Twój sprzęt: Laika x695 Ford Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sie 2012 Piwa: 142/305 Skąd: Bielsk Podlaski
Wysłany: 2015-09-01, 16:02
Za tłumacz google:
Apollo A.8136klej na bazie epoksydowej . Został zaprojektowany specjalnie do stosowania przez wtrysk przez dyszę lub igły , a następnie płynie łatwo wypełniany szczeliny , w które został wstrzyknięty .
Jako 100% części stałych będzie leczyć się w całkowicie zamkniętych przestrzeniach , a odzawiera on rozpuszczalnika nie zaatakuje wrażliwe sztucznego np polistyrenu .
A.8136 został użyty do naprawy laminowanych płyt, w których "bąbelkujące " ma
miejsce. Przez wiercenie dziury minut przez z tyłu panelu do
" bubble ", to jest możliwe, aby wprowadzić klej i panel zostaje wciśnięty czy
zaciśnięte aż lekarstwo miało miejsce . Jeśli nastąpiło rozwarstwienie przy krawędzi it
może być możliwe do zniesienia skierowane lekko i nałożyć klej za pomocą łopatki .
A.8136 może być również stosowany do konwencjonalnych procesów klejenia
Wydaje sie że to dwuskładnikowa żywica która jednak nie wchodzi w reakcję ze styropianem.
Trzeba by więc prosić kogoś z kolegów z Wysp o zamówienie do siebie i później przesyłkę do Polski... Nie znalazłem na razie tego samego preparatu w innym sklepie albo miejscu z którego można by wysłać do nas bezpośrednio... Nadal nie znalazłem też zamiennika...
Twój sprzęt: Laika x695 Ford Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sie 2012 Piwa: 142/305 Skąd: Bielsk Podlaski
Wysłany: 2015-09-01, 16:26
dulare napisał/a:
Nie znalazłem na razie tego samego preparatu w innym sklepie albo miejscu z którego można by wysłać do nas bezpośrednio... Nadal nie znalazłem też zamiennika...
Kłopot w tym że trzeba by znaleźć kogoś kto się tym zajmuje i wyprosić odrobinę do testów. Teoretycznie nie powinna rozpuszczać styropianu, ale bez testów bym jej nie lał w podłogę...
Wysłany: 2015-09-01, 16:41
Tak wygląda że to coś podobnego, tylko jednoskładnikowe.
Klej ten jeden strzał to doskonały element naprawić te miękkie gąbczaste delaminowanych podłogi na swojej przyczepie kempingowej lub samochodu kempingowego .
Instrukcja użycia
1. Weź dywan , rysować linie na podłodze , tworząc 4 "kwadratów .
2. Wiertarka przez warstwy górnej i pianki , a nie przez spód . Pogłębiacze otwory wziąć kołki + odsysanie pyłu.
3. Nosić rękawice ochronne , mieszanina pompy do otworów ( z strzykawki opcjonalnie) .
Kołki 4. kroplę ( lub wkręty ) do otworów , podczas gdy mieszanina jest jeszcze mokra , zeskrobać nadmiar poziom mieszanki nad podłogą .
Twój sprzęt: LMC Liberty A 723G Pomógł: 14 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Piwa: 94/83 Skąd: Zielonki k. Krakowa
Wysłany: 2015-09-01, 16:49
Te które opisane są "Green Polyurethane" to żywice poliuretanowe jednoskładnikowe, coś jak to co podesłałem z Allegro.
Większość sprzedawców nie chce wysyłać do Polski - akurat żaden z tych dwuskładnikowych epoksydowych nie chce... Tego jednego trzeba by zapytać czy by nie wysłał (to akurat dokładnie to czego szukałeś):
Wysłany: 2015-09-01, 16:53
Nigdy nie kupowałem na Ebuyu. W przeciwieństwie do Allegro.
Coś trzeba będzie pomyśleć.
-----------------------------------------------------------------------------------
Czy ktoś to może dla mnie kupić ?
--------------------------------------------------------------------------------------
a tu jak to sie robi:
A tak przy okazji - jest dużo filmików o naprawie kamperów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum