|
|
Brak wskazania stopnia naładowania aku na panelu. |
Autor |
Wiadomość |
HENRYCZEK
weteran
Pomógł: 6 razy Dołączył: 17 Lis 2011 Piwa: 81/131 Skąd: Południe
|
Wysłany: 2013-06-30, 15:56 Brak wskazania stopnia naładowania aku na panelu.
|
|
|
Jeszcze wczoraj wskaznik aku rozruchowego wskazywał rozładowanie w kolorze czerwonym,
dzisiaj już nic nie pokazuje.Sprawdziłem aku startowy,jest naładowany.Odczyt aku pokładowego jest na tym samym wyświetlaczu i działa poprawnie.
Po podłączeniu 230V wskaznik aku rozruchowego wyświetla max.
Co może być przyczyną,braku wskazania stopnia naładowania aku start,po odłączeniu zasilania 230V?
image.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 1091 raz(y) 75,27 KB |
|
|
|
|
 |
Pablobos
trochę już popisał

Twój sprzęt: FIAT DUCATO II
|
Wysłany: 2013-07-01, 09:37
|
|
|
Witam
Sprawdź na odpalonym samochodzie czy masz ładowanie na akumulatorze zabudowy (z alternatora). Ja miałem podobnie jak odpaliłem samochód to nie było też ładowania zabudowy przyczyną był spalony dodatkowy bezpiecznik na kablu idącym z zabudowy do akumulatora samochodu (rozruchowego 30A) u mnie był schowany pod maska za akumulatorem.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
HENRYCZEK
weteran
Pomógł: 6 razy Dołączył: 17 Lis 2011 Piwa: 81/131 Skąd: Południe
|
Wysłany: 2013-07-01, 18:05
|
|
|
Dzięki Pablobos,problem rozwiązany.Sprawdziłem ładowanie z alternatora i z sieci 230V.Alternator ładował oba aku a 230V tylko pokład.
Znalazłem przepalony bezpiecznik przy aku rozruchowym 15 A na przewodzie idącym do elektrobloku,po wymianie wszystko ok. |
|
|
|
 |
Pablobos
trochę już popisał

Twój sprzęt: FIAT DUCATO II
|
Wysłany: 2013-07-01, 22:36
|
|
|
Dzieki za piwko
Fajnie ze mogłem pomóc.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|