Nugget Ford Custom |
Autor |
Wiadomość |
Darek Szczecin
Kombatant
Twój sprzęt: JUMPER BLACK 205PS, VW T5 4Motion Seikel
Nazwa załogi: Darek&Anita&Maja
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Wrz 2014 Piwa: 113/163 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2016-11-27, 11:55 Nugget Ford Custom
|
|
|
Czy posiada ktoś, albo potrafi wyszukać, schemat instalacji elektrycznej, oraz położenie wiązek elektrycznych do zabudowy jak w temacie |
|
|
|
 |
Banan
Administrator LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Pomógł: 30 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Piwa: 358/499 Skąd: Bolesławiec
|
Wysłany: 2016-11-27, 13:12
|
|
|
Znalazłem tylko to:schemat
Na schemat serwisowy raczej nie licz, nie udostępniają
|
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Darek Szczecin
Kombatant
|
Wysłany: 2016-11-27, 14:19
|
|
|
dobre i to na początek ,
trzeba będzie knuć jakoś krok po kroku |
|
|
|
 |
mrsulki
weteran w średnim wieku

Twój sprzęt: Knaus BoxStar Street 600
Nazwa załogi: SULAKI
Pomógł: 12 razy Dołączył: 06 Gru 2007 Piwa: 44/22 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2016-11-28, 06:26
|
|
|
Darek coś znowu wymyślił? |
_________________ Radek
Ignavis semper feriae sunt...
 |
|
|
|
 |
Darek Szczecin
Kombatant
|
Wysłany: 2016-11-28, 08:34
|
|
|
mrsulki napisał/a: | Darek coś znowu wymyślił? | . Problem taki że robię szybciej niż myślę i w sumie to tylko bazy mi brakuje reszta jest |
|
|
|
 |
Spax
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato i Hobby 495
Nazwa załogi: Spax
Pomógł: 10 razy Dołączył: 08 Mar 2016 Piwa: 200/352 Skąd: Kolumna
|
Wysłany: 2016-11-28, 10:14
|
|
|
Ha - ja wiem
Pomyślałem sobie, że w sumie to dobrze, że daszek ze słupkami odcięty. Będziesz miał dokładne wymiary i punkty gdzie i jak to montować. |
_________________ Moje miescówki w Grecji »»» https://bonvoyage-travel.eu/maps/
 |
|
|
|
 |
Darek Szczecin
Kombatant
|
Wysłany: 2016-11-28, 10:41
|
|
|
Spax The Dog napisał/a: | Ha - ja wiem
Pomyślałem sobie, że w sumie to dobrze, że daszek ze słupkami odcięty. Będziesz miał dokładne wymiary i punkty gdzie i jak to montować. |
No dokładnie, sam dach laminatowy przyklejony jest do blaszanego tylko przy pomocy jakiegoś materiału sikaflexowatego. Jak oddzielę laminat od resztki dachu to uzyskam idealny szablon. To będzie budowa a raczej odbudowa od dupy strony . Zabudowa cała jest z elektryką i wszystkimi bajerami, brak bazy, ale poszukiwania w toku. produkt końcowy ma być taki jak na foto
wyrko dół (1).jpg
|
 |
Plik ściągnięto 5199 raz(y) 9,01 KB |
wyrko góra.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 5199 raz(y) 8,9 KB |
2.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 78 raz(y) 110,64 KB |
kuchnia.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 92 raz(y) 89,87 KB |
|
|
|
|
|
 |
vwyogi
zaawansowany

Twój sprzęt: James Cook
Nazwa załogi: Warmiaki
|
Wysłany: 2016-11-28, 11:34
|
|
|
ale dach z Nugget'a nie bedzie pasował do Twojego sprintera chyba, ze ma juz nowa bazę. do swojego to raczej dach Ci potrzebny z James Cooka.
P.S.
Dach oprócz klejenia jest mocowany do zwmocnień a wzmocnienia nitowane do karoserii |
_________________ Sprinter Westfalia James Cook 1998 2.9TD |
|
|
|
 |
Darek Szczecin
Kombatant
|
Wysłany: 2016-11-28, 12:04
|
|
|
vwyogi napisał/a: | ale dach z Nugget'a nie bedzie pasował do Twojego sprintera chyba, ze ma juz nowa bazę. do swojego to raczej dach Ci potrzebny z James Cooka.
P.S.
Dach oprócz klejenia jest mocowany do zwmocnień a wzmocnienia nitowane do karoserii |
To nie tak, Sprinter Panzer to projekt zakończony, teraz ruszam z projektem Nugget i powstać ma NUGGET jak na foto na Fordzie Custom mam całą zabudowę oryginal westfalia |
|
|
|
 |
vwyogi
zaawansowany

|
Wysłany: 2016-11-28, 12:12
|
|
|
Darek Szczecin napisał/a: | vwyogi napisał/a: | ale dach z Nugget'a nie bedzie pasował do Twojego sprintera chyba, ze ma juz nowa bazę. do swojego to raczej dach Ci potrzebny z James Cooka.
P.S.
To nie tak, Sprinter Panzer to projekt zakończony, teraz ruszam z projektem Nugget i powstać ma NUGGET jak na foto na Fordzie Custom mam całą zabudowę oryginal westfalia |
to OK, czekamy na relację. A zktórego roku ta zabudowa? Westfalia instalację puszczała dołem i w odpowiednim miejscu szła ewentualnie po słupkach do góry. Jak masz dach uciety to dużej rzeżby z instalacją nie będzie, ewentualnie do oświetlenia. |
|
|
|
 |
Darek Szczecin
Kombatant
|
Wysłany: 2016-11-28, 12:16
|
|
|
vwyogi napisał/a: | Darek Szczecin napisał/a: | vwyogi napisał/a: | ale dach z Nugget'a nie bedzie pasował do Twojego sprintera chyba, ze ma juz nowa bazę. do swojego to raczej dach Ci potrzebny z James Cooka.
P.S.
to OK, czekamy na relację. A zktórego roku ta zabudowa? Westfalia instalację puszczała dołem i w odpowiednim miejscu szła ewentualnie po słupkach do góry. Jak masz dach uciety to dużej rzeżby z instalacją nie będzie, ewentualnie do oświetlenia. |
rok 2014 i wszystkie wiązki mam webasto jest setrowanie z wyświetlaczem jest, jakieś moduły od czegoś też są generalnie chyba jest wszystko nawet śrubki i wkręty |
|
|
|
 |
vwyogi
zaawansowany

|
Wysłany: 2016-11-29, 10:45
|
|
|
ten moduł do ogrzewania i lodówki jest od Westfalii czyli był taki sam w T4, sprinterach i innch czyli schemat jest powszechnie dostepny w necie. Jak nie uda się wygooglac to daj znać pomogę. |
|
|
|
 |
Darek Szczecin
Kombatant
|
Wysłany: 2016-11-29, 11:11
|
|
|
vwyogi napisał/a: | ten moduł do ogrzewania i lodówki jest od Westfalii czyli był taki sam w T4, sprinterach i innch czyli schemat jest powszechnie dostepny w necie. Jak nie uda się wygooglac to daj znać pomogę. |
Do sterowaniem wszystkim jest taki moduł z dużym ekranem ciekłokrystalicznym zamontowany w podsufitce szoferki, kupę wiązek z wtykami mam, ale każdy schemat by się przydał, nawet miejsce jak i gdzie te wiązki poprzeciągać. Nic nie mogę w sieci wyszukać, znalazłem tylko instrukcję obsługi NUGGET taka wspólną dla Transita i Transita Custom, zabudowa w sumie podobna. Szukam bazy, ale po zmianach w przepisach odnośnie przebudowy blaszaka na kampingowy specjalny to skupiam się na wersjach minimum 5 osobowych, strasznie mało tego na rynku używanych. Jak będzie już auto i wyrypię dziurę w dachu żeby założyć ten laminatowy to też będzie łatwiej wszystko dopasować i rozwiązania same się nasuną. Ale każdy schemat i foty z montażu podzespołów są na wagę złota
A tak na marginesie to nie uwierzycie z jakich materiałów renomowana firma Westfalia to zrobiła, podłoga to już zupełna żenada (płyta OSB z jednej strony pokryta laminatem ala panele) przyklejone to było pianka montażową do blachy podłogi. Szyny kanapy 3 osobowej nie wiercone przez podłogę tylko przyklejone na sikalexowate coś i podłożone pod płytę OSB czyli podłogę. Jak już ruszę z relacją to będę wklejał foty jak nie należy robić i jak firmy renomowane naprawdę wykonują swoja robotę. Albo my przesadzamy z pancernymi rozwiązaniami nieraz?
sterowanie.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 5052 raz(y) 5,51 KB |
Ford-Custom-Nugget-Westfalia-9.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 5052 raz(y) 26,48 KB |
|
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2016-11-29, 15:13
|
|
|
łyknąłeś jeden z zestawów z allegro ? |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Darek Szczecin
Kombatant
|
Wysłany: 2016-11-29, 15:43
|
|
|
BIORCA napisał/a: | łyknąłeś jeden z zestawów z allegro ? |
łyknołem jak rekin, z tego linka który podesłałeś, ten co ja znalazłem był bliżej ciebie to nie chciałem ci w rejon wchodzić . Browar ci się należy bo mnie zainspirowałeś, że taki mały rozpoznawczy kamperek przydatny mi będzie . I znajomi już się cieszą że będą mieli jak z nami podróżować. A mi na miasto jako osobówka pewnie się fajnie spisze. Szkoda że już nie da rady jak przed lipcem z blaszanki wytworzyć kamera, teraz trzeba szukać Custom kombi lub doka |
|
|
|
 |
|