|
|
Kupię kampera - warunek łóżko piętrowe i alkowa. |
Autor |
Wiadomość |
Brodacz77
stary wyga

Twój sprzęt: Challenger Mageo 163, 2.8JTD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Sie 2016 Piwa: 47/285 Skąd: Snochowice
|
Wysłany: 2016-10-03, 11:32 Kupię kampera - warunek łóżko piętrowe i alkowa.
|
|
|
Witam.
Poszukuję kamperka ale ciężko cokolwiek znaleźć w Polsce. Narazie się tylko wyjeździliśmy i chyba od następnej wyprawy trzeba zabrać do sprzedających handlarzy (aledrogo i otomoto) kij baseballowy.
A na poważnie. Kilka warunków. Przede wszystkim - łóżko piętrowe oraz alkowa.
Najlepiej na dukato. Szukamy samochodu 6 osób do jazdy i 6 do spania. Co prawda rodzinka 2+1 ale może się zdarzyć, że będziemy na jakąś noc zabrać rodzinkę 2+1. Poza tym, układ z łóżkiem nawet przy 4 śpiących osobach nie paraliżuje jeszcze życia i jest gdzie wypić kawkę i zjeść śniadanie / kolację.
Budżet - 50-75 tys ale w sumie troszkę zależy od samochodu. |
|
|
|
|
 |
szynszyl
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: szukam
|
|
|
|
 |
mischka
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Lut 2016 Piwa: 144/171 Skąd: Bawaria
|
Wysłany: 2016-10-03, 19:37
|
|
|
ten drugi 4 tonowy, nie wiem czy to nie będzie problem... |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile... |
|
|
|
 |
Brodacz77
stary wyga

|
Wysłany: 2016-10-03, 20:19
|
|
|
Jeśli o mnie chodzi - nie będzie problemu ale żonka już nie wsiądzie za kółko. Raczej jednak coś 3500 DMC. Poza tym - ten drugi znacznie już przewyższa budżet. Cena to już okolice 100tys PLN plus akcyza 18,6%. A to już swoją drogą - ciut za dużo jak na rocznik 2003.
Mam cichą nadzieję, że Ktoś z członków forum będzie zmieniał swój domek na nowszy model bądź nowy i uda mi się zakupić coś z pewnych rąk a nie trafię na kolejną "okazję" klepaną i malowaną z każdej strony. |
_________________ Odkupię każdą ilość używanych / zużytych / uszkodzonych baterii do laptopa / elektronarzędzi. |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2016-10-03, 21:55
|
|
|
Im więcej warunków stawiasz tym trudniej znaleźć, to logiczne, ale proponuję ci poszerzenie horyzontu poszukiwań, poprzez rozważenie dobudowy/przebudowy tak by powstało łóżko piętrowe.
Oferta będzie szersza, koszt realizacji nieznaczny, potrzebna tylko wyobraźnia i dwie prawe ręce.
Dasz radę np ze szwagrem.
Ja uwielbiam realizować swoje zamysły* czego przykładem był ostatnio sprzedany mój kamper.
.
*Nowego też zdemoluję, pal licho z gwarancją, ma być po mojemu! |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 328/84 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2016-10-04, 01:56
|
|
|
Socale napisał/a: | ale proponuję ci poszerzenie horyzontu poszukiwań, poprzez rozważenie dobudowy/przebudowy tak by powstało łóżko piętrowe.
Oferta będzie szersza, koszt realizacji nieznaczny, potrzebna tylko wyobraźnia i dwie prawe ręce.
Dasz radę np ze szwagrem. |
Ale po co?
Chyba, że ma ktoś taką wewnętrzną potrzebę.
Szukaj wytrwale a znajdziesz.
Może już nie długo się jakiś francuz natrafi
Trzymam kciuki |
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

|
Wysłany: 2016-10-04, 08:57 Re: Kupię kampera - warunek łóżko piętrowe i alkowa.
|
|
|
No ale jak widać Andrzeju, nie jest to łatwe i zależne od zapasu cierpliwości Brodacza.
Ja też szukałem Autostara a kupiłem zupełnie co innego.
Brodacz77 napisał/a: | Witam.
Poszukuję kamperka ale ciężko cokolwiek znaleźć
...
zabrać do sprzedających handlarzy
...
kij baseballowy.
... |
|
 |
|
|
|
 |
DC
zaawansowany

Twój sprzęt: Mc Louis Nevis 822
Nazwa załogi: Pingwiny
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Lip 2015 Piwa: 15/18 Skąd: Lniska
|
Wysłany: 2016-10-04, 10:10
|
|
|
Witam. Ostatnio zaczeliśmy myśleć o zmianie naszego domku na kółkach na nowszą integrę. Nasz kamperek to Ducato z zabudową Chausson z 1999 r. akurat w takiej konfiguracji jak szukacie . Mamy za sobą dwa sezony wakacyjne z szóstką dzieci na pokładzie i kamperka dokładnie przetestowaliśmy. Obecnie w serwisie przed przygotowaniem do zimy . Zapraszamy do trójmiasta |
_________________ Living a Boys Adventure Tale |
|
|
|
 |
wmaker
stary wyga

Twój sprzęt: bezdomny :|
Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Wrz 2007 Piwa: 5/20 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: 2016-10-07, 19:24 Kamper do sprzedania
|
|
|
Witaj. My zmieniamy kampera na mniejszy bo dzieci to już bardziej do świata niż do rodziców lgną. Mamy Forda transita 2.4 125 KM 2001 (1 Rej. 2002). Zabudowa CI sprowadzony z Francji. Układ alkowa, dwa stoliki, duża lodówka, piekarnik, lózko piętrowe zamieniane w luk np. na rowery, łazienka z prysznicem, wieszak na 4 rowery. DMC 3500, masa własna z wagi poniżej 3000kg. Mamy go 4 sezony. Przebieg 104 tyś. O setce drobiazgów fabrycznych i dołożonych przez nas nie pisze, właśnie jedziemy na weekend do Buska/Solca i zdjęcia wnętrza sa jeszcze ciepłe, robione tabletem w czasie jazdy wiec sorry za jakość ale będziecie mieli pojęcie o układzie. Kamper do obejrzenia w woj. Świętokrzyskim.
image.jpeg
|
 |
Plik ściągnięto 24 raz(y) 813,13 KB |
image.jpeg
|
 |
Plik ściągnięto 29 raz(y) 796,01 KB |
|
_________________ Non omne licitum honestum |
Ostatnio zmieniony przez wmaker 2016-10-07, 23:41, w całości zmieniany 9 razy |
|
|
|
 |
mrsulki
weteran w średnim wieku

Twój sprzęt: Knaus BoxStar Street 600
Nazwa załogi: SULAKI
Pomógł: 12 razy Dołączył: 06 Gru 2007 Piwa: 44/22 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2016-10-07, 21:04
|
|
|
wmaker napisał/a: | My zmieniamy kampera na mniejszy |
Sądząc po zdjęciach to będzie z zewnątrz bardzo poobijany, jedno zdjęcie jak leży na jednym boku a następne na drugim. |
_________________ Radek
Ignavis semper feriae sunt...
 |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Socale
Kombatant

|
Wysłany: 2016-10-07, 22:48
|
|
|
No, to jest właśnie jakość prezentacji.
Przy takiej, nie sprzeda się nawet za okazyjną cenę bo niechlujność nie wzbudza zainteresowania.
Nie profanujcie atrakcyjności, jak są zalety i mało wad, to trzeba się przyłożyć do sprzedaży z jakością ogłoszenia, zainteresowani nie są w butelce, z góry chcą wiedzieć a nie przez tel się dowiedzieć tego o co pytają a w realu stwierdzić zło o które nie pytali.
O możliwych faktach w realu nie wspominam.
.
Sprzedawałem swojego ostatnio kampera, ogłoszenie ostateczne oficjalne było dopieszczone o szczegóły.
Zalety podkreślone, wady nie ukrywane.
Odgłos ogromny, ale był jeden mail, jeden telefon, jeden termin. Konsekwentnie i po męsku.
Pojechał mój kamper do Warszawy. Taaaaaaaaak, tam go można spotkać, och, nie wspomnę że takiej sprzedaży pragną kupujący: Prawdziwej. |
 |
|
|
|
 |
wmaker
stary wyga

|
Wysłany: 2016-10-07, 22:48
|
|
|
Przed transakcja sie wyklepi - tablet i okoliczności nie sprzyjały. |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

|
Wysłany: 2016-10-07, 22:57
|
|
|
No dobra, wiem że to podchody a nie ogłoszenie, ale warto się poświęcić ostatecznym zamiarom.
Rzetelne skutkują. |
 |
|
|
|
 |
wmaker
stary wyga

|
Wysłany: 2016-10-07, 23:40
|
|
|
Jakości nie poprawię ale oobrócić sie udało😅 |
|
|
|
 |
Brodacz77
stary wyga

|
Wysłany: 2016-10-09, 02:41
|
|
|
Wróciliśmy właśnie z oględzin kamperka z PW na forum od członka CT. Przez grzeczność nie wspomnę kto proponował auto i jakie to auto. Kilkaset km w plecy......
Widząc prywatne zdjęcia, zdjęcia sprowadzanego auta po kolizji (drzwi i błotnik) jechałem z myślą, że wreszcie wrócimy do domu kamperkiem. Niestety nie. Do 80% wizyty i oględzin było OK, samochód z życia, nie myty, nie czyszczony - jakby dopiero wrócił z trasy. Zdjęcia z wczoraj - cały załadowany dobytkiem, dziś (po umówionej wizycie ogarnięty - zabrane prywatne rzeczy - same plusy).
Pan opowiadał o wielu rzeczach, perypetiach z samochodem, problemach z podziałem kampera kupionego na spółkę z członkiem rodziny. Wszystko brzmiało wiarygodnie.
Pan zapomniał tylko wspomnieć, że sufit był na 99% odnawiany/szpachlowany - wygląda jak baranek na domach, alkowa - nawet baranka nie zrobili starannie, zapadliny i niedoróbki; sufit z tylu - nad łóżkiem piętrowym (prawy tył) miękki i purchelki zaczęły wychodzić. Tylna ściana tylko w teorii - pod oknem gąbka, jak nie masz rowerów to może nie odpadną.
Chcieliśmy wejść na dach - "nie pozwalam wchodzić na dach bez potrzeby" teraz już wiem, że chodziło o to, by nie wpaść na łóżko piętrowe - bo drabinka prawy tył, nad łóżkiem piętrowym.
Na pytanie - czy był na Dymarkach Świętokrzyskich - jest na liście obecności - TAK, ALE INNYM KAMPEREM...... (ja też byłem w niedzielę, jako "młody szczawik poznający ludzi")
Czyżby Pan, członek CT dorabiał sobie do emerytury? Na zlocie był innym kamperem a ten sprzedawany "kupiony na spółkę z synem i synową i nie mogą się dogadać?".
Apropos - obok kampera stały dwie cepki - nie oglądałem, kolega poszedł zajrzeć. Ta blisko - Hobby - po gradobiciu, już w/g kolegi środek był zdemontowany, przygotowana do klepania......
Tak jeszcze dla informacji - kamperek nie jest wystawiony na żadnym portalu w Polsce, nie widziałem go nigdzie a pilnie śledzę ogłoszenia od przynajmniej dwóch miesięcy. Natomiast sprzedający po nazwie miejscowości i modelu od razu powiedział mi, co oglądałem i od jakiego czasu jest wystawione. Taki niewinny niesprzedający....
Jestem młodym członkiem CT. Wiele osób może powiedzieć sobie - młody szczaw, świeżo się zapisał na forum, zapał minie, za miesiąc się wymiksuje.
NIE - wiemy już z żonką, że to jest TO, mamy z kamperkiem do czynienia i choćby h.....j na h....ju jeździł, to znajdziemy kamperka dla siebie.
PS. wmaker - dziękuję za propozycję, ale postanowiliśmy z żonką, że ma to być jednak Fiat dukato. |
_________________ Odkupię każdą ilość używanych / zużytych / uszkodzonych baterii do laptopa / elektronarzędzi. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|