Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kupię kampera - warunek łóżko piętrowe i alkowa.
Autor Wiadomość
Brodacz77 
stary wyga

Twój sprzęt: Challenger Mageo 163, 2.8JTD
Piwa: 47/285
Wysłany: 2016-10-03, 11:32   Kupię kampera - warunek łóżko piętrowe i alkowa.

Witam.

Poszukuję kamperka ale ciężko cokolwiek znaleźć w Polsce. Narazie się tylko wyjeździliśmy i chyba od następnej wyprawy trzeba zabrać do sprzedających handlarzy (aledrogo i otomoto) kij baseballowy.

A na poważnie. Kilka warunków. Przede wszystkim - łóżko piętrowe oraz alkowa.
Najlepiej na dukato. Szukamy samochodu 6 osób do jazdy i 6 do spania. Co prawda rodzinka 2+1 ale może się zdarzyć, że będziemy na jakąś noc zabrać rodzinkę 2+1. Poza tym, układ z łóżkiem nawet przy 4 śpiących osobach nie paraliżuje jeszcze życia i jest gdzie wypić kawkę i zjeść śniadanie / kolację.

Budżet - 50-75 tys ale w sumie troszkę zależy od samochodu.

Postaw piwo autorowi tego posta

szynszyl 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: szukam
Wysłany: 2016-10-03, 12:01   

https://home.mobile.de/CARCARAVANCENTERBUESUM#des_232012072

Ten droższy:

https://home.mobile.de/CARCARAVANCENTERBUESUM#des_232712838

mischka 
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Piwa: 144/171
Wysłany: 2016-10-03, 19:37   

ten drugi 4 tonowy, nie wiem czy to nie będzie problem...

Brodacz77 
stary wyga

Wysłany: 2016-10-03, 20:19   

Jeśli o mnie chodzi - nie będzie problemu ale żonka już nie wsiądzie za kółko. Raczej jednak coś 3500 DMC. Poza tym - ten drugi znacznie już przewyższa budżet. Cena to już okolice 100tys PLN plus akcyza 18,6%. A to już swoją drogą - ciut za dużo jak na rocznik 2003.

Mam cichą nadzieję, że Ktoś z członków forum będzie zmieniał swój domek na nowszy model bądź nowy i uda mi się zakupić coś z pewnych rąk a nie trafię na kolejną "okazję" klepaną i malowaną z każdej strony.

Socale 
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Piwa: 524/637
Wysłany: 2016-10-03, 21:55   

Im więcej warunków stawiasz tym trudniej znaleźć, to logiczne, ale proponuję ci poszerzenie horyzontu poszukiwań, poprzez rozważenie dobudowy/przebudowy tak by powstało łóżko piętrowe.
Oferta będzie szersza, koszt realizacji nieznaczny, potrzebna tylko wyobraźnia i dwie prawe ręce.
Dasz radę np ze szwagrem.
Ja uwielbiam realizować swoje zamysły* czego przykładem był ostatnio sprzedany mój kamper.
.
*Nowego też zdemoluję, pal licho z gwarancją, ma być po mojemu!

Andrzej 73 
Kombatant
lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Piwa: 328/84
Wysłany: 2016-10-04, 01:56   

Socale napisał/a:
ale proponuję ci poszerzenie horyzontu poszukiwań, poprzez rozważenie dobudowy/przebudowy tak by powstało łóżko piętrowe.
Oferta będzie szersza, koszt realizacji nieznaczny, potrzebna tylko wyobraźnia i dwie prawe ręce.
Dasz radę np ze szwagrem.

Ale po co?
Chyba, że ma ktoś taką wewnętrzną potrzebę.
Szukaj wytrwale a znajdziesz. :kawka:
Może już nie długo się jakiś francuz natrafi ;)
Trzymam kciuki :bigok

Socale 
Kombatant

Wysłany: 2016-10-04, 08:57   Re: Kupię kampera - warunek łóżko piętrowe i alkowa.

No ale jak widać Andrzeju, nie jest to łatwe i zależne od zapasu cierpliwości Brodacza.
Ja też szukałem Autostara a kupiłem zupełnie co innego.
Brodacz77 napisał/a:
Witam.

Poszukuję kamperka ale ciężko cokolwiek znaleźć
...
zabrać do sprzedających handlarzy
...
kij baseballowy.

...

DC 
zaawansowany

Twój sprzęt: Mc Louis Nevis 822
Nazwa załogi: Pingwiny
Piwa: 15/18
Wysłany: 2016-10-04, 10:10   

Witam. Ostatnio zaczeliśmy myśleć o zmianie naszego domku na kółkach na nowszą integrę. Nasz kamperek to Ducato z zabudową Chausson z 1999 r. akurat w takiej konfiguracji jak szukacie . Mamy za sobą dwa sezony wakacyjne z szóstką dzieci na pokładzie i kamperka dokładnie przetestowaliśmy. Obecnie w serwisie przed przygotowaniem do zimy . Zapraszamy do trójmiasta :)

wmaker 
stary wyga

Twój sprzęt: bezdomny :|
Piwa: 5/20
Wysłany: 2016-10-07, 19:24   Kamper do sprzedania

Witaj. My zmieniamy kampera na mniejszy bo dzieci to już bardziej do świata niż do rodziców lgną. Mamy Forda transita 2.4 125 KM 2001 (1 Rej. 2002). Zabudowa CI sprowadzony z Francji. Układ alkowa, dwa stoliki, duża lodówka, piekarnik, lózko piętrowe zamieniane w luk np. na rowery, łazienka z prysznicem, wieszak na 4 rowery. DMC 3500, masa własna z wagi poniżej 3000kg. Mamy go 4 sezony. Przebieg 104 tyś. O setce drobiazgów fabrycznych i dołożonych przez nas nie pisze, właśnie jedziemy na weekend do Buska/Solca i zdjęcia wnętrza sa jeszcze ciepłe, robione tabletem w czasie jazdy wiec sorry za jakość ale będziecie mieli pojęcie o układzie. Kamper do obejrzenia w woj. Świętokrzyskim.

image.jpeg
Plik ściągnięto 24 raz(y) 813,13 KB

image.jpeg
Plik ściągnięto 29 raz(y) 796,01 KB

Ostatnio zmieniony przez wmaker 2016-10-07, 23:41, w całości zmieniany 9 razy  

mrsulki 
weteran
w średnim wieku

Twój sprzęt: Knaus BoxStar Street 600
Nazwa załogi: SULAKI
Piwa: 44/22
Wysłany: 2016-10-07, 21:04   

wmaker napisał/a:
My zmieniamy kampera na mniejszy

Sądząc po zdjęciach to będzie z zewnątrz bardzo poobijany, jedno zdjęcie jak leży na jednym boku a następne na drugim. :haha:

Wyświetl szczegóły
Socale 
Kombatant

Wysłany: 2016-10-07, 22:48   

No, to jest właśnie jakość prezentacji.
Przy takiej, nie sprzeda się nawet za okazyjną cenę bo niechlujność nie wzbudza zainteresowania.
Nie profanujcie atrakcyjności, jak są zalety i mało wad, to trzeba się przyłożyć do sprzedaży z jakością ogłoszenia, zainteresowani nie są w butelce, z góry chcą wiedzieć a nie przez tel się dowiedzieć tego o co pytają a w realu stwierdzić zło o które nie pytali.
O możliwych faktach w realu nie wspominam.
.
Sprzedawałem swojego ostatnio kampera, ogłoszenie ostateczne oficjalne było dopieszczone o szczegóły.
Zalety podkreślone, wady nie ukrywane.
Odgłos ogromny, ale był jeden mail, jeden telefon, jeden termin. Konsekwentnie i po męsku.
Pojechał mój kamper do Warszawy. Taaaaaaaaak, tam go można spotkać, och, nie wspomnę że takiej sprzedaży pragną kupujący: Prawdziwej.

wmaker 
stary wyga

Wysłany: 2016-10-07, 22:48   

:haha: :ok Przed transakcja sie wyklepi - tablet i okoliczności nie sprzyjały.

Socale 
Kombatant

Wysłany: 2016-10-07, 22:57   

No dobra, wiem że to podchody a nie ogłoszenie, ale warto się poświęcić ostatecznym zamiarom.
Rzetelne skutkują.

wmaker 
stary wyga

Wysłany: 2016-10-07, 23:40   

Jakości nie poprawię ale oobrócić sie udało😅

Brodacz77 
stary wyga

Wysłany: 2016-10-09, 02:41   

Wróciliśmy właśnie z oględzin kamperka z PW na forum od członka CT. Przez grzeczność nie wspomnę kto proponował auto i jakie to auto. Kilkaset km w plecy......

Widząc prywatne zdjęcia, zdjęcia sprowadzanego auta po kolizji (drzwi i błotnik) jechałem z myślą, że wreszcie wrócimy do domu kamperkiem. Niestety nie. Do 80% wizyty i oględzin było OK, samochód z życia, nie myty, nie czyszczony - jakby dopiero wrócił z trasy. Zdjęcia z wczoraj - cały załadowany dobytkiem, dziś (po umówionej wizycie ogarnięty - zabrane prywatne rzeczy - same plusy).
Pan opowiadał o wielu rzeczach, perypetiach z samochodem, problemach z podziałem kampera kupionego na spółkę z członkiem rodziny. Wszystko brzmiało wiarygodnie.
Pan zapomniał tylko wspomnieć, że sufit był na 99% odnawiany/szpachlowany - wygląda jak baranek na domach, alkowa - nawet baranka nie zrobili starannie, zapadliny i niedoróbki; sufit z tylu - nad łóżkiem piętrowym (prawy tył) miękki i purchelki zaczęły wychodzić. Tylna ściana tylko w teorii - pod oknem gąbka, jak nie masz rowerów to może nie odpadną.
Chcieliśmy wejść na dach - "nie pozwalam wchodzić na dach bez potrzeby" teraz już wiem, że chodziło o to, by nie wpaść na łóżko piętrowe - bo drabinka prawy tył, nad łóżkiem piętrowym.
Na pytanie - czy był na Dymarkach Świętokrzyskich - jest na liście obecności - TAK, ALE INNYM KAMPEREM...... (ja też byłem w niedzielę, jako "młody szczawik poznający ludzi")

Czyżby Pan, członek CT dorabiał sobie do emerytury? Na zlocie był innym kamperem a ten sprzedawany "kupiony na spółkę z synem i synową i nie mogą się dogadać?".
Apropos - obok kampera stały dwie cepki - nie oglądałem, kolega poszedł zajrzeć. Ta blisko - Hobby - po gradobiciu, już w/g kolegi środek był zdemontowany, przygotowana do klepania......

Tak jeszcze dla informacji - kamperek nie jest wystawiony na żadnym portalu w Polsce, nie widziałem go nigdzie a pilnie śledzę ogłoszenia od przynajmniej dwóch miesięcy. Natomiast sprzedający po nazwie miejscowości i modelu od razu powiedział mi, co oglądałem i od jakiego czasu jest wystawione. Taki niewinny niesprzedający....

Jestem młodym członkiem CT. Wiele osób może powiedzieć sobie - młody szczaw, świeżo się zapisał na forum, zapał minie, za miesiąc się wymiksuje.
NIE - wiemy już z żonką, że to jest TO, mamy z kamperkiem do czynienia i choćby h.....j na h....ju jeździł, to znajdziemy kamperka dla siebie.

PS. wmaker - dziękuję za propozycję, ale postanowiliśmy z żonką, że ma to być jednak Fiat dukato.

Odpowiedz do tematu