|
|
|
Czy można zamontować zwykłe okno z przyczepy kempingowe?? |
| Autor |
Wiadomość |
pumbadom
trochę już popisał
Twój sprzęt: JUMPER III 2010 3,0HDi
Nazwa załogi: *****
|
Wysłany: 2010-11-18, 12:11 Czy można zamontować zwykłe okno z przyczepy kempingowe??
|
|
|
Witam, wszystkich ponownie
Chciałbym się zorientować czy nie ma jakiś przeciwwskazań co do montażu okna z przyczepy kempingowej z 2006r. z tzw listwa aluminiowa na górze jako zawias + uszczelka oryginalna+ stelaż drewniany do blaszaka Van'a DUCATO/JUMPERA,BOXERA... ponieważ mam takie cudo a nie chciałbym bym wchodzić w koszty i kupować SEINTZ'a . Chodzi mi o walory jezdne,cieplne,akustyczne.
pozdrawiam i dziękuje za wypowiedzi. |
|
|
|
 |
koko
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Sty 2007 Piwa: 71/31 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2010-11-21, 12:48
|
|
|
| Można jak najbierdziej ale trzeba zabezpieczyć przed wysunięciem |
_________________ KoKo
Piszę tylko merytorycznie.
Mądrzy ludzie wiedzą przed a nie po |
|
|
|
 |
IAAN
weteran

Twój sprzęt: Master 2,8 dti Blaszanka
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Lis 2008 Piwa: 31/9 Skąd: poznań okolica
|
Wysłany: 2010-11-21, 15:46
|
|
|
a ja mogę ci załatwic okno do zabudowy w busa nowe o wymiarze ok 40 na 50 cm kompletne w ramie ale bez moskitery z tyłu
jak cię interesuje daj znac dokładnie wymierzę
jest też do zakupienia okno suwane w ramie aluminiowej ok 40 na 80 cm okna są kompletne i nowe |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2011-06-08, 14:44
|
|
|
| Ja bym chciał zapytac - jak mierzymy wymiary okien w kamperze ? .Mam do wymiany bo złodziejstwo mi wybiło okno i musze szukac takiego samego .Stłukli mi tylko zewnętrzna szybe tak że jest popękana ale nie ma żadnych przecieków. |
|
 |
Mavv
weteran

Twój sprzęt: Mercedes Sprinter
Nazwa załogi: MadMobile II
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Lut 2014 Piwa: 68/50 Skąd: Ballina, Irlandia
|
Wysłany: 2014-03-06, 19:15
|
|
|
Troszkę odświeżę temat.
Szukam w googlach, ale nie mogę za bardzo znaleźć tego, czego szukam...
Myślę intensywnie nad zakupem dwóch okien z przyczepy i zamontować je u siebie. Okna uchylne, z podwójną pleksi. Ale nie wiem, jak je zamontować. Nie mogę nigdzie znaleźć rysunków przekrojów. Oglądam aukcje na ebayu, ale wszędzie są tylko zdjęcia typu
Niewiele widzę na tych zdjęciach. Dla mnie wygląda to tak, że ta część, która jest nieruchoma jest przymocowana do burty - pewnie trzeba jakąś ramę od wewnątrz zrobić. No i musi być to takie, żeby nikt tego nie wyrwał.
Coś takiego:
Czy dobrze myślę?
A może ktoś z Was montował okna z cepki właśnie takie, jak na zdjęciu i doradzi |
_________________ Kamperek 1
Kamperek 2
Moje minipodróże po Irlandii
 |
|
|
|
 |
Bigos
stary wyga

Twój sprzęt: Ducato Fendt
Nazwa załogi: GRZEŚKI
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sty 2013 Piwa: 37/20 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2014-03-06, 19:35
|
|
|
| źle , zawias jest jednoczesnie zaczepem okna , jest to odpowiendio wyprofilowany zaczep. Przynajmniej jest tak u mnie |
_________________ Zapalony kajakarz
www.splywy.jimdo.com
Szef załogi Grześki |
|
|
|
 |
Mavv
weteran

|
|
|
|
 |
Bigos
stary wyga

Twój sprzęt: Ducato Fendt
Nazwa załogi: GRZEŚKI
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sty 2013 Piwa: 37/20 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2014-03-07, 00:10
|
|
|
nie , nie tak
w ścianie kampera jest framuga , a to co pokazałeś na zdjeciu powyżej to tylko częśc ruchoma , czyli powiedzmy szyba . Jest ona podwójna (termiczna) aby generalnie nie parowała .
tp cp jest na Twoim zdjęciu , możesz przykleić, ale wtedy nie otworzysz okna. Zatem aby zamontowac okno z przyczepy musisz mieć całosć , czyli też framugę (na zdjeciu poniżej biała)
w ten sposób okno z przyczepy będzie funkcjonalne w pełni |
_________________ Zapalony kajakarz
www.splywy.jimdo.com
Szef załogi Grześki |
|
|
|
 |
Mavv
weteran

|
Wysłany: 2014-03-07, 06:53
|
|
|
No właśnie mi się wydawało, że jakaś ramka powinna być. Jak oglądałem zdjęcia z remontów przyczep, to mniej więcej wyglądało to tak, jak na Twoim zdjęciu, Bigos.
Jednakże wpisując w ebayu caravan double glazed window, czyli podwójne okno z przyczepy mam wyniki jak na zamieszonym przeze mnie zdjęciu. Stąd moje pytanie.
Wygląda na to, że sprzedawane same pleksi są tylko takimi jakby reperaturkami...
Właśnie jeszcze raz przejrzałem ebaya - na 4 strony wyników tylko JEDNO okno ma ramki wew i zew... |
_________________ Kamperek 1
Kamperek 2
Moje minipodróże po Irlandii
 |
|
|
|
 |
staszko
trochę już popisał

Twój sprzęt: MB 100 zrobiony
|
Wysłany: 2014-03-07, 18:06
|
|
|
Skopiowałem mój stary post. "Ja okna kupiłem do niewiadówki . 2 sztuki kompletne wym. otworu 800x350 (teraz wkleję odpowiedź na pytanie odnośnie ceny którą przysłał mi sprzedający ).
Witam,
Podaję ceny:
Okno podwójne barwne 800x350 – 195x2szt.=390,00zł.
Zawiasa okna 25,00złx2szt=50,00zł
Uszczelka 34x2szt.=68,00zł. (uszczelka na ścianę 25mm)
Nakładka zawiasy 2x4szt=8,00zł.
Klin uszczelki 5x1,5=7,50zł.
Klin ozdobny 1,50x2szt.=3,00zł.
Wysyłka 23,00zł.
Razem 549,50zl.
Sprzedający to "Darius-Przyczepy" nick z allegro.Najlepiej zadzwonić bo nie wszystko ma wystawione.Okna można zobaczyć tu http://go-market.pl/Czesc...,categories.xml Nie wszystko tam mają bo okno 800x350 jest pojedyńcze i bezbarwne a ja kupiłem podwójne i ciemne. Jeszcze link do sklepu http://www.darius-przyczepy.pl/
Może ktoś skorzysta."Do tego trzeba dorobić ramkę ze sklejki lub płyty osb i po wycięciu otworu przymocować od środka pojazdu.Na tą ramkę przychodzi uszczelka. Zdjęcia są kiepskiej jakości ale innych nie miałem.Na zdjęciu od środka na oknie jest jeszcze folia ochronna i dlatego są takie refleksy świetlne.
SNC00232.jpg a tak w środku |
 |
| Plik ściągnięto 2054 raz(y) 68,27 KB |
SNC00222.jpg tak wygląda z zewnątrz |
 |
| Plik ściągnięto 2054 raz(y) 85,25 KB |
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|