało nie zgasła mimo że przedni aku. był w pełni naładowany.
Nie jest to też przycisk wyboru akumulatora z którego mamy korzystać w zabudowie.
Jedyne mi co przychodzi do głowy to może to jest wybór aku. który ma się ładować? Ale jak pracuje silnik lądują się oba - sprawdzałem miernikiem.
U mnie stan wody i akumulatorów sprawdza się tym przełącznikiem i są do tego kontrolki.
monitoring.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 82 raz(y) 82,24 KB |
|
 |
|
|
|
 |
roger
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Sty 2009 Piwa: 42/38 Skąd: W-wa & Lubuskie
|
Wysłany: 2010-10-05, 12:25
|
|
|
NOWKRIS napisał/a: | Mam pytanie do kolegów czy do Fiata Dukato 1,9 d można wstawić silnik 2,5 td |
Tak
NOWKRIS napisał/a: | czy bedzie zgrany ze sprzegłem i skrzynią biegów}Prosze o szybka odpowiedz Krzysztof z pozdrowieniami |
Nie
PS
Może i nie szybko ale treściwie ..... |
_________________ rkw1968@tlen.pl
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ˙˙˙ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
 |
|
|
|
 |
NOWKRIS
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: FIAT DUCATO RIVA
Nazwa załogi: KRZYSZTOF IRKA
|
Wysłany: 2010-10-05, 22:04
|
|
|
Dzięki Roger, z tego wynika ze chyba silnik 2,5 td musiał by byc kompletny z sprzęgłem i skrzynią biegów,wtedy powinno się zgrac.czy tak? |
|
|
|
 |
roger
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Sty 2009 Piwa: 42/38 Skąd: W-wa & Lubuskie
|
Wysłany: 2010-10-05, 22:11
|
|
|
Tak.....
Do tego kawałek wiązki ...TD ma również inne tarcze hamulcowe i zaciski..... Ale wszystko się da .... Jak chcesz przekładać to najlepiej z "dawcy" pobrać kompletny zespół napędowy .... Prościej tak przekladać z 2,5 niz z 1.9 ...
PS
Nie zapomnij o półosiach od 1.9 nie będą pasowały .... jak półosie to i piasty ...hahaha no troszkę się uzbiera ..... pogadaj z Lordem on robił taki myk w swoim ... |
_________________ rkw1968@tlen.pl
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ˙˙˙ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
 |
|
|
|
 |
|