Przesunięty przez: janusz 2011-02-11, 14:20 |
Camper Tour Europa |
Autor |
Wiadomość |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2007-12-26, 13:18 Camper Tour Europa
|
|
|
Aktualny czas Świąt BN i NR jest tradycyjnym okresem rozliczeń z tego co minęło i snucia planów na przyszłość. To jest taki okres gdy życzymy sobie spełnienia marzeń.
Jak myślicie czy mogło by się spełnić takie marzenie aby Camper Tour stał się ponad narodowy. Żeby do "tourne" po Polsce dołączyły załogi z innych krajów. Mamy zarezerwowaną domenę CamperTour.pl. Czy myślicie że było by możliwe nawiązanie kontaktów z innymi podobnymi grupami zainteresowań z innych krajów. Oni przyjeżdżają do nas i oglądają Polskę nie taką z folderów tylko taką jaką my oglądamy, a my mogli byśmy mieć szansę oglądać ich kraje przy ich pomocy. Ciekawe czy można by było tak zadziałać aby powstały CamperTour.cz, CamperTour.sl, CamperTour.hu i wszystkie inne. Może macie jakieś kontakty z zagranicznymi organizatorami/fanatykami camperwania, których udało by się wciągnąć do współpracy. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
DARO
zaawansowany

Twój sprzęt: Elnagh,
Nazwa załogi: Daro
|
Wysłany: 2007-12-26, 14:15 CamperTour.eu
|
|
|
Idea świetna , przedsięwzięcie korzystne i ciekawe dla wszystkich ....Ten Nowy Rok ....oj będzie ciekawie i pracowicie Mnie osobiście bardzo podoba się ten pomysł . Puki co także traktuję go w kategorii <marzenie> , ale jestem przekonany o wykonalności tego zamierzenia.
Poza tym będzie zabawnie , ja np nie władam biegle żadnym obcym językiem ...ale chętnie przyłączę się by poćwiczyć mój migowy ....podstawowy |
_________________ Daro |
|
|
|
 |
eeik
Kombatant "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Dethleffs
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Lut 2007 Piwa: 13/7 Skąd: Śląsk-Wodzisław Śl.
|
Wysłany: 2007-12-26, 20:27
|
|
|
Jestem za , znajomości w tym zakresie na razie nie mam )
ale sie wpisuję |
_________________ Ewa
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. |
|
|
|
 |
eler1
Kombatant

Twój sprzęt: kamper
Nazwa załogi: elerki
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 52/129 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2007-12-26, 20:47
|
|
|
DARO napisał/a: | Idea świetna , przedsięwzięcie korzystne i ciekawe dla wszystkich ....Ten Nowy Rok ....oj będzie ciekawie i pracowicie Mnie osobiście bardzo podoba się ten pomysł . Puki co także traktuję go w kategorii <marzenie> , ale jestem przekonany o wykonalności tego zamierzenia.
Poza tym będzie zabawnie , ja np nie władam biegle żadnym obcym językiem ...ale chętnie przyłączę się by poćwiczyć mój migowy ....podstawowy | ja podobnie traktuje to jako Marzenie a biegłość języka migowego też poćwiczę |
_________________ Pierwsza MAŁA KARAWANA na CT
Życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiadomo na co się trafi.
 |
|
|
|
 |
CrazyJack
zaawansowany 100% włóczykija

Twój sprzęt: T5 California 4x4
Nazwa załogi: CrazyTeam
|
Wysłany: 2007-12-26, 21:36 Re: Camper Tour Europa
|
|
|
janusz napisał/a: | Jak myślicie czy mogło by się spełnić takie marzenie aby Camper Tour stał się ponad narodowy. Żeby do "tourne" po Polsce dołączyły załogi z innych krajów. Mamy zarezerwowaną domenę CamperTour.pl. Czy myślicie że było by możliwe nawiązanie kontaktów z innymi podobnymi grupami zainteresowań z innych krajów. |
Myślę, że pomysł jest wart grzechu
Tym bardziej, że granice są już całkowicie otwarte, a to może zachęcić obcokrajowców do zwiedzania naszego kraju. Tym bardziej, że do tej pory byliśmy traktowani jako wschód niebezpieczny, a wschod ciekawy jest dla holendrów (info z wyprawy jachtem do holandii), francuzów (info z rozmowy z camperowcami z francji, którzy widzieli już większość zabytków zachodniej europy, a tęsknią do prawdziwej wsi - gdzie często jeździ się jeszcze furmanką, do kościołów gdzie nie pobiera się opłaty za zwiedzanie itp.). |
_________________ "Rzec można, że odwieczną tajemnicą świata jest jego poznawalność." [Einstein]
Llink www to moja praca |
|
|
|
 |
JaWa
Kombatant Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 367/235 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2008-01-05, 13:46
|
|
|
CrazyJack napisał/a: | gdzie często jeździ się jeszcze furmanką, do kościołów |
A wiesz ile taka przejażdżka kosztuje ? |
_________________ Wanda i Jacek Kutno
-------------------------------------------
www.youtube.com/@JacekKropidlowskikutno/videos
 |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1602/2335 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2008-01-05, 15:57
|
|
|
JaWa napisał/a: | A wiesz ile taka przejażdżka kosztuje ? |
Szczególnie na Podhalu!!! |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
Marek
stary wyga

|
Wysłany: 2008-01-07, 18:52
|
|
|
Mnie w tym temacie tylko dodać wypada " Marzenia sie spełniają ":lol: |
_________________ "Róbmy swoje" |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1602/2335 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2008-01-07, 21:37
|
|
|
janusz napisał/a: | Jak myślicie czy mogło by się spełnić takie marzenie aby Camper Tour stał się ponad narodowy. Żeby do "tourne" po Polsce dołączyły załogi z innych krajów. |
Zamierzam wpłynąć w tym względzie na kolegę ze Szwajcarii. Może sprowadzi nam parę załóg na nasz zlot? |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
Jacek M
weteran

Twój sprzęt: Dethleffs na J5 2,5D '89 - ciągle jeździ :)
|
Wysłany: 2008-01-12, 11:22
|
|
|
Mnie w zeszłym roku prosił znajomy włoch o pomoc w namiarach na miejsca, gdzie można zanocować kamperem, bo bardzo chcą wybrać się większą grupą. To pójdzie jak lawa, przekonacie się |
_________________ "Najlepsze są amerykańskie koszule w kratę.
Bierzesz sobie winko, siadasz nad Wisłą, rozpinasz kołnierzyk.
Najlepsze są amerykańskie koszule w kratę"
M. Piwowski vel A. Krost |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2008-01-12, 11:30
|
|
|
A moze by tak ktoś w miarę biegle władający zagranicznym językiem zaprosił delikatnie koleżeństwo zagraniczne do współpracy. Możemy nawet wydzielić osobny dział dla języka zagranicznego, tylko potrzebny ktoś, by miał czas się tym zając i znał jakiś zagraniczny język. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
MirekM
weteran Piękny inaczej

Twój sprzęt: Bürstner Quadro IT674G
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lis 2007 Piwa: 17/9 Skąd: Stettin
|
Wysłany: 2008-01-12, 12:05
|
|
|
janusz napisał/a: | znał jakiś zagraniczny język |
Biegle operuję tylko łaciną kuchenną. Ale takich tu chyba najwięcej i chyba nie przydam się. |
_________________ Mirek ze Szczecina
I znowu jeden post więcej
Nie kłóć się z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a później pokona doświadczeniem.
www.shippol.pl www.uszczelki-cnc.pl
 |
|
|
|
 |
|