|
|
FORD Transit - obsługa Akumulatora |
Autor |
Wiadomość |
OMEGA
weteran
Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINIE 4,9
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Lip 2007 Piwa: 40/52 Skąd: Górny Śląsk
|
Wysłany: 2013-04-04, 19:11 FORD Transit - obsługa Akumulatora
|
|
|
Koledzy jak sprawdzić i ewentualnie dolać wodę destylowaną do akumulatora w Fordzie . Akumulator jest pod siedzeniem , z tego co widzę to powinienem odkręcić siedzenie , jest z tym trochę roboty , a może macie jakieś inne metody by się tam dostać , zrobić i się nie narobić. |
_________________ Marian
za stary by pracować , za młody by umierać , za to akurat do podróży bliskich i dalekich.
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=10387 |
|
|
|
 |
fortero
trochę już popisał

Twój sprzęt: FIAT DUCATO KNAUS SPORT TI 650 MG
Nazwa załogi: Joanna i Rafał
|
Wysłany: 2013-04-04, 19:33
|
|
|
kolego jaki to problem 10minut i gotowe 4 śruby odkręcić to się chyba nie narobić albo daj20zł na warsztacie to zrobią to za ciebie i problem z głowy |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2013-04-04, 20:08
|
|
|
Marianku jak bedziesz przejeżdżał gdzieś w pobliżu mojej wioski daj znać..... sprawdzimy i dolejemy za frei |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
Karoll_
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2013-04-04, 21:10
|
|
|
Kolego u mnie przesuwam fotel maksymalnie do przodu (fotel nieobrotowy) wyjmuje dwa plastikowe zatrzaski, plastikowa pokrywa na bok 13-ą klemy i możesz wyjąć aku do przeglądu. Bez wyjęcia jest problem sprawdzić poziom elektrolitu. |
|
|
|
 |
OMEGA
weteran
Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINIE 4,9
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Lip 2007 Piwa: 40/52 Skąd: Górny Śląsk
|
Wysłany: 2013-04-08, 23:19
|
|
|
W sobotę zabrałem się za sprawdzenie ilości elektrolitu w akumulatorze auta,
temat dosyć prosty , ponad godzinka roboty,
trzeba odkręcić imbusem 6 śrub przesunąć w bok siedzenie wraz z obrotnicą jest dosyć ciężkie ,dalej jest plastikowa osłona którą trzeba podnieść do góry, następnie trzeba kluczem 8 mm odkręcić 4 śruby i śrubokrentem jeden blachowkręt i już jesteśmy przy 6 korkach od akumulatora.
Wlałem ok 3/4 litra wody destylowanej , trochę dużo ale od nowości tam nikt nie zaglądał.
Marcinie , dziękuję bardzo za spontaniczną ofertę pomocy może innym razem skorzystam . |
_________________ Marian
za stary by pracować , za młody by umierać , za to akurat do podróży bliskich i dalekich.
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=10387 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|