Wysłany: 2016-06-27, 09:00 Technologia GINA na poszycie kampera
Przypomniał mi się taki samochód koncepcyjny zaprezentowany przez BMW:
Poszycie jak widać jest elastyczne - to Spandex pokryty poliuretanem. Czy nie byłoby to przypadkiem dobre rozwiązanie dla kampera? Jest bardzo lekkie, nie ma problemu z izolacją (elastyczna pianka poliuretanowa od wewnątrz), no i możliwość zmiany kształtu daje całkiem nowe możliwości aranżacji wnętrza - na pewno większe, niż slideout. Pewne wątpliwości budzi tylko trwałość.
toscaner Kombatant vanlife na pełny etat www.toscaner.com
Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner & VanElla Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Lis 2013 Piwa: 241/267 Skąd: Honolulu, Prypeć
Wysłany: 2016-06-27, 13:55
Zalety:
Można by było kupić kilka "szmat" w różnych kolorach i codziennie jeździć bmką w innym kolorze.
Brak wgniotek jak ktoś je..nie nam na parkingu swoimi drzwiami
Wady:
Jak w cabrio, jakiś chu.. może przejść z nożem i po "karoserii"
Do kampera trochę tego nie widzę, z racji dużych płaskich powierzchni. Coś jak w plandekach podczas wiatru. Slide ze szmacianymi ścianami? Ok, lekkie, ale niby kamper a namiot.
No i w las pojechać. W kamperze ze sztywnymi ścianami na lakierze ewentualnie rysy, a tu możemy stracić poszycie.
No ale może, kto wie. Ja chyba nadal wolę mieć sztywne ściany
Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
Wysłany: 2016-06-27, 13:57
Dotykałem i oglądałem tego kondona w Monachium/ muzeum BMW/ ... to tylko wygląda fajnie z daleka ...z bliska już niedoróby jak by uczeń szpachlował i szlifował przed lakierowaniem Nie nadaje się do użytku codziennego a w kamperze to by było dobre jako pokrowce do fotelików składanych
Dotykałem i oglądałem tego kondona w Monachium/ muzeum BMW/ ... to tylko wygląda fajnie z daleka ...z bliska już niedoróby jak by uczeń szpachlował i szlifował przed lakierowaniem
To znaczy jak to w praktyce wygląda? Faktura materiału jest brzydka, czy coś się na wzmocnieniach dziwnie zachowuje?
toscaner napisał/a:
Choć pocieszające, że pewnie dłużej schodzi niż z przecięciem materiałowej ściany
Swoją drogą, są materiały, których nożem nie przetniesz.
Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
Wysłany: 2016-06-28, 16:47
Materiał na oko niczym się nie różni od matowej , srebrnej naklejki ... w dotyku taka sobie folia ale nie głupia bo jak naciśniesz paluchem to się nie odkształci , dołek po paluchu znika ...
Tam gdzie jest naciągniety tam jest ok , gorzej na końcach materiału , konstrukcja jest stalowa albo aluminiowa , juz nie pamietam... na złączach nie za fajnie czasami wyszlifowane spawy co zaraz na materiale się odznacza ...psuje to efekt . Funkcjonalne to nie jest wcale , nie wyobrażam sobie takim namiotem jechać stówką
toscaner Kombatant vanlife na pełny etat www.toscaner.com
Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner & VanElla Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Lis 2013 Piwa: 241/267 Skąd: Honolulu, Prypeć
Wysłany: 2016-06-28, 20:35
koder napisał/a:
Swoją drogą, są materiały, których nożem nie przetniesz.
Wiem, nawet odzież z tego robią czy plecaki. Nożem ni chu chu.
Gdzieś miałem linka i można kupić.
Ciekawe czy ta bmka ma taki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum