|
|
Przesunięty przez: janusz 2014-02-23, 22:26 |
Bad Kissingen 2013 |
Autor |
Wiadomość |
Slawek Cargo
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Mitsubishi L200
|
Wysłany: 2013-03-14, 12:22 Bad Kissingen 2013
|
|
|
Witam.
To jest mój pierwszy post /pomijając przywitanie się/ więc jeśli umieszczam go nie tam gdzie powinienem - wybaczcie .
Przeglądając to forum, zauważyłem sporą grupę forumowiczów którzy preferują bezkompromisową turystykę samochodową przy pomocy samochodów terenowych, sami budują swoje auta wraz z zabudowami mieszkalnymi /nierzadko na ciężarówkach/.
Dlatego mam pytanie :
napewno znane Wam są targi podróżnicze w niemieckim Bad Kissingen które rok rocznie odbywają się w okresie Świąt Bożego Ciała przypadającego w tym roku w dniu 30/05,
- czy wybiera się ktoś na nie ?
Owe targi połączone są ze zlotem wszelkiej maści podróżników na który zjeżdżają się ludzie z całej Europy i nie tylko. Tym razem trwają od czwartku 30/05 do niedzieli 02/06.
Nie wspominał bym o nich gdyby chodziło wyłącznie o terenówki, ale z roku na rok ten segment turystyki coraz bardziej ewoluuje w kierunku typowej turystyki karawaningowej chociażby ze względu na konstrukcje kapsuł, zabudów mieszkalnych powstających w prywatnych garażach oraz specjalistycznych firmach.
W mojej ocenie targi godne uwagi, tym bardziej że Camp na który przyjeżdża większość odwiedzających stanowi swego rodzaju międzynarodową enklawę na której prowadzone są szerokie dyskusje o podróżach, sprzęcie, a przede wszystkim zawiązują się tam niejednokrotnie przyjaźnie które skutkują wspólnymi późniejszymi podróżami.
Nie wspomnę już o tym że można tam zobaczyć wiele bardzo ciekawych konstrukcji, rozwiązań technicznych, lub choćby podpatrzeć jak swój wolny czas spędzają inni zapaleńcy motoryzacji i turystyki.
A to kilka zdjęć z poprzednich edycji ...
pzdr. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|