|
|
|
układ paliwowy ducato 1,9 D |
| Autor |
Wiadomość |
IAAN
weteran

Twój sprzęt: Master 2,8 dti Blaszanka
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Lis 2008 Piwa: 31/9 Skąd: poznań okolica
|
Wysłany: 2016-06-27, 18:55 układ paliwowy ducato 1,9 D
|
|
|
| Czy ktoś się orientuje czy po odcięciu paliwa elektrozaworem w silniku 1,9 d ducato i po zgaszeniu ze względu na brak paliwa ,pompa wtryskowa sama pociągnie paliwo ze zbiornika do filtra czy trzeba zamontować gruszkę do pod pompowania paliwa .po otwarciu elektrozaworu |
|
|
|
 |
Gewehr
weteran

Pomógł: 39 razy Dołączył: 30 Paź 2013 Piwa: 226/114 Skąd: AmWarsztat.pl
|
Wysłany: 2016-06-27, 21:34
|
|
|
| Sama pociągnie, ale trzeba odkręcić przewody do odpowietrzenia. |
|
|
|
 |
Piotr Alaska
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Challenger Citroen C-25
Nazwa załogi: Alaska
|
Wysłany: 2016-06-27, 21:47
|
|
|
| U mnie na filtrze paliwa jest zintegrowana pompka. Mozna nią zaciągnąć paliwo i zalać pompę. Taki czarny guziol. |
_________________ Piotr |
|
|
|
 |
IAAN
weteran

Twój sprzęt: Master 2,8 dti Blaszanka
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Lis 2008 Piwa: 31/9 Skąd: poznań okolica
|
Wysłany: 2016-07-01, 22:40
|
|
|
założyłem elektrozawór przy zbiorniku i silnik nie chce zgasnąć ??
odłączyłem wężyk paliwa ze zbiornika do elektrozaworu i silnik nie chce zgasnąć ,wchodzi na obroty przy przegazowaniu ,co jest grane
Silnik pracuje bez dopływu paliwa jak długo będzie pracował silnik bez dopływu paliwa do filtra przecież to niemożliwe żeby w filtrze było tyle paliwa aby silnik pracował kilka minut na obrotach
W masterze po odcięciu dopływu paliwa silnik gaśnie po ok 3-4 minutach i nie jedzie dalej jak 100 metrów
Co jest w tym ducato nie tak czy jest możliwe aby pompa zasysała paliwo wężykiem powrotu do zbiornika
na pompie są dwa miejsca oddzielne dopływ paliwa i powrót oddalone od siebie |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|