Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2012-08-09, 16:58
Wygrzanie kości na Słowacji???
Autor Wiadomość
pagand 
weteran

Twój sprzęt: Hymer BC 584
Piwa: 22/6
Wysłany: 2012-04-13, 21:21   Wygrzanie kości na Słowacji???

Pomyślałem sobie, że po trudach maratonu krakowskiego jaki zamierzam pokonać 22 kwietnia warto byłoby zregenerować organizm (uzupełniając oczywiście mikroelementy za pomocą słowackiego piwa) w basenach termalnych Słowacji. Oczywiście doskonałym terminem jest długi weekend majowy...

Zamierzamy wystartować 1 lub 2 maja z okolic Jasła (podkarpackie). Tak wstępnie pomyślałem o basenach w Kremnicy (http://www.kupaliskokremnica.sk) i spędzić tam może ze 2 - 3 noce.

Jeżeli miałby ktoś jakieś sugestie, bądź doświadczenia to będę bardzo wdzięczny.

A już tym bardziej byłoby mi (nam) miło gdyby ktoś miał ochotę do nas dołączyć.

Pozdrawiamy serdecznie z Wrocławia.
Postaw piwo autorowi tego posta

WINNICZKI 
Kombatant

Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Piwa: 76/84
Wysłany: 2012-04-13, 21:32   

Większość jedzie do Berekfurdo,część pozostaje w Bogacs,podobno wino zdrowsze,a kempingi z termalami tańsze.A odległość niewiele większa. :bigok

pagand 
weteran

Wysłany: 2012-04-13, 21:47   

A to zaraz będę sprawdzał... dzięki za podpowiedź...

tomek_lodz 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Dethletts Fiat Ducato 2,5 TD INTERGA
Piwa: 4/3
Wysłany: 2012-04-13, 22:24   

Ja sie skłaniam na wyjazd na Węgry chcemy wyjechać 30 wieczorem gdzieś sie przespać i pojechać do berka ;-) możemy jechać cześć trasy razem zamierzamy przekroczyć granice w Barwinku a wiec trasa przebiega przez Jasło ;-)

krzysioz 
weteran

Twój sprzęt: Zefirek
Piwa: 71/69
Wysłany: 2012-04-14, 04:26   

Co do slowackiego piwa to pozostaly juz chyba tylko mikroelementy bo ze smaku je jakis czas temu skutecznie wyprano. Takie marki jak Smadny Mnich czy Svares sa juz tylko ciniem smych siebie. Oczywiscie zostal jeszcze sztandarowy Bazant .... . Jak oni mogli cos takiego zrobic i wykonczyc wlasne piwa. Rzeczywiscie zostaje tylko wegierskie winiunio. Jakbys przemierzal Wegry na zachod przy powrocie na Dolny Slask to pewnie zastaniesz tez kogos w Buku. :spoko

kamyk59 
doświadczony pisarz

Nazwa załogi: Basia i Mariusz
Piwa: 1/6
Wysłany: 2012-04-14, 06:55   

pagand napisał/a:
(http://www.kupaliskokremnica.sk)

"Spustenie prevádzky koniec mája 2012" czyli chyba czynne od końca kwietnia - bo u nich maj to kwiecień :) ,ale lepiej wyślij maila z zapytaniem.
W tamtej okolicy masz Turčianske Teplice.

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy
Piwa: 357/408
Wysłany: 2012-04-14, 10:52   

Pagand,na basenach w Slowacji troche sie znamy,Kremnica dopiero czerwiec,troche z tego Jasla na baseny slowackie jest nie po drodze,bo fajne baseny sa przy granicy wegierskiej ale w zachodniej czesci.Slowacja ma to przebicie ze rozmawiasz z nimi dogadujac sie troche z serbskiego ktory znasz.Przy granicy wegierskiej slowacy san zupelnie fajni nie tak jak przy granicy polskiej no i maja przysepne ceny na basenach,rowniez przyjezdzaja tam wegrzy.Wg.nas najlepsza jest Dunajska Strieda,calodzienny 5 e,baseny po remoncie,w srodku rano mozna sobie bezplatnie zajac lezaki,dostajesz pasek na reke,jak poprosisz to mozna wyjsc na zewnatrz do campera.Ty bedac z dziecmi masz camping ale wg nas drogi z wejsciem na basen.My spimy na parkingu pod basenami.Na wprost basenow za parkingiem sa prywatne cempingi za 5e.Teren duzy,dzieci moga jezdzic na rowerach;www.thermalpark.sk,niedalego jest ogromna zapora w Gabcikowie,wycieczka dla dzieci.jest jeszcze Wielky Mediar,ale drozszy i nie wiem czy jest camping.Natomiast polecam Ci VRBOV termal park przy granicy polskiej od Jurgowa 40 km.Baen z najlepsza woda siarkowa,ale wstep dospieli/dorosly/caly dzien11e.www.termalnekupalisko.com,,,pozdrawiam Barbara Muzukmozesz zadzwonic 508589217

pagand 
weteran

Wysłany: 2012-04-15, 11:19   

Basiu bardzo dziękuję za wszystkie namiary... Dunajska Strieda robi bardzo miłe wrażenie...

Zapewne jadąc z okolic Jasła pojadę przez Kremnicę - zobaczę jak to wszystko wygląda i nawet jak będzie zamknięte to będę miał już namiary na jakiś letni wyjazd. A jakby było otwarte to jeden dzień i noc pewnie tam spędzimy.
Dalej pojedziemy właśnie do Dunajskiej Striedy.

Jeszcze raz bardzo dziękuję.

elaola 
zaawansowany

Twój sprzęt: przyczepa
Piwa: 2/1
Wysłany: 2012-04-15, 12:06   

pagand my prawdopodobnie też będziemy w Dunajskiej Stredzie,

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy
Piwa: 357/408
Wysłany: 2012-04-15, 16:02   

Kremnica z drogi chyba 65 w miescie skrec na mostek kolo wysokich blokow w prawo,jest stadion sportowy ale chyba zza plotu nic nie zobaczysz.Do kempingu wjazd dalej droga za stacja benzynowa tez w prawo,zobaczysz tylko domki kampingowe,jest ich 26,a camping 5e,nowe lazienki i kuchnia,bardo przytulnie,no i bramka na baseny.Sa tam 2 baseny 50 m,no i maly cieply kryty basen,otwarcie trzeba sprawdzc w internecie,bo tam sa gory i wiosna pozno.Koniecznie kto jest w Dunajskiej Srodzie wycziczga nad zapore w Gabcikowie.Fajne sa rowniez baseny w Szturowie/nie wiem czy caloroczne/przejazd odbudowanym mostem do pieknej katerdy w Esztergomie ,gdzie jest fajny plac jarzynowy,rzodkiewki beda wielkosci pomidorow,no i kwitnace fioletowe kiscie kwiatow WISTERII.My jedziemy 26 kwiecien ale przez Czechy do Toscani,pozdrawiam Barbara

pagand 
weteran

Wysłany: 2012-04-15, 16:33   

elaola napisał/a:
pagand my prawdopodobnie też będziemy w Dunajskiej Stredzie,

Oooo... fajnie... a w jakim terminie będziecie? Może faktycznie uda się spotkać...o ile zniesiecie rozwydrzonych dwóch chłopaków (2 i 6 lat) :szeroki_usmiech

elaola 
zaawansowany

Wysłany: 2012-04-15, 17:25   

pagand nie takie rzeczy już znosiliśmy :wyszczerzony: Jedziemy 28 kwietnia i zostajemy do 6 maja / to tak na 99% / Jeśli nam się nie spodoba to jedziemy do węgierskiego Komarom.

pagand 
weteran

Wysłany: 2012-04-15, 17:47   

Ja myślałem przyjechać 2 lub 3 maja i też zwinąć się 6-tego. Wyszło by 3 lub 4 noce. Rozumiem, że zamierzać zatrzymać się na kempingu. Jeżeli tak to my wjeżdżając na teren kempingu będziemy szukali wrocławskich rejestracji.

elaola 
zaawansowany

Wysłany: 2012-04-15, 18:13   

Tak zdecydowanie kemping. Byłoby miło :ok

zbychu 
weteran

Twój sprzęt: Arca M699GLT Fiat
Piwa: 19/9
Wysłany: 2012-04-16, 12:09   

Pagand , ja proponuję Ci baseny w Podhajskiej , jest tu niesamowita słona woda jak nigdzie takiej nie ma , zupełnie nowe baseny , dużo atrakcji , jestem od wczoraj i zostaje na 2 dni , parking o tej porze free , wstęp na baseny 3 godz. 11eu. ale warto . Jakbyś miał jakieś pytania to pisz.Zbyszek

Odpowiedz do tematu