|
|
Przeguby, półosie, łożyska Ducato 2,5d 93r |
Autor |
Wiadomość |
Remek
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: VW Lt 35 2000r
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lut 2015 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 2016-02-03, 16:31 Przeguby, półosie, łożyska Ducato 2,5d 93r
|
|
|
Wiele skorzystałem czytając Nasze forum, pora podzielić się doświadczeniami. Przy skręcaniu w lewo pojawiały się stuki z prawej strony, po wymianie przegubu na nowy stukało nadal.
Wymieniłem półoś na nową (chińską) , nowe łożyska (SKF) brak poprawy. Wymieniłem przegub zewnętrzny z lewej strony (wewnętrzny bez śladów zużycia) i łożyska na najtańsze chińskie stukało nadal. Stuki pojawiały się przy skręcie w lewo i podczas jazdy pod górę, skręt w prawo poprawiał sytuację. Uwagę moją zwróciło dolne mocowanie skrzyni biegów poprzez
poduszkę, było przesunięte do prawej strony. Pasem do mocowania ładunku przeciągnąłem
skrzynię biegów w przeciwną stronę i stukanie zniknęło, takie to były moje przygody ze stukaniem (w samochodzie). |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
darek 61
Kombatant

Twój sprzęt: Jumper Odyssee 78
Nazwa załogi: Violetta Darek
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Mar 2009 Piwa: 146/103 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2016-02-03, 17:34
|
|
|
Informacja warta postawienia by innym oszczędzić kosztów.Szkoda tych części i robocizny. |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|