Twój sprzęt: Laika Ecovip 309 Pomógł: 4 razy Dołączył: 29 Lip 2007 Piwa: 131/205 Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2013-01-29, 00:08
Adasiu, stawiam Ci piwko za pomysł wstawiania krótkich filmików z Waszych wojaży! Ich zaletą jest to, że właśnie są krótkie i nie są w stanie znużyć (znudzić) oglądających.
Ja nakręciłem i zmontowałem kilka filmów z naszych podróży (Niemcy, Włochy, Francja, Hiszpania), ale są za długie na forum. Np ostatnio, z nakręconego 5-godzinnego materiału z naszej podróży do Hiszpanii, zrobiłem 50-minutowy film. Dla nas, naszej rodziny i przyjaciół jest O.K., ale na forum o wiele za długi! No, chyba żeby podzielić go na krótsze filmiki...
_________________ Nie wystarczy dużo wiedzieć, żeby być mądrym!
Heraklit
Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
Wysłany: 2013-01-29, 11:40
Dziękuję Andrzeju ... cholernie trudno wybrać z 5h 50 minut ... zawsze pozostaje niedosyt ... tylko co dalej ? Zapraszać gości na seans 50 minut to też dla nich może być kiszka ...a dla Ciebie mordęga , oglądać setny raz to samo .... Takie klipy po parę minut mają zalety ...to fakt . Moja rodzinka , rozproszona po świecie jest zachwycona bo w końcu mają jakiś wgląd w życie swojej dalszej lub bliższej ale zawsze rodziny ... i tylko po dzieciach widać jak ten czas zap..... " Kawałki" z 2012 to już zupełnie inne osoby
W Twoim filmiku jest w pierwszej części widoczny taki jakby parking podziemny dla kamperów ... Możesz napisać co to takiego i czy może jest gdzieś w Monaco ??
Twój sprzęt: Laika Ecovip 309 Pomógł: 4 razy Dołączył: 29 Lip 2007 Piwa: 131/205 Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2013-02-02, 14:58
Jest to praktycznie jedyne miejsce, gdzie można zaparkować w Monte Carlo kamperem. Niestety nawigacja nie doprowadziła mnie do niego i musiałem popytać miejscowych. A poza wszystkim, nawet gdy są wolne miejsca, wyświetla się przed nim napis: "wolnych miejsc brak" i trzeba wtedy ładnie poprosić...
_________________ Nie wystarczy dużo wiedzieć, żeby być mądrym!
Heraklit
Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
Wysłany: 2013-02-02, 16:55
Monte Carlo jest tak zagospodarowane , że naprawdę nie ma miejsca na kampery ... My wjechaliśmy z rozpędu poprzednim wieczorem , niestety zataczanie coraz większych kręgów nie pomagało a uliczki stawały się coraz węższe ...
Opcje są dwie , albo przenocować przed miastem na ostatnim wykutym w skale parkingu czego nie polecam , ruch całą noc i czym później tym gorzej ,,,, albo przejechać do następnej zatoczki na wschód i tam , wśród domków , obok zoo zgasić silnik ...
Rano wróciliśmy i odrazu wjechaliśmy w podziemia w dzielnicy Fontvieille... ludzie życzliwi i chętnie pomagają jak się zapytasz w jakims tam jezyku ...
Ostatnio zmieniony przez CORONAVIRUS 2013-02-02, 17:20, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum