|
|
Bagażnik na rowery w/g MILUS |
Autor |
Wiadomość |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 193/150 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2012-03-22, 19:02 Wzmocnienie bagażnika rowerowego
|
|
|
W trakcie naszych wypraw kamperowych staramy się jak najczęściej zabierać ze soba rowerki .Mam na tylnych ;jednych drzwiach zamontowany orginalny Fiammowski bagażnik rowerowy .Do samego bagażnika nic nie mam .Bagażnik jak bagażnik ale......jego mocowanie Otóz zamontowany jest jak napisałem na jednym skrzydle drzwi ......efekt tego jest taki że przy trzech rowerach na bagażniku drzwi są tak obciązone ,że po otwarciu nie można ich ponownie zatrzasnąć Po za tym rowery zwisają/ i to znacznie / na jedną stronę w dół.
Dumałem .....dumałem i...... wydumałem.....
Do wystającej części bagażnika dokręciłem poziomo rurkę namiotową a do niej "zawias" zrobiony z obudowy kółka szuflady łóżka /2 zł Castorama / To samo zrobiłem na tylnych drzwiach mojego kampka To wszystko połączyłem złączonymi ze sobą rurkami namiotowymi .Rurki są zamontowane na stałe do bagażnika a na śrubie z nakrętką motylkową do drzwi .W razie potrzeby mogę odkręcić dolną śrubę zabezpieczającą rurkę podpierającą i otworzyć drzwi
bagażnik 004.jpg Górne mocowanie podpory bagażnika |
 |
Plik ściągnięto 108 raz(y) 237,56 KB |
bagażnik 001.jpg Dolne mocowanie podpory bagażnika |
 |
Plik ściągnięto 91 raz(y) 185,02 KB |
bagażnik 003.jpg Wzmocniony bagażnik rowerowy |
 |
Plik ściągnięto 103 raz(y) 236,9 KB |
bagażnik 002.jpg Wzmocnienie bagażnika rowerowego |
 |
Plik ściągnięto 100 raz(y) 222,6 KB |
|
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|