|
Toaleta turystyczna |
| Autor |
Wiadomość |
vilgum
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: zabudowa pickupa L200
|
Wysłany: 2016-07-21, 11:59 Toaleta turystyczna
|
|
|
| Szukam przenośnej toalety do camperka. Znalazłem cos takiego http://allegro.pl/toaleta...62.html#thumb/2 Proszę o podpowiedz czy to nie jakieś badziewie tzn. czy nie będzie jakiś przykrych zapachów, przecieków itp. Szukac jakiś markowych czy taką mogę śmiało kupić. Zainteresowałem się nią przede wszystkim ze względu na wymiary zewnętrzne bo ma być schowana w szafce i ograniczają mnie wymiary 40x40x43. Może jakieś sugestie na co zwrócić uwagę przy zakupie, a może jakąś polecacie. No i które środki stosować do toalet. Dzięki za wszelką pomoc. |
|
|
|
 |
BIGL
trochę już popisał
Twój sprzęt: Hymer Eriba - ogonek
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Lip 2015 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Dolny Śląsk
|
Wysłany: 2016-07-21, 12:50
|
|
|
| Ja mam http://allegro.pl/toaleta...6221191283.html i polecam. Nie ma problemu z jakością jak i dostępem do części zamiennych. Są różne rozmiary i modele - coś sobie dopasujesz. W twojej nie podoba mi się system łączenia zbiorników oraz to że nie mam rury spustowej do opróżniania dolnego zbiornika. |
|
|
|
 |
dulare
weteran

Twój sprzęt: LMC Liberty A 723G
Pomógł: 14 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Piwa: 94/83 Skąd: Zielonki k. Krakowa
|
Wysłany: 2016-07-21, 14:19
|
|
|
| Jednak brał bym Thetforda z aukcji którą podrzucił BIGL, wiadomo jaka jakość (dobra) i brak problemu z częściami zamiennymi. Jeśli chodzi o toaletę z pierwszej aukcji - bez obejrzenia samodzielnego ciężko coś powiedzieć. |
_________________ "Nie należy wierzyć wszystkiemu co się przeczyta w internecie" - Maria Skłodowska-Curie
Konwerter współrzędnych geograficznych i GPS |
|
|
|
 |
koder
Kombatant (statystycznie)

Twój sprzęt: Szara Furia (Hilux '20 + zabudowa w trakcie)
Pomógł: 18 razy Dołączył: 10 Lis 2010 Piwa: 188/87 Skąd: Będzin
|
Wysłany: 2016-07-24, 16:03
|
|
|
| Ja również polecam Thetfroda. Użytkuję 3 rok mniejszego (PP/135), który spisuje się rewelacyjnie. Cena nie jest zła, a awaria kibelka to ostatnia rzecz, o której chcesz myśleć w czasie wyjazdu. |
|
 |
vilgum
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2016-07-24, 20:50
|
|
|
Dzięki za podpowiedz, jutro zamawiam Thetfroda. Czy polecacie jakieś konkretne środki do toalet czy wszystko jedno (płyn,tabletki) |
|
|
|
 |
dulare
weteran

Twój sprzęt: LMC Liberty A 723G
Pomógł: 14 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Piwa: 94/83 Skąd: Zielonki k. Krakowa
|
Wysłany: 2016-07-25, 07:31
|
|
|
O chemi do toalet jest nawet specjalny wątek:
http://www.camperteam.pl/...ic.php?p=565804
Ja próbowałem różnych wynalazków ale zostałem przy Thetford Niebieski - produkują płyn i saszetki, u mnie sprawdzają się lepiej saszetki bo zajmują mało miejsca i nie ma szans ich wylać przez przypadek. Chemia innych producentów też jest dobra, ale wg moich prywatnych badań jej skuteczność zapachowa kończy się dużo wcześniej niż Thetforda
Uwaga - jakakolwiek chemia by nie była, i tak w sensie zapachowym jednorazowy wsad chemi starcza na max trzy dni |
_________________ "Nie należy wierzyć wszystkiemu co się przeczyta w internecie" - Maria Skłodowska-Curie
Konwerter współrzędnych geograficznych i GPS |
|
|
|
 |
Wojciechu
Kombatant

Twój sprzęt: był - ducato frankia,jest- burstner t603
Nazwa załogi: marwoj
Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Wrz 2013 Piwa: 159/151 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 2016-07-25, 08:01
|
|
|
Paweł ma racje - trzy dni na kasetę i Thetford w płynie - choć ja preferuje zielony - U nas w Łodzi jest trochę droższy od niebieskiego(ok 10 zł - butelka bez promocji ponad 70zł). Mam jednak problem z różowym Thetfordem do spłukiwania. Poprzedni kamper miał odrębny pojemnik do spłukiwania, aktualny pobiera wodę z głównego zbiornika i muszę to robić na "piechotę". Nie mniej polecam różowy - fajnie pachnie i odkaża kibelek. |
_________________ prof-os
Jesteśmy jedyni i niepowtarzalni, pamiętajmy tylko że niedoskonali…
 |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 478/990 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2016-07-25, 08:19
|
|
|
Załatwia sprawę , oszczędności wody do spłukiwania , i braku możliwości korzystania z czerwonego płynu . Do dużej sprawy . Do małej szkoda uzywać . I wtedy warto taki płyn czerwony wlać do spryskiwacza ręcznego
Tez tęsknie za niezależnym zbiornikiem wody "kiblowej" .
I gdybym jeździł zima taki na pewno bym zamontował tak by nie napełniając instalacji głównej . |
| |
|
|
|
 |
vilgum
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2016-07-26, 14:47
|
|
|
| Zamówione . Toaleta i płyny Thetford. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|