Przesunięty przez: janusz 2009-01-24, 19:55 |
potrzebuję instrukcję obsługi |
Autor |
Wiadomość |
plochu
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2008-02-25, 08:16 potrzebuję instrukcję obsługi
|
|
|
Witam szanownych kolegów i koleżanki.
Zwracam się z prośbą o pomoc. Prawdopodobnie w najbliższych dniach podejmę decyzję o zakupie VW Transporter California. Czy posiada ktoś z Was na komputerze instrukcje obsługi do tego samochodu? Chodzi mi głównie o obslugę webasto, bo chciał bym je sprawdzić przed zakupem a nie wiem jak się do tego zabrać. Będę wdzięczny za pomoc.
Samochód rocznik '99 (jest to T4 po liftingu przodu) i silnik 2.5 TDI (102 KM).
Pozdrawiam |
|
|
|
|
AUTOJUR
Kombatant
Twój sprzęt: TRANSIT-RIVIERA 1996
Pomógł: 8 razy Dołączył: 02 Cze 2007 Piwa: 9/1 Skąd: Poznań okolica
|
Wysłany: 2008-02-25, 14:02
|
|
|
Witam
Niech kupujący uruchomi i za chwile będą widoczne efekty czy grzeje i czy pracuje tak jak powinno .Zobacz na stronie producenta coś powinno się znaleść |
|
|
|
|
plochu
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2008-02-25, 15:22
|
|
|
Uruchomić teoretycznie to może bym umiał, ale gdyby się nie włączało to chciał bym wiedzieć co może być nie tak. Z tego co się dowiedziałem to na pewno się w tym konkretnie modelu nie załączy jeżeli:
1) jest słaby akumulator (tylko co znaczy słaby)
2) jest mało paliwa (tylko co znaczy mało)
3) silnik jest uruchomiony (ale tego to na 100% nie jestem pewnien)
Pozdrawiam |
|
|
|
|
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler
Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 27 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 219/497 Skąd: Biłgoraj
|
Wysłany: 2008-02-25, 22:32
|
|
|
Obsługa ogrzewania jest prosta. Jedna pozycja to jest grzanie drugie położenie wyłącznika tj. wietrzenie. Jest równierz programowanie z wyprzedzeniem czasowym włączenia nawet na kilka dni naprzód ale do sprawdzenia to Ci to nie jest potrzebne.
Paliwa mało to nie bardzo bo paliwo ogrzewanie ciągnie z baku. Ogrzewanie pracuje równierz przy pracującym silniku i akumulator słaby alternator zaraz podładuje. Może być walnięta świeca płomieniowa służąca do odpalenia ogrzwania. |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
|
|
|
|
|
plochu
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2008-02-25, 23:16
|
|
|
hmmm, no to musze chyba jeszcze powiedzieć, że w tym samochodzie nie ma takiego sterowania ogrzewaniem postojowym jak wiele osób myśli. nie ma tam tak jak w innych t4 panelu sterującego na desce roździelczej, ale jest za to pokrętło termostatu w tylnej części samochodu zaraz za fotelem kierowcy...
właśnie z tej różnicy wynika mój główny problem, bo mixt, multivan, caravelle miały sterowanie z panelu na desce a tu jest zupełnie inaczej.
pozdrawiam |
|
|
|
|
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler
Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 27 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 219/497 Skąd: Biłgoraj
|
Wysłany: 2008-02-25, 23:32
|
|
|
plochu napisał/a: | właśnie z tej różnicy wynika mój główny problem, bo mixt, multivan, caravelle miały sterowanie z panelu na desce a tu jest zupełnie inaczej. |
Zwróć uwagę Kolego na mój profil, moje auto to jest podobno też kamper jak i Twoja California i też ma termostat i sterowanie ogrzewaniem w tylnej części auta za fotelem kierowcy. |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
|
|
|
|
|
ENDRJU
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: LAIKA KREOS 3003
|
Wysłany: 2008-06-18, 15:52 LAIKA KREOS 3003
|
|
|
Czy ktoś z szanownych Kamperowiczów ma instrukcję obsługi do LAIKA KREOS 3003, HĘ? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|