|
Dolina Chochołowska - parking |
| Autor |
Wiadomość |
Sznurek
zaawansowany

Twój sprzęt: McLouis 49 Tandy Plus
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Paź 2011 Piwa: 42/9 Skąd: Kędzierzyn-Koźle
|
Wysłany: 2013-08-30, 13:39 Dolina Chochołowska - parking
|
|
|
Czy ktoś się orientuje, czy parking przy wylocie doliny Chochołowskiej jest na noc zamykany ?
Ewentualnie jakieś miejsce gdzie można podjechać późnym wieczorem i się spokojnie przekimać w najbliższej okolicy ...
Pozdrawiam
Sznurek |
|
|
|
 |
ziomek
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Przyszłość pokaże.
|
Wysłany: 2013-08-30, 15:06
|
|
|
z 2 miesiące temu stały 4 niemieckie kampery w Brzezinach po lewej stronie kawałek za wylotem z Gasienicowej czarnym szlakiem to jest na drodze do Morskiego Oka
parking dla autokarów prawie w centrum
a w Chochołowskiej jak jedziesz od Zakopanego to w lewo do Chochołowskiej a w prawo nad rzekę w dzień płatne a na noc kiedyś stały kampery
parking po lewj stronie jak jedziesz od Zakopanego za wlotem do doliny Koscieliskiej |
|
|
|
 |
kazbar
weteran

|
Wysłany: 2013-08-30, 15:40
|
|
|
Od Zakopanego jadąc skręć przed mostem w prawo (w lewo do doliny) nad rzekę. Tam jest dużo dzikiego miejsca dla kampera. |
|
|
|
 |
jarko_66
weteran
Twój sprzęt: Ducato 3
|
Wysłany: 2013-08-30, 16:58
|
|
|
| to miejsce o którym pisze kazbar jest spoko jak jestem w Zakopcu często tam nocuję .tam nawet jest tabliczka parking. Najlepiej wjedź do doliny stań po prawo obok restauracji i na pieszo przejdź na drugą stronę drogi z Czarnego Dunajca na Zakopane. to jest okraka Siwego Potoku. A dla tego na pieszo bo jest trochę lichy zjazd. żebysie z nim zapoznac i nie zawadzic brzuchem. |
|
|
|
 |
Sznurek
zaawansowany

|
Wysłany: 2013-08-30, 17:12
|
|
|
| Będę tam dzisiaj około 23 więc już po ciemku. Mam nadzieje ze znajdę. A jak nie to może przy stacji narciarskiej Witow. Tak żeby z rana do Chccholowskiej podjechać. |
|
|
|
 |
jarekzpolski
stary wyga

Twój sprzęt: Laika na Transicie
Nazwa załogi: jarki
|
Wysłany: 2013-08-30, 21:11 Re: Dolina Chochołowska - parking
|
|
|
| Sznurek napisał/a: | | Czy ktoś się orientuje, czy parking przy wylocie doliny Chochołowskiej jest na noc zamykany ? |
przynajmniej do Maja tego roku nie był. Tak jak Ty podjeżdżaliśmy tam kilkakrotnie w nocy i spaliśmy spokojnie do rana. Skasują Cię przy wyjeździe. Będą Ci bardzo wdzięczni jeśli staniesz całkiem z tyłu, tam gdzie autobusy.
Najpiękniejsze jest to , ze rano wychodzisz z kampera i idziesz na szlak... |
_________________ 2+2+Pies Kudłaty
"Każdy kolejny dzień jest pierwszym dniem reszty naszego życia" Frazes ? Niekoniecznie...
 |
|
|
|
 |
Sznurek
zaawansowany

|
Wysłany: 2013-08-30, 22:08
|
|
|
I teraz tez nie jest zamknięty |
|
|
|
 |
ziomek
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2013-09-08, 13:08
|
|
|
| Sznurek napisał/a: | | I teraz tez nie jest zamknięty |
Czy Ktoś jeszcze też nocował, czy byłeś sam na parkingu ? |
|
|
|
 |
jedrek49
weteran badz zawsze usmiechniety
Twój sprzęt: sprinter CDI 2,7 316
Nazwa załogi: jedrek49
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sie 2009 Piwa: 52/3 Skąd: Rzeszow
|
Wysłany: 2013-09-08, 15:13
|
|
|
Witam
Bedac w Zakopanym czesto nocujemy na parkingu pod wyciagiem na Siemoszkowa ,/obok hotelu kasprowy/duzy ,pusty parking z widokiem na Zakopane
pozdrawiam
jedrek49 |
|
|
|
 |
Sznurek
zaawansowany

|
Wysłany: 2013-09-08, 15:26
|
|
|
Podczas naszego pobytu nie było innych kamperów. A miejsce naprawdę fajne. Cisza i spokój.
A tak przy okazji. Jak wyglada sprawa parkingu przy drodze na Morskie Oko. Mam na myśli ten ostatni, gdzie mozna dojechać autem. Czy można tam spać ?? |
|
|
|
 |
ziomek
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2013-09-08, 15:54
|
|
|
| Sznurek napisał/a: | | A tak przy okazji. Jak wyglada sprawa parkingu przy drodze na Morskie Oko |
Jeżeli chodzi o Palenicę to zabawa jest na całego bo wycofano koncesję dotychczasowej firmie i parking w sobotę był bezpłatny. Jak pisze prasa był też chaos
http://www.tygodnikpodhal...rona=1&id=20178
Wczoraj byliśmy w Zakopanym i zastanawialiśmy się nad tą miejscówką. Nie wiedziałem czy czasem parking nie jest zamykany na noc. Ostatecznie spaliśmy na parkingu dla autobusów przy Równi Krupowej. W sumie parkowały 3 kampery.
jederek49, masz rację. Na parkingu przy Szymoszkowej jest tyle miejsca, że można nocny zlot zorganizować Rzeczywiście niezła miejscówka.
 |
|
|
|
 |
jarko_66
weteran
|
Wysłany: 2015-08-31, 10:15
|
|
|
Od poniedziałku 7 09 mam zamiar spędzić 3-4 nocki w Dolinie Chochołowskiej . Pewnie parking na przeciwko restauracji, na wjeżdzie do doliny . Lub po drugiej stronie drogi nad rzeczkami. Gdyby ktoś się kręcił w okolicy zapraszam |
|
|
|
 |
McGali
stary wyga

Twój sprzęt: Burstner A550 C25 2.0E LPG
Nazwa załogi: GaliTeam
|
Wysłany: 2015-08-31, 12:58
|
|
|
| jarko_66 napisał/a: | Od poniedziałku 7 09 mam zamiar spędzić 3-4 nocki w Dolinie Chochołowskiej . Pewnie parking na przeciwko restauracji, na wjeżdzie do doliny . Lub po drugiej stronie drogi nad rzeczkami. Gdyby ktoś się kręcił w okolicy zapraszam |
My w ten weekend spędziliśmy 2 nocki na parkingu przy rondzie na Jurgów (wypad na Rysy od strony słowackiej) i jedną nockę na parkingu przy kościeliskiej (Czerwone wierchy z Giewontem). |
|
|
|
 |
jarko_66
weteran
|
Wysłany: 2015-09-07, 20:01
|
|
|
dojechałem.Im bliżej tym mnie bardziej dziwiły stroje mieszkańców.Jest początek września ,a ludzie chodzą w kurtkach zimowych i rękawicach.Tydzień temu było 30 stopni ,a dziś widzę świeży śnieg.Koniec świata pani Popiolkowa |
|
|
|
 |
|
|