Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
11-13 listopada 4x4...
Autor Wiadomość
bert 
weteran

Twój sprzęt: Iveco 4010 (4x4) Iveco 9016 (4x4) STAR (4x4)
Piwa: 133/4
Wysłany: 2016-10-17, 23:55   11-13 listopada 4x4...

Zapraszam wszelkie wyprawowe i para wyprawowe kampery (4x4 no i ew: 6x6) oraz pół kampery ;) na spotkanie na Zachodniopomorskim szlaku off-road*
Udział bezpłatny, niemniej wymaga zgłoszenia, noclegi w warunkach biwakowych. Psy, dzieci, żony mile widziane.

*więcej o samych szlakach jak by ktoś chciał samodzielnie skorzystać albo w innym terminie tu:
http://njz.pl/STM/
zgłoszenia proszę kierować na: njz@njz.pl gdybym nie potwierdził w przeciągu dwóch dni to proszę o telefon (603 74 44 50) mój serwer nie daje mi kontroli nad tym co wrzucił do SPAM-ów

świat w odsłonach różnych
https://jasawa.flog.pl/
Maraton wszystkich odcinków "Sąsiadów" nie jest tak wyniszczający dla mózgu jak to co się od...erdala w tym kraju. Karol Zbróg
Postaw piwo autorowi tego posta

Wyświetl szczegóły
Spax 
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato i Hobby 495
Nazwa załogi: Spax
Piwa: 200/352
Wysłany: 2016-10-18, 19:31   

bert napisał/a:

*więcej o samych szlakach jak by ktoś chciał samodzielnie skorzystać albo w innym terminie tu:

Fajna stronka - już w ulubionych - piwko poleciało :pifko

uaz555 
doświadczony pisarz

Piwa: 10/8
Wysłany: 2016-10-18, 20:41   

Strona fakt świetna tylko chciałoby sie mieć tak opracowaną całą Polske:)

bert 
weteran

Wysłany: 2016-10-19, 00:58   

uaz555 napisał/a:

na listopadowym konwencie Marszałków RP będę miał okazję pożebrać o ciąg dalszy. Na początek żebrzę o Pomorskie, Mazury i ścianę wschodnią aż po Biesy.

Maraton wszystkich odcinków "Sąsiadów" nie jest tak wyniszczający dla mózgu jak to co się od...erdala w tym kraju. Karol Zbróg

grzegorz_wol 
weteran

Twój sprzęt: Knaus 595 '98
Nazwa załogi: powolniaki
Piwa: 80/64
Wysłany: 2016-10-21, 18:05   

Czy biwaki planujecie w miejscach gdzie wjedzie normalny kamper? Jeżeli nie spadnie śnieg
(mam letnie opony) to mogę sobie zaliczyć jakąś trasę "cywilną" swoim kamperem a potem na biwak zjechać do reszty - chyba że to zaproszenie dotyczy tylko poj. terenowych?

Jeśli tylko dla terenowych to i tak mam pytanie bo osobiście chciałbym sobie pooglądać autka wyprawowe w akcji czy możliwe jest przyjechanie jako widz?

Ubolewam, że nie udało się mi pojeździć z Wami na wiosnę. Może właśnie to nadrobię :wyszczerzony:

uaz555 
doświadczony pisarz

Piwa: 10/8
Wysłany: 2016-10-21, 18:33   

bert napisał/a:
uaz555 napisał/a:

na listopadowym konwencie Marszałków RP będę miał okazję pożebrać o ciąg dalszy. Na początek żebrzę o Pomorskie, Mazury i ścianę wschodnią aż po Biesy.

I chwała Ci Panie za to!! Tak jak Ty jeżdzę LR, Discovery I, i brakuje mi takiego wykazu szutrówek ewentualnie dróżek leśnych którymi można sie przejechać, często jade w ślepo i troche to stresujące bo naprawde niechciałbym przypadkiem komuś wjechać na teren prywatny lub w inne niedozwolone miejsce, myśle że takie rozpiski znacznie zwiększają atrakcyjność turystyczną i w jakimś stopniu chronią tereny w które terenówką niemożna wjechać.

Ostatnio kożystam z opracowania tras BFG, według mnie świetna sprawa.

Wyświetl szczegóły
bert 
weteran

Wysłany: 2016-10-21, 22:02   

grzegorz_wol napisał/a:
Czy biwaki planujecie w miejscach gdzie wjedzie normalny kamper? Jeżeli nie spadnie śnieg
(mam letnie opony) to mogę sobie zaliczyć jakąś trasę "cywilną" swoim kamperem a potem na biwak zjechać do reszty - chyba że to zaproszenie dotyczy tylko poj. terenowych?

Jeśli tylko dla terenowych to i tak mam pytanie bo osobiście chciałbym sobie pooglądać autka wyprawowe w akcji czy możliwe jest przyjechanie jako widz?

Ubolewam, że nie udało się mi pojeździć z Wami na wiosnę. Może właśnie to nadrobię :wyszczerzony:

można tyle, że jak to w spontanie gdzie nocleg będzie wiadomo... jak staniemy na nocleg.
Niemniej próbuj, może polecę Rancho w dolinie nad jeziorem Siecino. Fajne miejsce nad jeziorem i niedrogo. No i w okolicy planowanego czynu społecznego.

bert 
weteran

Wysłany: 2016-10-21, 22:09   

uaz555 napisał/a:
bert napisał/a:
uaz555 napisał/a:

I chwała Ci Panie za to!! Tak jak Ty jeżdzę LR, Discovery I, i brakuje mi takiego wykazu szutrówek ewentualnie dróżek leśnych którymi można sie przejechać, często jade w ślepo i troche to stresujące bo naprawde niechciałbym przypadkiem komuś wjechać na teren prywatny lub w inne niedozwolone miejsce, myśle że takie rozpiski znacznie zwiększają atrakcyjność turystyczną i w jakimś stopniu chronią tereny w które terenówką niemożna wjechać.

Ostatnio kożystam z opracowania tras BFG, według mnie świetna sprawa.

BFG trochę mija się z legalnością, nie sprawdzałem ale wiem od osób które nie mają w zwyczaju konfabulować. Wierzę im zatem.

Jeżeli U. Marszalkowskie zdecydują się na takie działania, to nie jest tak, że ktoś Wam to tam zrobi. Trzeba się włączyć, albo znaleźć kogoś kto zna teren, z poparciem Marszałka będzie negocjował z ALP etc

Wszystkie trasy w Zachpom to moje "dzieło", Marszalek udzielając mi swojego pełnomocnictwa dał możliwość poważnych rozmów z ALP a ja daję jako pełnomocnik marszałka ALP uzasadnienie dla udostępniania dróg dla ruchu pojazdów - czego ustawa generalnie zakazuje - ale można to zrobić na pewnych warunkach.
Niemniej, nawet jeśli dadzą się przekonać, ktoś to bedzie musiał zrobic, tego nie da się zrobić decyzja za biurka

Odpowiedz do tematu