|
Którędy jechać? campingi dla dzieci! wspólny wyjazd :) |
| Autor |
Wiadomość |
Filip
zaawansowany
Twój sprzęt: Bavaria T73
|
Wysłany: 2011-06-06, 21:37 Którędy jechać? campingi dla dzieci! wspólny wyjazd :)
|
|
|
Witam!
Planuje w połowie lipca wyjazd do Chorwacji. Pytanie do bardziej doświadczonych:
Którędy jechać do Chorwacji?
Ja jechałem pare lat temu przez Słowację, Węgry i Chorwację, ale widzę że część osób jeździ przez Czechy, Austrię i Słowenię. Wydaje mi się, że druga opcja jest trochę droższa ze względu na autostrady. Planuję jazdę w nocy bo mam 2 letnie dziecko i cały dzień raczej nie wytrzyma. Może ktoś analizował podobną sytuację i może doradzić.
i druga sprawa...
Jaki wybrać camping? Myślę raczej o Istrii lub Kvarner, żeby było jak najbliżej i w jedną noc można dojechać.
Bardzo proszę o pomoc.
A może...
ktoś ma też takiego malucha i wybiera się na dwa lub trzy tygodnie poleniuchować.
Amelia ma dwa lata my trochę więcej
Pozdrawiam
Filip |
|
|
|
 |
Załoga G
stary wyga
Twój sprzęt: Trafic Grand Passenger
Nazwa załogi: Załoga"G"
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lis 2010 Piwa: 20/3 Skąd: Lubliniec
|
Wysłany: 2011-06-06, 22:34
|
|
|
Ja jechałem przez dwa ostatnie lata przez czechy, austrie i słowenie
Od chałupek jedziesz praktycznie cały czas autostrada, tylko kawaleczek w austrii jedziesz zwykła ulicą ale za to przez bardzo malownicze winnice i miasteczka. Wieden od zeszłego roku ma obwodnice, jak wjedziesz to caly czas jedziesz jednym pasem kierujac sie na Graz. potem na Maribor i ja jechalem na Zagreb i potem na Split a Ty z Maribor na Lubijane. Troche kosztuje ten przejazd ale za to najszybsza droga i rowna (dziecko bedzie sobie spało).
Winietki można kupić w chałupkach ale trzeba w samym miasteczku troche zjechać z drogi, bo potem jak wjedziesz do czech to juz nie ma gdzie kupić a mieć musisz. |
|
|
|
 |
Filip
zaawansowany
|
Wysłany: 2011-06-07, 21:19
|
|
|
dzięki za odpowiedź
a co z tymi campingami? |
|
|
|
 |
fiba56
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Hymer 2007
Nazwa załogi: fiba56
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Sie 2008 Piwa: 2/22 Skąd: Wodzisław śl.
|
Wysłany: 2011-06-07, 22:20
|
|
|
| w twoim przypadku słowacja,węgry,chorwacja;na gps-sie drogi niepłate,dużo więcej zwiedzisz,kemping znajdziesz i nie zapomnij o idei camperingu;ruszając w trasę już jesteś na urlopie;w podobnym terminie ruszam z wnukiem na południe;może się zdzwonimy |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2011-06-10, 21:00
|
|
|
może tu.... http://www.camperteam.pl/...er=asc&start=15
ja jade za 2 tygodnie tez z 2 letnią córeczką druga 11 ...... z tym że My Słowacja, Węgry, Chorwacja.... planujemy postoje 1-2 dniowe Komarom i gdzies nad Ballatonem właśnie ze względu na malutką...... |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
Filip
zaawansowany
|
Wysłany: 2011-06-10, 21:31
|
|
|
dzięki za odpowiedzi
raczej pojadę przez Czechy, Austrie i Słowenie. Myślę, że wyjadę z Krakowa wieczorem i cała noc w zupełności wystarczy żeby dojechać a dziewczyny będą w tym czasie spać
planuje wyjechać dopiero po 10 lipca wcześniej nie mam urlopu
myślę o campingu koło Ronvij, cały dzień nie da sie nad morzem leżeć a do miasta na spacer i po atrakcje zawsze można sie wybrać np.
http://pl.camping.info/ch...orton-biondi-87
cena nie najgorsza, opinie niezłe, może, może...
pozdrawiam |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

|
Wysłany: 2011-06-10, 21:37
|
|
|
| Filip napisał/a: | | Czechy, Austrie i Słowenie |
co skłoniło Cię do tej trasy ?? |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

|
Wysłany: 2011-06-10, 21:38
|
|
|
a dobra już wiem..... pytanka nie było.... sorki |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2011-06-11, 09:20
|
|
|
| martini44 napisał/a: | może tu.... http://www.camperteam.pl/...er=asc&start=15
ja jade za 2 tygodnie tez z 2 letnią córeczką druga 11 ...... z tym że My Słowacja, Węgry, Chorwacja.... planujemy postoje 1-2 dniowe Komarom i gdzies nad Ballatonem właśnie ze względu na malutką...... | Martin - kiedy to będziesz dokładnie jechał na Chorwacje - Bo ja w Komarom będe 26 - go wieczorem .Jade tam 26 koło południa i spędze tam pare dni. |
|
 |
Endi
Kombatant

Twój sprzęt: LaLunia II / Mobilvetta K-yacht MH 85
Nazwa załogi: PaPi Team
Pomógł: 18 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Piwa: 315/494 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2011-06-11, 10:02
|
|
|
| Filip napisał/a: | | a co z tymi campingami? |
Zaton nie jest na Istrii ale dla dzieci, bardzo go plecam...
http://www.camperteam.pl/...er=asc&start=45 |
_________________ Najpiękniejsze hobby świata ! |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

|
Wysłany: 2011-06-11, 11:07
|
|
|
artanek58, startujemy w nocy z 22/23 czerwca.... a kiedy dojedziemy do Komarom i ile tam bedziemy to niewiem, no bo w końcu nigdzie mi się nie spieszy więc może się zdarzyć że jakieś dobre winko wypijemy razem ...... jak coś to jestem pod telefonem i raczej na bierząco na forum.....
Jak długo jedzie sie do Komarom ?? autostradą ?? i obok niej ?? |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2011-06-11, 12:19
|
|
|
Martini - ja jade zawsze swoją trasą bo jest najkrutsza i jechałem nią już więcej jak 50 razy .Kiedys już pisałem .
Cieszyn- Żilina ,Previdza, Vrable,Dvory nad Żitavou,Hurbanovo, KOMAROM
Ta trasa to 360 km Jest bardziej ciekawa i nie ma na niej zbyt dużego ruchu chodz wolniejsza Ostatnio wyjechałem o 13 tej i byłem na miejscu o 20 tej ale miałem dwie przerwy na kawe i na spacer z psami .No i nie musze kupowac winiet ale to mały szczegół .Po za tym na autobanie ruch jak diabli a jesli sie jedzie w tygodniu to makabra z tymi tirowcami .Zresztą jak kto woli My jezdzimy jak przepisy ruchu drogowego pokazują na znakach |
|
 |
martini44
Kombatant

|
Wysłany: 2011-06-11, 18:34
|
|
|
| artanek58, dziękuje Jureczku.....jak będę w Komarom to dam Ci znać.... a dla dzieci jest tam jakiś basenik ??? |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2011-06-11, 19:02
|
|
|
| martini44 napisał/a: | | artanek58, dziękuje Jureczku.....jak będę w Komarom to dam Ci znać.... a dla dzieci jest tam jakiś basenik ??? | Oczywiscie że jest i to nie jeden >Ja puzniej również zaglądne na pare dni nad Balaton .W tym roku po prostu odpoczywamy - nie bijemy kilometrów .Od wiosny przyszłego roku zaczynamy jezdzic już na poważnie znów w duże trasy takie po dwa lub trzy miesiące . |
|
 |
olcha20
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Brak :( Aktualnie przyczepa
Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Lis 2010 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2011-06-12, 19:36
|
|
|
martini44, Jak wrócisz z wyprawy, to zapraszam na jakiś sześciopak, żebyś opowiedział co i jak, plusy, minusy,.... może się przekonam i we wrześniu, czy końcem sierpnia jednak uderzę w tamte rejony.. |
|
|
|
 |
|
|