|
|
Ducato 2,8 JTD |
Autor |
Wiadomość |
bryzby
stary wyga
Twój sprzęt: Fiat Ducato Granduca 2,8 JTD
Nazwa załogi: bryzby
|
Wysłany: 2016-07-21, 16:20 Ducato 2,8 JTD
|
|
|
Może ktoś z Kolegów spotkał się z sytuacją gdzie po włączeniu zapłonu wskaźnik temperatury cieczy chłodzącej wędruje w położenie silnika gorącego.Wymiana obu czujników nie zmienia sytuacji.Po odłączeniu wtyczki z prawego (widok od strony maski) dolnego czujnika zegar pozostaje w stanie "zero". W miarę możliwości proszę o radę jak problem załatwić. |
_________________ Brygida i Zbyszek |
|
|
|
 |
Bogusław i Ewa
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato HYMER PREMIUM 678 TRAMP
Nazwa załogi: EB
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Kwi 2010 Piwa: 75/27 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2016-07-22, 20:19
|
|
|
Widziałem jak usuwa się taką awarię.Mechanik wyjął deskę rozdzielczą i odłączył kostkę prądową od wskaźnika temperatury.Podłączył ją od razu i było po problemie.Wymiany czujników nie dawały żadnych efektów. |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
bryzby
stary wyga
|
Wysłany: 2016-07-22, 22:43
|
|
|
Bogusław i Ewa napisał/a: | Mechanik wyjął deskę rozdzielczą i odłączył kostkę prądową od wskaźnika temperatury. |
Dziękuję za radę,będę próbował-o efektach napiszę. |
|
|
|
 |
bryzby
stary wyga
|
Wysłany: 2016-07-28, 14:43
|
|
|
Bogusław i Ewa napisał/a: | .Mechanik wyjął deskę rozdzielczą i odłączył kostkę prądową od wskaźnika temperatury.Podłączył ją od razu i było po problemie. |
Dziękuję za radę, postąpiłem tak jak Napisałeś i jest ok. Piwko leci. |
|
|
|
 |
Bogusław i Ewa
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato HYMER PREMIUM 678 TRAMP
Nazwa załogi: EB
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Kwi 2010 Piwa: 75/27 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2016-07-28, 17:07
|
|
|
Byłem pewny że to to.Kolega miał to samo na Węgrzech.Dopiero trzeci mechanik(młody)po wysłuchaniu problemu po prostu wziął śrubokręt i w minutę było po sprawie.Usługa była gratis.Cieszę się że mogłem pomóc Dziękuję za browar,już wypiłem,zasłużony i bardzo smaczny |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|