Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2020-01-28, 14:08
Motor Show i My.
Autor Wiadomość
Tadeusz 
Administrator
CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Piwa: 1600/2330
Wysłany: 2013-01-18, 19:32   Motor Show i My.

Moi drodzy, rozmawiamy z organizatorami Motor Show o tegorocznym zlocie. Planujemy zorganizować zlot karawaningowy przy Motor Show wspólnie z Polskim Caravaningiem.
Wkrótce podamy wszystkie szczegóły.

Teraz jednak proszę o napisanie kilku słów o Waszych wrażeniach z poprzednich targów i naszego zlotu.

Wasze zdanie będzie umieszczone na stronie Motor Show:

http://www.motorshow.pl/p..._caravaningowy/

Wystarczy jeśli napiszecie o swych wrażeniach w formie postów poniżej. :)

Dziękuję. :spoko

Qcyk 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Elnagh Baron 73G
Nazwa załogi: Qcyki
Piwa: 8/10
Wysłany: 2013-01-19, 09:19   

Chetnie poczytam bo też mam zamiar się wybrać .

Świstak 
Kombatant

Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki
Piwa: 472/100
Wysłany: 2013-01-19, 11:25   

Tadziu, co tu pisać... Impreza była bardzo udana i mam nadzieję w tym roku również w niej uczestniczyć. Finansowo wychodzi dużo korzystniej niż wyjazd osobówką, atrakcji nie związanych z targami również sporo i to w zasięgu spacerku, dojazd bezproblemowy, zasilanie bezawaryjne, teren chroniony, możliwości nawiązania nowych kontaktów ogromne....

Mam nadzieję że te zloty staną się stałą pozycją w naszym kalendarzu.

Milka - może ją spotkacie?
Postaw piwo autorowi tego posta

BiG Team 
Kombatant

Nazwa załogi: Beata I Grzegorz
Piwa: 53/40
Wysłany: 2013-01-19, 13:08   

Atrakcji na targach i w mieście ogrom, miejsce postoju było super, towarzystwo jeszcze lepsze. Wyjazd na targi wpisany do kalendarza :spoko

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Piwa: 566/755
Wysłany: 2013-01-19, 13:16   

Arek ... piszesz trochę slogany , jak po każdym zlocie kiedy to kury pieją z zachwytu na forum a II obieg szumi bo zawsze coś tam się zadzieje ...

Nie o to , jak mniemam , chodzi organizatorowi by wysłuchać pochwał i tylko pochwał ...

Jak dla mnie to byłoby super gdyby :

1 . była dookoła trawa i trochę wody ... wiem , że nie do zrealizowania , więc to tak dla jaj .

2. ochrona ... i tu bym się skupił na sprawie bezpieczeństwa . Jednemu z kolegów źli ludzie rąbnęli laptopa , z kampera , w środku dnia na bezczelnego . Oczywiście pewnie jakiś współudział w tym miał bo przecież nie gapił się cały czas na otwarte drzwi kampera . Złodziej miał farta , że zwiał bo zostałby przykładnie rozszarpany na oczach zwiedzających , piracka flaga na maszcie do czegoś zobowiązuje przecież ....

Co potem ... mecyje ze zgłoszeniem wydarzenia Policji trwały GODZINAMI , łącznie z tym , że brak ludzi , ludzie w terenie , jak wróca to się może zajmą sprawą , przyjdźcie później albo najlepiej wcale i nie zawracajcie doooopy takim czymś . Od morderstwa dopiero tempo jest właściwe ...

Pewnie organizatorzy mają jakiś wpływ na sprawnosc działania policji na swoim terenie .

3.Następna sprawa to młodzi ochroniarze spacerujący między kamperami , oczywiście bardzo mili , sympatyczne dziewczyny i bliźniacy od których w oczach się dwoiło i nie było wiadomo czy już starczy toastów czy jeszcze nie ...
Wiadomą sprawą jest to , że wśród kamperów spacerują i zwiedzający targi , wśród nich i następni złodzieje , którzy na beszczelnego wchodzili do kamperów a jeśli w środku zobaczyli domownika to głupa palili , że to pomyłka i wycofywali się w pokłonach .....
Pamiętajć chyba należy , że oni już wiedzą , że w 2014 przyjadą weseli kamperowcy ponownie ... wiedzą już czego można się spodziewać w kamperach i będą się starać to wykorzystać ... przy takim zabezpieczeniu ( dziewczyny i bliźniacy w mundurkach "securit" 2 osoby na cały zlot ) nie maja szans na odpowiednie penetrowanie terenu .

Moim zdaniem powinny być dwa miejsca wiejśc na teren zlotu i każdy z gości powinien dostawać coś w rodzaju identyfikatora by nawet tylko zwiedzać i oglądać miasteczko zlotowe . Wejścia powinny byc monitorowane tak jak i cały obóz z góry . Informacja o takich środkach powinna byc widoczna i zwyczajnie działać prewencyjnie .
Chyba , że tym razem zwiedzający nie będą mieli wstępu miedzy kampery w co nie wierzę ....

4 .Następna sprawa to śmierdząca sprawa .... na terenie zlotu zwyczajnie nie ma punktu pozbywania się zawartości kota .... przykro mi ale przy tak wielkiej imprezie gdzie stają kampery taki punkt to oczywista oczywistość ... są sposoby ... postawić toytoyki tylko po to i już sporo kotów znajdzie się tam gdzie powinno a nie spacerki po ubikacjach w holu głównym lub na halach targowych ... o to prosze w imieniu swoim i pewnie wielu uczestników ...

Reszta była super choć dalej bez trawki (zielonej) i kawałka wody ( nie z kranu ) :lol:
Ostatnio zmieniony przez CORONAVIRUS 2013-01-20, 16:36, w całości zmieniany 2 razy  

Wyświetl szczegóły
Fux 
Kombatant

Piwa: 29/96
Wysłany: 2013-01-19, 13:41   

Myślę, że założenie np. takich barierek

i bramka wejściowa z kartą dostępu rozwiązałaby częściowo sprawę...

brams 
Kombatant

Twój sprzęt: DajLaika Kreos 5010
Piwa: 172/171
Wysłany: 2013-01-19, 13:52   

Myślę, że z uwagi na spory udział procentów nie wskazane byłoby publikowanie moich wspomnień :mrgreen:

No, tak daleko to jeszcze na jakikolwiek zlot nie miałem.
Całe 5,5km od domu, okazja nie byle jaka, bo XXI Zlot CamperTeam przy Motor Show, miejsce:MTP Poznań.

Byłem tam już niejeden raz, ale jakoś nigdy dotąd nie spałem. W zacisznym otoczeniu hal targowych ustawiłem kampera pośród innych załóg. Utworzyliśmy w ten sposób kamperowe "miasteczko w mieście "wzbudzając przez kolejne dni zachwyt i zazdrość odwiedzających targi. Piątkowy dzień , wieczór i tak - w moim przypadku - około ćwierć nocy minął na serdecznym potwierdzaniu przyjaźni z już znanymi osobiście używkowiczami forum, jak i brataniu się z nowymi, absolutnie sympatycznymi maniakami tej wygodnej formy wędrowania.
Sobota to wreszcie czas na wybranie sobie wymarzonej fury. Najpierw sportowej (wybrałem czerwone ferrari), a następnie rozpocząłem poszukiwania kampera z garażem zdolnym pomieścić zaklepane (lewą dłonią, 2 razy) ferrari.

Niestety, wieczorem okazało się, że z 6 wytypowanych liczb ledwie jedna była trafna.

Cóż...trzeba dalej klepać tę biedę... Dobrze, że nie wpłaciłem zaliczki.
W przerwie między odwiedzaniem kolejnych hal wystawienniczych mieliśmy kilka wizyt zaprzyjaźnionych załóg w naszym mobilnym salonie, po których dramatycznie spadła mi percepcja ruchowo-słowna, i mogłem się w cudowny sposób przekonać, jak bardzo o(t)rzeźwiające jest zdrzemnięcie się we własnej alkowie.
Ostatni dzień zlotowo-targowy, czyli niedziela, upłynął na kolejnym oglądaniu wcześniej upatrzonych aut wraz z liczeniem po ilu latach - jako używane - będzie dostępne dla portfela i wymianie - tym razem pożegnalnych - uścisków typu "misiaczek".

Świstak 
Kombatant

Wysłany: 2013-01-20, 12:29   

Adaś, to w 2013 na targi się nie wybierasz???

Tak na poważnie - masz sporo racji. Brakowało kilku rzeczy, ale trudno oczekiwać że wszystko będzie zrealizowane ja na prywatnym kempingu. Jadąc na taki zlot mamy przecież świadomość że będziemy tam stanowić pewną atrakcję turystyczną, ale na szczęście nie taką jak wyczyny orangutana opisane w książce "Forrest Gump". Mamy zasłony i ich używamy aby nasze wyczyny będące głównym powodem reinkarnacji (patrz stopka bramsa) nie stanowiły atrakcji dla osób postronnych. Podobnie jest z zamkami w drzwiach - trzeba ich używać... Zdarzenie z laptopem jest wyjątkowo przykre, ale nie da się ustawić policjanta czy ochroniarza przy każdym kamperku. Płotki, siatki i przepustki będą dobrą ochroną przed zwiedzającymi, ale czy uchronią nas przed złoczyńcami? Wątpię.
Sprawa ToiToi... Zaiste śmierdząca to sprawa, ale gdzie je ustawić? Przed Twoim kamperkiem czy przed moim? A może przed wejściem głównym na targi??? Wierzę gorąco że przygotowując odpowiedni biznesplan uda się odpowiednio wcześnie pójść z kasetą do ubikacji i zapewnić odpowiednią ilość miejsca do lokowania kapitału. Hale są zamykane na noc z powodów bezpieczeństwa na którym nam wszystkim bardzo zależy, ale może znajdą się gdzieś tajne drzwi prowadzące wyłącznie do przybytku radości i otwarte non-stop. W każdym razie ToiToi pod samym nosem.... Musiałbym się chyba jeszcze bardziej znieczulić. A po wizycie u Mawi & CO. to chyba już nie jest technicznie możliwe.... Przynajmniej w ubiegłym roku nie było....
Co do ochroniarzy - zgadzam się całkowicie. Powinny być same dziewczyny! Od facetów to aż się w oczach dwoiło! Tylko kto je wtedy ochroni przed kamperowcami, zwłaszcza tymi którzy przyjechali bez żon :aniolek A policja... Jak dla mnie będzie super jeśli nie będzie potrzeby ich wzywać. No chyba że w godzinach pozasłużbowych i z własnymi kamperami!

Ogólnie sądzę że nasz zlot to dla organizatorów jedynie wielki kłopot i musimy się oswoić z myślą że jesteśmy tam jedynie piątym kołem u wozu. Niech organizator targów odpowiada za targi, a my za zlot... Dlatego ewentualny ToiToi powinien być ukryty między naszymi autami. Tylko kto wtedy będzie chciał z niego korzystać??? Idealnym rozwiązaniem byłaby beczka 1000 litrów (choćby wojskowa przyczepa - cysterna) przyciągana po godzinach zwiedzania a zabierana przed przybyciem pierwszych zwiedzających. Tylko kto ją kupi? Kto zabierze do domu aby opróżnić, umyć i opłacić??? Choć z drugiej strony - kiedyś widziałem naklejkę na samochodzie: "Po co się żenić? Leasing jest lepszy!"

http://allegro.pl/zbiorni...2950411175.html

.

Wyświetl szczegóły
CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2013-01-20, 12:50   

a kto napisał , że się nie wybieram ??? nic o tym nie wiem ...

Arek ... ja napisałem co wg. mnie powinno się zmienić ... oczywiście mogę się mylić i oczywiście mogę nie mieć racji ...

Niestety nie zgodze się z Twoim tokiem myślenia odnośnie tego , że jeśli nasz zlot jest kłopotem dla organizatorów to powinniśmy zgadzać się na wszystko i ... wywalać kota gdzie popadnie lub paradować z nim między wystawcami albo dopraszać się policji by przyjęła zgłoszenie o kradzieży co jest ich obowiązkiem za który płacimy ... nie jesteśmy na Białorusi a Targi Poznańskie nie są pipidówką tylko czymś reprezentacyjnym w skali kraju ...
Toytoy może podjechać o jakiejś godzinie i zebrać fanty ... wszystko kwestią organizacji ...

Zgodzę się co do Twojej oceny imprezy u Wiesia .... galaktyki się goniły , że aż ciarki na plecach ...

aaaaaaaa i najważniejsze ... chyba tym razem faktycznie bez żony ... na betonie kwiatki nie rosną :-/

Świstak 
Kombatant

Wysłany: 2013-01-20, 12:52   

No name napisał/a:
Pamiętajć chyba należy , że oni już wiedzą , że w 2014....
:haha:

W pozostałych kwestiach teraz się zgadzam.... Bo paradowanie z kotem między zwiedzającymi jakoś nie przyszło mi do głowy. Choć z drugiej strony zawsze to jakaś reklama chemii do kibelka i szczelnej kasety. Można by z nieszczelną pójść na stanowisko producenta i domagać się wymiany. Sądzę że ulegli by dość szybko.

Ostatnio zmieniony przez Świstak 2013-01-20, 12:59, w całości zmieniany 1 raz  

MAWI 
Kombatant

Twój sprzęt: Carthago E-line L55 Yachting
Piwa: 100/17
Wysłany: 2013-01-20, 12:57   

No name napisał/a:
Zgodzę się co do Twojej oceny imprezy u Wiesia .... galaktyki się goniły , że aż ciarki na plecach ...

W tym roku powtórka z rozrywki :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech Zapraszamy :bigok

Świstak 
Kombatant

Wysłany: 2013-01-20, 13:00   

Oj.... A hepatil masz??? Bo mi do tej pory wątroba się nie zregenerowała...

MAWI 
Kombatant

Twój sprzęt: Carthago E-line L55 Yachting
Piwa: 100/17
Wysłany: 2013-01-20, 14:18   

Może być i hepatil ,byle dobrze popity :pifko :pifko2

wbobowski 
Kombatant
moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Piwa: 354/135
Wysłany: 2013-01-20, 14:31   

Tadeusz w pierwszym poście prosił o opinie, które mogły by się znaleźć na stronie web Targów. A Ty No name zrobiłeś z tego gówniany problem, akurat nadający się na stronę Targów :gwm :gwm :gwm
Przyjeżdżamy na 3 dni, mamy do dyspozycji toalety targowe, więc żadnych problemów nie ma. A kampery trzeba zamykać jak zawsze i wszędzie i tyle.
Ale jak ktoś ma w naturze szukanie samych problemów, to zawsze je znajdzie. Tylko po co :box2 :box2 :box2 :gwm :gwm :gwm

Nasze kamperki

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2013-01-20, 15:13   

wbobowski.... zapomniałem życzyć Ci wszystkiego najlepszego w 2013 roku co teraz czynię , mam nadzieję , że się nie obrazisz .

Arek...faktycznie poleciałem o rok do przodu ... jakoś tak 13 chciałbym podświadomie przeskoczyć .

co do targów i treści na stronie głównej (reklamowej) ...mam nadzieję , że odpowiedni ludzie wstawiają tam to co ładne a nie wszystko co pojawi się w tym temacie a tego chyba ktos się obawia .... chyba na wyrost :lol:

Włodek ...ja doskonale zrozumiałem to co napisał Tadeusz w pierwszym poście a napisał tak:

Teraz jednak proszę o napisanie kilku słów o Waszych wrażeniach z poprzednich targów i naszego zlotu.

Proszę przeczytaj jeszcze raz , zastanów się i pouczaj ... i tak na marginesie to przestań się znowu mnie czepiać ...ciągle szukasz okazji i kolejny raz kulą w płot ... to nie jest ani miłe ani budujące . Ja Ciebie nigdzie nie zaczepiam jak zdążyłeś może zauważyć ...
:spoko :spoko :spoko :spoko

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi