przebieg 230 tys. km. to dużo...? |
Autor |
Wiadomość |
nieludzki
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2011-07-15, 02:09 przebieg 230 tys. km. to dużo...?
|
|
|
czy dla Fiata Ducato 1,9 tdi 82KM z 1991r. przebieg 230 tys. km. to dużo (przebieg podobno autentyczny-udokumentowany)... ile mają na licznikach wasze auta w podobnych rocznikach i z czym trzeba się liczyć przy zakupie auta z silnikiem o takim przebiegu- podejrzewam że turbina może prosić się o regeneracje ale czy coś więcej, jakieś nieznane nowicjuszowi "pięty Achillesowe" ?
PS. proszę nie pisać że jestem naiwniakiem bo napisałem że "przebieg udokumentowany"-w coś trzeba wierzyć...
pozdrawiam |
|
|
|
 |
makdrajwer
weteran Artur,Ola,Zosia,Zuzia

Twój sprzęt: Bezdomny
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2011 Piwa: 50/75 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2011-07-15, 19:30
|
|
|
Moje auta moją przebiegi : 340.000 ducato , 315.000 subaru, 260.000 multipla, 240.000 kamper. Możesz mieć auto w super stanie , serwisowane z przebiegiem 400.000 albo zajechanego trupa z 100.000 km. |
_________________ keep calm and dance
 |
|
|
|
 |
nieludzki
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2011-07-15, 20:40
|
|
|
dzięki, czyli jak z pudełkiem czekoladek... nigdy nie wiadomo na co trafisz... jedno jest pewne: jeśli te czekoladki są z dobrej "czekoladowni" to nie ważne jak smakują ważne że będą dobrej jakości... i tego się trzymajmy...
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 274/1281 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-07-15, 20:42
|
|
|
sam sobie odpowiedziales i tego sie trzymaj |
|
|
|
 |
ekosmak.dabrowska
weteran

Twój sprzęt: Ford Transit 94' Rimor
Nazwa załogi: Dziubki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Sty 2009 Piwa: 26/111 Skąd: toruń
|
Wysłany: 2011-07-17, 20:18
|
|
|
nieludzki napisał/a: | PS. proszę nie pisać że jestem naiwniakiem bo napisałem że "przebieg udokumentowany"-w coś trzeba wierzyć...
|
Bez komentarza makdrajwer napisał/a: | Możesz mieć auto w super stanie , serwisowane z przebiegiem 400.000 albo zajechanego trupa z 100.000 km. |
Tak to prawda |
_________________ Jak chcesz rozśmieszyć Pana Boga to opowiedz Mu
o swoich planach |
|
|
|
 |
zbychu91
zaawansowany w imię złotego,euro i dolara

Twój sprzęt: fiat ducato hobby 600
Nazwa załogi: zbyszki
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Sty 2008 Piwa: 5/29 Skąd: olsztyn
|
Wysłany: 2011-07-18, 15:35
|
|
|
nieludzki napisał/a: | (przebieg podobno autentyczny-udokumentowany) |
Kiedyś w komisie oglądając jakieś auto,zapytałem sprzedajacego o przebieg (ten na liczniku widziałem),odpowiedż była taka jak pytanie-,,a ile pan sobie życzy?" |
|
|
|
 |
airgaston
weteran

Twój sprzęt: Daimler Benz S650 i Ducato 2.5D HEKU
Nazwa załogi: misitaki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Piwa: 13/18 Skąd: stolica i okolica
|
Wysłany: 2011-07-18, 16:55
|
|
|
Trzeba wiedzieć od kogo się kupuję. Autko firmowe które ma 10kierowców po 100tyś to złom. Autko prywatne o które właściel dba może mieć i 500tyś i pojeździ drugie tyle.
Nie ma reguły.
Teraz niedawno szukałem Jumpy-ego. Oglądałem w komisach i masakra. Znalazłem niedaleko domu dobry egzemplarz u prywatnego właściciela, który ma go od nowości, ma wszystko zrobione na czas na dobrych cześciach, a nie żeby było taniej. Książka serwisowa od urodzenia, itp. Aż miło było kupować. Nie dyskutowałem co do ceny bo był tego wart. Są jeszcze zadbane autka tylko trzeba poszukac. Są też jeszcze porządni właściciele którzy dbaja o autko jak o członka rodziny a nie przedmiot. |
_________________ pozdrawiam
Jarek
przeciętny inaczej...O święty benzyniarzu który zapodajesz nam przenajświętszą benzynę -zmiłuj się nad nami
 |
|
|
|
 |
andreas p
Kombatant

Twój sprzęt: Bürstner Nexxo t690G
Nazwa załogi: ARKA:
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2008 Piwa: 15/43 Skąd: Bad Driburg
|
Wysłany: 2011-07-18, 17:02
|
|
|
Nie pytaj kolego czy- jesli Ci sie podoba to kupuj. Nikt Ci prawdy nie powie. Wiekszosc kupila kampera za 1000 €, 50 000 km przebiegu ,z pierwszej reki, i pali im 8 l na 100 km. Wiec po co pytac ? |
_________________ Nadszedl czas .
zabawy i wypoczynku
 |
|
|
|
 |
Marcin_75
trochę już popisał

Twój sprzęt: VW T3
Nazwa załogi: Agnieszka i Marcin
|
Wysłany: 2011-07-18, 18:40
|
|
|
Pojedź do serwisu, który dobrze zna tę markę (głównie silnik) i tam spytaj się czego po takim przebiegu się spodziewać. Niektóre silniki mają typowe usterki, które "wychodzą" po określonych przebiegach - często dla właściciela jest to sygnał, że trzeba sprzedawać auto. Czyli np. po 250 tys pada pompa wtryskowa, po 300 pęka głowica, po 150 lecą wtryskiwacze. Jak poznasz ceny tych napraw, to będziesz plus minus wiedział w co się pakujesz. |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2011-07-18, 20:01
|
|
|
andreas p napisał/a: | Nikt Ci prawdy nie powie. |
Andreas, czemu Twoje posty są takie pełne goryczy? Trochę więcej wiary w ludzi, nie każdy jest oszustem i kłamcą. Więcej optymizmu. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2011-07-19, 07:42
|
|
|
janusz, ja właśnie na takiego trafiłem..... wszystko mi powiedział co było robione, co trzeba zrobić..... wszystko sie zgadzało tak patrząc teraz na dzień oględzin i zakupu..... a tak pozatym do dziś jesteśmy dobrymi znajomymi i nawet zdarzyło Nam się razem spedzić czas na kempingu przy piwku...... |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
andreas p
Kombatant

Twój sprzęt: Bürstner Nexxo t690G
Nazwa załogi: ARKA:
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2008 Piwa: 15/43 Skąd: Bad Driburg
|
Wysłany: 2011-07-19, 10:58
|
|
|
janusz napisał/a: | Andreas, czemu Twoje posty są takie pełne goryczy? Trochę więcej wiary w ludzi, nie każdy jest oszustem i kłamcą. Więcej optymizmu. |
Bo czlowiek cale zycie sie uczy , a glupi i tak umiera.
Wiec po co owijac w bawelne, lepiej prosto powiedziec. Mam juz pare latek i zycie w dwoch systemach za soba wiec moge chyba cos powiedziec. Na samochodach tez troszeczke sie znam ,no i oczywiscie troszeczke na kamperowaniu od 1971 roku.( namiot,przyczepka,kamperki) |
_________________ Nadszedl czas .
zabawy i wypoczynku
 |
|
|
|
 |
nieludzki
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2011-07-19, 11:06
|
|
|
wyhamowałem troszkę... czekam na okazję, mam czas... co nagle to pod diable-ponoć przysłowia mądrością narodów...
jeszcze raz dzięki za cenne rady
pozdrawiam |
|
|
|
 |
airgaston
weteran

Twój sprzęt: Daimler Benz S650 i Ducato 2.5D HEKU
Nazwa załogi: misitaki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Piwa: 13/18 Skąd: stolica i okolica
|
Wysłany: 2011-07-19, 18:10
|
|
|
Dokładnie. Oglądaj przebieraj a jak już znajdziesz ideał (tak Ci się będzie zdawało) to poczekaj jeszcze z tydzień ochłoń i wtedy na spokojnie...... |
_________________ pozdrawiam
Jarek
przeciętny inaczej...O święty benzyniarzu który zapodajesz nam przenajświętszą benzynę -zmiłuj się nad nami
 |
|
|
|
 |
|