|
Co to za włącznik "wiatraczek"? |
| Autor |
Wiadomość |
dziwaczek
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato EuraMobil 625 1995r.
Nazwa załogi: dziwaczki
Pomógł: 17 razy Dołączył: 30 Sie 2010 Piwa: 58/18 Skąd: Osowiec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2011-04-10, 18:22 Co to za włącznik "wiatraczek"?
|
|
|
Czy ktoś wie do czego służy ten włącznik? Jest na nim narysowany wiatraczek, bezpiecznik jest dobry, po przełączeniu przełącznik się podświetla ale nic się po za tym nie dzieje? Myślałem że to jest włącznik wyciągu nad kuchnią ale dziś rozebrałem panel sterujący nad kuchnia i wyciągu tam nie ma!!
wiatraczek.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 46 raz(y) 35,4 KB |
|
_________________ Dziwaczek II oraz Dziwaczek I
 |
|
|
|
 |
TomekW
weteran

Twój sprzęt: bezdomny :(
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Mar 2007 Piwa: 29/5 Skąd: Kraków
|
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/168 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2011-04-10, 19:12
|
|
|
dziwaczek, mam taki sam..... działa dopiero jak jest ciepło, niewiem jaka jest temperatura minimalna ale to wiatrak do lodówki pomagający w schładzaniu.....
na radiatorze lodówki powinien być założony czujnik termiczny który załacza wentylator prz ok 50 stopniach..... ja przynajmniej tak mam i działa bo podczas przegladu instalacji gazowej w S-CAMP sprawdzali i to....... |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/86 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2011-04-10, 19:17
|
|
|
U mnie jest taki sam wiatraczek,też byłem zawiedziony jak nie znalazłem wiatraka do wyciągu nad kuchnią Wiatraczek przy lodówce też mam , ale przełącznik jest do niego w innym miejscu -widać ,że dorabiany |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
dziwaczek
Kombatant

|
Wysłany: 2011-04-10, 19:18
|
|
|
dzięki to mi się wyjaśniło. Teraz mi się przypomniało że coś szumiało w zeszłym roku ale nie było za ciepło? Jak się zrobi upał to sprawdzę.
Dzięki. |
 |
|
|
|
 |
dziwaczek
Kombatant

|
Wysłany: 2011-07-10, 17:45
|
|
|
Przełącznik jest fakt. Kontrolka się zapala - fakt. Nic się nie włącza - fakt. Tylko wiatraczka ani czujnika nie znalazłem niestety???
Myślałem, że mi się ten układ złączy w Chorwacji było ciepło dość a tu nic. Wymontowałem kratkę z tyłu - wiatraczka ani czujnika nie zlokalizowałem. Mógłby ktoś wrzucić fotkę gdzie powinien być ten wiatraczek i czujnik? |
 |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

|
Wysłany: 2011-07-10, 18:06
|
|
|
Witaj. Po zdjeciu kratki ja mam na "grzbiecie" radiatorów wiatrak a czujnik między żeberkami.....
Podczas rajzy działał cały czas bo ciągle ciepło było..... |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
dziwaczek
Kombatant

|
Wysłany: 2011-07-10, 18:24
|
|
|
| Widać u mnie jest układ sterujący a wykonawczego brak. Wynika z tego ze będę musiał coś tam zainstalować. Oglądałem rozwiązanie prezesuu chyba je zastosuję. |
 |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

|
Wysłany: 2011-07-10, 18:39
|
|
|
| zastosuj wiatraczki komputerowe bo te sprzedawane na allegro w zestawach są dość głośne.... mój znajomy ma i bardzo narzeka na hałas że działa głośniej niż klima na dachu..... |
|
|
|
 |
dziwaczek
Kombatant

|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|