kupie hymera integralnego |
Autor |
Wiadomość |
silny
Kombatant czlonek KBP
Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Piwa: 51/50 Skąd: PSL z nad Warty
|
Wysłany: 2011-09-20, 09:33 kupie hymera integralnego
|
|
|
mysle o budowie kamperbusa na reno ale co raz wiecej podobaja mi sie hymer integra ok. 90 r. kto ma takiego , gdzie tam zajrzec w slabe punkty .jakies wnioski z exploatacji .moze blisko mnie ktos ma i pozwoli dotknac. z gory dziekuje |
_________________ ----------------------------------------------------------
gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........
--------------------------------------------------------
 |
Ostatnio zmieniony przez silny 2012-01-07, 21:42, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
łoś
Kombatant szary stary łoś
Twój sprzęt: złom hymer eriba 544 87'
Nazwa załogi: łoś
|
Wysłany: 2011-09-20, 16:13
|
|
|
Mam hymera - eriba 544
Są różne wersje. Z drzwiami i bez dla kierowcy. Krótsze i dłuższe i takie ponad 3,5. Do roku 89 toaleta turystyczna, po już kaseta. I nie ma dużo takich w Polsce. Z forum to znam z 5 sztuk.
to tak na początek.
|
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
|
Wysłany: 2011-09-20, 22:35
|
|
|
czy to prawda ze integralem zupelnie inaczej sie "czuje" jazde niz ze zwykla kabina. milo takim kredensowatym przodem sie jezdzi? pewnie duzo miejsca czy cos jeszcze |
gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........
 |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/84 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2011-09-20, 23:02
|
|
|
Oczywiście ,te roczniki lubią podwiewać powietrzem z pod przedniej deski w najmniej oczekiwanych miejscach. Czasami jest uczucie ,że zabudowa żyje swoim życiem,a podwozie swoim.A po za tym sympatyczne toczydełka i na pewno wiele osób je chwali. Ja niestety miałem okazję jechać tylko najnowszym Hymerem i miałem uczucie jak bym podróżował wanną na miękkim zawieszeniu. Ale to była nówka sztuka i pokonywałem tylko Krakowskie korki |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
MAWI
Kombatant

Twój sprzęt: Carthago E-line L55 Yachting
Pomógł: 17 razy Dołączył: 19 Sty 2010 Piwa: 100/17 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2011-09-21, 09:37
|
|
|
Miałem kilka hymerów.Powiem tak'' każda pliszka swój ogonek chwali,,ale coś w tym jest w integrze ,nie ważne jakiej marki czuć przestrzeń.Podczas jazdy niesamowita panorama.to nie kabina od dostawczaka.Ale każdy ma prawo mieć swoje zdanie |
_________________ Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy.
MARZENKA i WIESIEK |
|
|
|
 |
TomekW
weteran

Twój sprzęt: bezdomny :(
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Mar 2007 Piwa: 29/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2011-09-21, 15:08
|
|
|
WINNICZKI napisał/a: | (...) te roczniki lubią podwiewać powietrzem z pod przedniej deski w najmniej oczekiwanych miejscach. Czasami jest uczucie ,że zabudowa żyje swoim życiem,a podwozie swoim (....) |
Nie ma tragedii. Kabina naszego sprzętu to kompletny ryjek "kaczki" z obciętymi przednimi słupkami. Pod zabudową są nawet błotniki z emblematami "307D"! Góra jest wystarczająco uszczelniona, nic po nogach nie wieje (chyba że źle założę maskę silnika). A z odgłosów zabudowy odnotowuję tylko "oddychającą" blachę na dachu kabiny kierowcy.
Ale może młodsze roczniki są bardziej problematyczne?
WINNICZKI napisał/a: | miałem uczucie jak bym podróżował wanną na miękkim zawieszeniu. Ale to była nówka sztuka i pokonywałem tylko Krakowskie korki |
W takim razie przez z górą 30 lat nic się w Hymerze nie zmieniło |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 278/1296 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-09-21, 15:44
|
|
|
Ja w swoim nie nazekam na braki miejscowe w "kabinie kierowcy" mam przed soba panorame trasy czuje sie ja w pierwszym rzedzie kinowym szyba jest tak duza i plaska a i boczne okna sa duze tak ze wszystko widac doskonale. |
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
|
Wysłany: 2011-09-21, 23:21
|
|
|
usiadlem sobie spokojnie w masterze i dumam czy jest klimat i wydumalem ze nie ma .kupie raczej integrala ale daje sobie czas na przemyslenia .w srodku czuje ze to to , jednak szkoda ze takie drogie w stosunku do rocznika . pytanko do wtajemniczonych - czy wersje do 3,5 t mozna spotkac z 2 stolikami tzn. za kierowca i gdzies z tylu . |
 |
|
|
|
 |
TomekW
weteran

Twój sprzęt: bezdomny :(
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Mar 2007 Piwa: 29/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2011-09-21, 23:55
|
|
|
Tak, niektóre starsze Hymery 650 (jak nasz) i trochę młodsze, też na podwoziu Mercedesa T1, miały dwa stoliki: jeden za kierowcą (2+2 naprzeciwko siebie)i drugi z samego tyłu (w układzie podkowy). |
|
|
|
 |
Skorpion

|
Wysłany: 2011-09-22, 07:21
|
|
|
Choc ja mam FFB to tez mam uklad z dwoma stolikami jeden jest za kierowca z 4 miejscami do siedzenia i zarazem jest to lozko i w tylnej czesci uklad siedzen w podkowe ze stolikiemi rowniez po zlozeniu powstaje duze lozko do zabaw |
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
|
Wysłany: 2011-09-23, 06:55
|
|
|
a czy te sprzety maja te sama konstrykcje co przyczepy . jesli tak to z wilgocia tez roznie moze byc . w koncu jesli kupie to z poczatku lat 90. mam przyczepe knaus od 1 wlasciciela ,jak nowa a w okolicy zbiornika wody musialem zadzialac bo sie zaczynalo.mial ktos doswiadczenia w tym temacie z hymerem . aha a to spanko nad glowa to praktyczne? |
 |
|
|
|
 |
Skorpion

|
Wysłany: 2011-09-23, 07:14
|
|
|
Wszystkie samochody kempingowe maja podobna konstrukcje jak przyczepy kempingowe jedne maja drewniana a inne metalowa jezeli chodzi o spanie opuszczane to niczym sie nie wyrozna od normalnego spania |
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
|
Wysłany: 2011-09-25, 20:46
|
|
|
przegladam mobile ibeje i inne takie i powiem wam ze groza wieje od tych cen .10 tysi i to ojro za 91- 92 rok . w ukladzie wnetrza ktory mi pasuje moge brac pod uwage tylko 6 metrowce a tych z dmc 3500 to troche mniej jest wystawionych . kiedy kupowac kampera , na zime? , wczesna wiosna ?, bo pozniej to nie ma sensu |
 |
|
|
|
 |
dziwaczek
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato EuraMobil 625 1995r.
Nazwa załogi: dziwaczki
Pomógł: 17 razy Dołączył: 30 Sie 2010 Piwa: 58/18 Skąd: Osowiec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2011-09-25, 21:10
|
|
|
gazownik123 napisał/a: | bo pozniej to nie ma sensu |
A niby czemu? Kupujesz na jeden sezon? |
_________________ Dziwaczek II oraz Dziwaczek I
 |
|
|
|
 |
łoś
Kombatant szary stary łoś
Twój sprzęt: złom hymer eriba 544 87'
Nazwa załogi: łoś
|
Wysłany: 2011-09-25, 23:35
|
|
|
chyba chce kupic hymera integra
Kolego, co jest, wybór należy do Ciebie. Nikt Ci nie wybierze okazji. Więcej powiem, bo narzeczoną łatwiej znaleźć -porządną narzeczoną. A porządnego campera. Jak by co to trudniejszy rozwód z camperem |
|
|
|
 |
|